Cancer Rinichi Tratament Naturist

 

 

 

 

Cancer Rinichi Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

C Plus- complex de vitamina C – cu o ora inainte de masa- se incepe cu 1 tableta/zi- 1 saptamana si se creste saptamanal cu cate o tableta pana la 10 tablete/zi- se mentine 2 saptamani cu 10 tablete/zi si se scade cate 1 tableta/saptamana. Daca apare disconfort epigastric sau diaree, scadeti doza si mentineti un timp, apoi reluati. Vitamina C are efect antioxidant, antibacterian, antivirusal, impiedica dezvoltarea tumorilor si distruge celulele canceroase. Tratamentul cu vitamina C se efectueaza in afara curelor de chimioterapie. Se recomanda sa se respecte ora dinainte de masa si in timpul curei cu vit C sa se scada la minim consumul de grasimi.

Omega 3 concentrate – 3 capsule/zi- la 1ora si 30 minute dupa masa-2 luni- cura se efectueaza dupa cura cu vitamina C- grasimule Omega 3 sunt singurele recomandate in cancer. Acizii grasi polinesaturati Omega 3 ajuta la distrugerea celulelor canceroase si impiedica aparitia si dezvoltarea tumorilor.

ParaProtex – 3 tablete/zi- 6 saptamani- pauza 2 saptamani si se reia pentru 3 saptamani- parazitii sunt cunoscuti ca fiind implicati in formarea cancerului. ParaProtex are rol- antiparazitar, antiviral, detoxifiant, protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice ( smirna din compozitia sa), puternic antioxidant( cuisoarele), antibiotic( usturoiul), stimulent al imunitatii. Cura se face in afara curelor de radio si chimioterapie pentru cei care efectueaza.

Ocean 21 – 2 linguri de 2x/zi-1 luna- sustine functia ficatului, detoxifica, aduce un aport de vitamine si minerale, aminoacizi si enzime, are efect anticancerigen ( extract de sfecla rosie, suc concentrat de merisor, extract de morcovi, extract de pau d”arco, extract de alge marine), alcalinizeaza impiedicand inflamatiile. Dupa Ocean 21 poate fi utilizat Liquid Chlorophyll.

Liquid Chlorophyll – 1 lingurita/zi- 2 luni-pauza 1 luna si se reia- alcalinizeaza organismul impiedicand dezvoltarea tumorala, distrugerea celulelor tumorale, aparitia inflamatiilor; effect detoxifiant si usor diuretic; elimina toxinele, neutralizeaza acizii, stimulant pentru digestie; reduce efectele adverse ale medicatiei alopate; reduce efectele adverse ale chimio si radioterapiei

OxyMax – picaturi de oxygen – oxigenarea insuficienta favorizeaza dezvoltarea tumorilor-20 picaturi de oxigenin aproximativ 25o ml apa de lichid si se bea de 3x/zi-1 luna-pauza 1 luna si se reia- cresc rezerva de oxygen a organismului, imbunatatesc metabolismul, stimuleaza absorbtia vitaminelor, mineralelor aminoacizilor si substantelor din plante

Resveratrol Plus  2 capsule/zi- 2 luni- pauza 1 luna si se reia- antitumoral, sprijina sistemul circulator, intensifica metabolismul, antioxidant natural, creste rezistenta organismului prin cresterea imunitatii.

Alte produse recomandate:

Noni sirop  2 linguri/zi- 3 luni-pauza 1 luna si se reia- actiune anticancerigena, incetineste dezvoltarea tumorilor, restabileste activitatea celulelor disfunctionale prin compozitia sa, actiune antidepresiva, antialergica, antiinfectioasa, usor analgesic ( antidurere)

Rhodiolin – 3 capsule/zi- antidepresiv, antistress, reduce insomniile, oboseala, relaxeaza organismul, creste imunitatea prin inducerea linistii si starii de bine, nu da dependenta putand fi folosit timp indelungat.

Tratamentul se efectueaza in cure cu pauzele recomandate.

 

 

Rinichii

Rinichii sunt o pereche de organe situate pe fiecare parte a coloanei vertebrale, în partea inferioară a abdomenului. Fiecare rinichi este de mărimea unui pumn. Atașată de partea de sus a fiecărui rinichi este o glandă suprarenală. O masă de ţesut gras şi un strat exterior de ţesut fibros (fascia lui Gerota) înconjoară rinichii şi glandele suprarenale.
Rinichii fac parte din tractul urinar. Ei produc urină prin eliminarea deșeurilor și a apei în exces din sânge. Urina se adună într-un spațiu gol (pelvisului renal), în mijlocul fiecărui rinichi. Ea trece din pelvisul renal în vezica urinară printr-un tub numit ureter. Urina părăseşte corpul printr-un alt tub (uretră). Rinichii produc şi substanțe care ajută la controlul tensiunii arteriale și la producția de globule roșii.

