CANCER VEZICA URINARA – TRATAMENT NATURIST

 

 

 Definiție Cancer Vezica Urinara

Cancerul vezicii urinare este un tip de cancer care incepe in vezica urinara- un organ in forma de balon în zona pelvina care depoziteaza urina.

Cancerul vezicii urinare incepe cel mai adesea în celulele care delimiteaza interiorul vezicii urinare. Cancerul vezicii urinare de obicei afecteaza adultii mai in varsta, desi poate aparea la orice varsta.

Marea majoritate a cazurilor de cancer al vezicii urinare sunt diagnosticate intr-un stadiu precoce – atunci când acesta este foarte tratabil. Cu toate acestea, chiar și aflat in stadiu incipient, cancerul de vezica urinara are sanse sa recidiveze. Din acest motiv, supravietuitorii cancerului de vezica urinara sunt supusi adesea unor teste de urmarire timp de ani de zile după tratament pentru a se verifica recurenta acestui tip de cancer.

 

Simptome cancer vezica urinara

Semnele și simptomele cancerului vezicii urinare pot include :

– Sânge în urină (hematurie) – urina poate apărea de culoare rosu aprins sau de culoare mai inchisa. Sau urina poate apărea normală, dar sângele poate fi detectat într-o examinare microscopică a urinei.

– Urinare frecventa

– Urinare dureroasa

– Dureri de spate

– Dureri pelvine

 

Cancer Vezica Urinara Tratament Naturist

ParaProtex – (1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu)

Ocean 21 – (1-1-1 linguri inainte de masa, 3 luni continuu)

Oxy Cristal – (10-10-10 picaturi intr-un pahar mare cu apa)

 

 Când este necesar sa consultati un medic

Faceti o programare la medicul dumneavoastră dacă prezentati oricare din semnele sau simptomele care vă îngrijorează, cum ar fi sânge în urină.

 

Cauze cancer vezica urinara

Nu este întotdeauna clar ce anume cauzeaza cancerul vezicii urinare. Cancerul vezicii urinare a fost legat de fumat,  infecții parazitare, radiații și expunerea la substanțe chimice.

Cancerul vezicii urinare se dezvolta atunci cand celulele din vezica încep să crească si sa se dezvolte intr-un mod anormal. In loc  să crească și sa se divida într-un mod ordonat, aceste celule dezvolta mutatii care le determina sa creasca necontrolat și să nu moară. Aceste celule anormale formeaza o tumora.

 

Tipuri de cancer al vezicii urinare

Diferite tipuri de celule din vezica urinara pot deveni canceroase. Tipul de celule ale vezicii urinare unde începe cancerul determină tipul de cancer de vezica urinara. Tipul de cancer de vezica urinara determină care tratamente  functioneaza cel mai bine pentru dvs.

 

Tipurile de cancer vezica urinara includ:

* Carcinomul cu celule de tranzitie. Carcinomul cu celule de tranzitie are loc in celulele care delimiteaza interiorul vezicii urinare. Celulele de tranziție se extind atunci când vezica urinară este plină și se contracta atunci când vezica este goala. Aceleași celule delimiteaza interiorul ureterelor dumneavoastră și uretra, si tumorile pot forma în acele locuri, de asemenea. Carcinomul cu celule de tranziție este cel mai frecvent tip de cancer al vezicii urinare din Statele Unite.

 * Carcinomul cu celule scuamoase. Celulele scuamoase apar în vezica urinara, ca raspuns la infectii si iritatii. De-a lungul timpului acestea pot deveni canceroase.Cancerul cu celule scuamoase este rar în Statele Unite ale Americii. Este mai frecvent în unele părți ale lumii unde un anumite infecții parazitare (schistosomiasis) reprezinta o cauză predominantă a infecțiilor vezicii urinare.

 * Adenocarcinom. Adenocarcinomul începe în celulele care alcatuiesc glandele secretoare de mucus la nivelul vezicii. Adenocarcinomul  vezicii urinare este rar în Statele Unite.

Unele tipuri de cancer de vezică includ mai mult de un singur tip de celule.

 

Factori de risc cancer vezica urinara

Factorii care pot crește riscul cancerului de vezica urinara sunt:

 * Fumatul. Fumatul de țigări, trabucuri sau pipe poate crește riscul de cancer de vezica urinara permitand substanțelor chimice nocive să se acumuleze în urină. Atunci cand fumati, corpul dvs procesează produse chimice în fum și excreta unele dintre acestea în urină. Aceste substanțe chimice nocive pot deteriora mucoasa vezicii urinare, care poate crește riscul de cancer.

 * Inaintarea in vârsta. Riscul de cancer de vezica urinara creste pe măsură ce îmbătrânim. Cancerul vezicii urinare pot aparea la orice varsta, dar este rar intalnit la persoanele mai tinere de 40 de ani.

 * Apartenenta la rasa alba. Albii prezinta un risc mai mare de cancer de vezica urinara decat persoanele de alte rase.

 * Apartenenta la sexul masculin. Barbatii au mai multe sanse de a dezvolta cancerul de vezica urinara decat au femeile.

 * Expunerea la anumite substanțe chimice. Rinichii joaca un rol-cheie în filtrarea substanțelor chimice nocive din sange si transportul acestora  in vezica. Din acest motiv, se considera ca expunerea la anumite substanțe chimice poate crește