 

 

 

 

Totul despre cancerul de rinichi:

Cancerul începe în celule, în pietrele de temelie care alcătuiesc țesuturile. Țesuturile alcătuiesc organele corpului. În mod normal, celulele cresc şi se divid pentru a forma celule noi, pe măsură ce organismul are nevoie de ele. Atunci când celulele îmbătrânesc, ele mor, iar celule noi le iau locul.
Uneori, acest proces ordonat nu merge bine. Noile celule se formează atunci când organismul nu are nevoie de ele, iar celulele vechi nu mor atunci când ar trebui. Aceste celule suplimentare pot forma o masă de ţesut numit o creștere sau tumoare.

 
Tumorile pot fi benigne sau maligne:

•  Tumorile benigne nu sunt cancer:

o Tumorile benigne pun rareori viața în pericol.
o De obicei, tumorile benigne pot fi eliminate, iar acestea cresc înapoi foarte rar.
o Celulele din tumorile benigne nu invadează ţesuturile din jurul lor şi nu se răspândesc în alte părţi ale corpului.
•  Tumorile maligne sunt cancer:

o Tumorile maligne sunt, în general, mai grave decât tumorile benigne. Acestea pot pune viața în pericol.
o Tumorile maligne pot fi eliminate, dar ele pot creşte din nou.
o Celulele din tumorile maligne pot invada și deteriora ţesuturile şi organele învecinate. De asemenea, celulele canceroase se pot desprinde de o tumoare malignă şi pot intra în fluxul sanguin sau în sistemul limfatic. Acesta este modul în care celulele canceroase se răspândesc de la cancerul original (tumoarea primară) pentru a forma tumori noi în alte organe. Răspândirea cancerului este numit metastază.
Mai multe tipuri de cancer pot începe în rinichi. Acest articol tratează cancerul celulelor renale, cel mai frecvent tip de cancer renal la adulți. Acest tip este numit, uneori, adenocarcinom renal sau hipernefrom. Un alt tip de cancer, carcinomul cu celule de tranziţie, afectează pelvisul renal. Este similar cu cancerul de vezică urinară şi este adesea tratat ca şi cancerul de vezică urinară. Tumoarea Wilms este cel mai frecvent tip de cancer renal care apare la copii. Acesta este diferit de cancerul de rinichi la adulţi şi necesită tratament diferit.
Atunci când cancerul de rinichi se răspândește în afara rinichilor, celulele canceroase sunt găsite adesea în ganglionii limfatici din apropiere. Cancerul de rinichi se poate răspândi şi la plămâni, oase sau ficat şi se poate răspândi de la un rinichi la altul.
Atunci când cancerul se răspândeşte (metastazează) de la locul său de origine în altă parte a corpului, tumoarea nouă are același tip de celule anormale și același nume ca tumoarea primară. De exemplu, în cazul în care cancerul de rinichi se extinde la plămâni, celulele canceroase din plămâni sunt, de fapt, celulele canceroase de rinichi. Boala este cancer renal metastatic, nu cancer pulmonar şi este tratat ca şi cancer de rinichi, nu ca şi cancer pulmonar.

 

 

 

 

Cancerul de rinichi: Cine este în pericol?

Cancerul de rinichi se dezvoltă cel mai des la persoanele de peste 40 de ani, dar nimeni nu știe cauzele exacte ale acestei boli. De multe ori, medicii nu pot explica de ce unele persoane dezvoltă cancer de rinichi şi altele nu. Cu toate acestea, cancerul de rinichi nu este contagios.
Cercetările au arătat că persoanele cu factori de risc au mai multe şanse de a dezvolta cancer de rinichi. Un factor de risc este ceva care creşte şansa unei persoane de a dezvolta o boală.
Studiile au descoperit următorii factori de risc pentru cancerul renal:

•  Fumatul: Fumatul este un factor de risc major. Fumătorii sunt de două ori mai predispuşi de a dezvolta cancer de rinichi.

•  Obezitatea: Oamenii care sunt obezi au un risc crescut de cancer de rinichi.

•  Hipertensiunea arterială.

•  Dializa pe termen lung: Dializa este un tratament pentru persoanele ai căror rinichi nu funcționează bine.

•  Sindromul Von Hippel-Lindau (VHL): VHL este o boală rară, ereditară. Aceasta este cauzată de schimbările care au loc în gena VHL. O genă anormală VHL creşte riscul de cancer de rinichi. De asemenea, poate provoca chisturi sau tumori în ochi, creier și în alte părți ale corpului. Pentru persoanele cu o genă VHL anormală, medicii le pot sugera modalități de a-şi îmbunătăți detectarea cancerului de rinichi şi a altor boli înainte să se dezvolte simptome.

•  Ocupaţia: Unele persoane au un risc mai mare de cancer de rinichi, deoarece aceştia intră în contact cu anumite substanțe chimice la locul lor de muncă. Lucrătorii care sunt expuși la azbest sau cadmiu sunt în pericol de a dezvolta cancer de rinichi.

•  Sexul: Bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile la cancer de rinichi. În fiecare an, în Statele Unite, aproximativ 20.000 de bărbați și 12.000 de femei află că au cancer de rinichi.
Cei mai mulți oameni care au acești factori de risc nu dezvoltă cancer de rinichi. Pe de altă parte, cei mai mulți oameni care dezvoltă cancer, nu au factori de risc cunoscuţi.

 

 

 

Cancer la rinichi simptome:

Simptomele comune ale cancerului de rinichi includ:

•  Sânge în urină (urina având o culoare ușor ruginie, până la roșu închis)
•  Durere de spinare care nu dispare
•  Un nodul sau masă în spinare sau abdomen
•  Scădere în greutate
•  Febră
•  Senzație de oboseală sau o stare generală de sănătate precară

Cel mai adesea, aceste simptome nu înseamnă cancer. Şi o infecție, un chist sau o altă problemă pot cauza aceste simptome. O persoană cu oricare dintre aceste simptome ar trebui să consulte un medic, pentru ca orice problemă să poată fi diagnosticată şi tratată cât mai devreme posibil.

 

 

 

Cancer la rinichi diagnostic:

Dacă un pacient are simptome care sugerează cancer de rinichi, medicul poate efectua următoarele proceduri:

•  Examinare fiziologică: Medicul verifică semnele generale de sănătate și face teste care verifică temperatura corpului şi tensiunea arterială.

•  Analiza urinei: Urina este verificată pentru sânge şi alte semne de boală.

•  Testele de sânge: Sângele este verificat în laborator pentru a se vedea cât de bine funcționează rinichii. Laboratorul poate verifica nivelul de mai multe substanțe, cum ar fi creatinina. Un nivel ridicat de creatinină poate însemna că rinichii nu funcţionează în mod corespunzător.

•  Pielogramă intravenoasă (IVP): Medicul injectează colorant într-o venă din braț. Colorantul călătoreşte prin corp şi se adună în rinichi. Colorantul face rinichii să apară pe radiografie. Apoi, o serie de radiografii urmărește colorantul care se mişcă prin rinichi la uretere şi vezica urinară. Radiografia poate afișa o tumoare de rinichi sau alte probleme.

•  Scanare CT: O maşinărie cu raze X, conectată la un calculator, face o serie de imagini detaliate ale rinichilor. Pacientul poate primi o injecție cu colorant, astfel încât rinichii să apară mai clar pe imagini.

•  Test cu ultrasunete.

•  Biopsia: O biopsie este prelevarea unei mostre de ţesut, pentru a fi examinată de celule canceroase. Medicul introduce un ac subţire prin piele, în rinichi, pentru a preleva o cantitate mică de ţesut. Un patolog folosește un microscop pentru a căuta celule canceroase în ţesut.

•  Chirurgie: Un patolog face diagnosticul final prin examinarea ţesutului sub un microscop.

 

 

 

Stadializarea

Pentru a planifica cel mai bun tratament, medicul trebuie să cunoască stadiul (gradul) bolii. Stadializarea se bazează pe dimensiunea tumorii, dacă cancerul s-a răspândit și, dacă da, în ce părți ale corpului.
Stadializarea poate implica teste imagistice, cum ar fi o ecografie sau o scanare CT.
Medicii descriu cancerul renal în următoarele stadii:

•  Cancer renal stadiul 1 este un stadiu incipient de cancer de rinichi. Tumoarea măsoară până în 7 cm. Acesta nu este mai mare decât o minge de tenis. Celulele canceroase se găsesc numai în rinichi.

• Cancer renal stadiul 2 este, de asemenea, într-un stadiu incipient de cancer de rinichi, dar tumoarea măsoară mai mult de 7 cm. Celulele canceroase se găsesc numai în rinichi.

• Cancer renal stadiul 3 este unul dintre următoarele:
– tumoarea nu se extinde dincolo de rinichi, dar celulele canceroase s-au răspândit prin intermediul sistemului limfatic la un nod limfatic din apropiere;
– tumoarea a invadat glanda suprarenală sau straturile de grăsime și țesut fibros care înconjoară rinichii, dar celulele canceroase nu s-au răspândit dincolo de ţesut fibros. Celulele canceroase pot fi găsite într-un singur nod limfatic din apropiere;
– celulele canceroase s-au răspândit de la rinichi la un vas de sânge din apropiere.

• Cancer renal stadiul 4 este unul dintre următoarele:
– tumoarea se extinde dincolo de ţesut fibros care înconjoară rinichi;
– celulele canceroase se găsesc în mai mult de un nod limfatic din apropiere;
– cancerul s-a extins în alte locuri în organism, cum ar fi la plămâni.

•  Cancerul recurent este cancerul care a recidivat după tratament. El poate reveni la rinichi sau într-o altă parte a corpului.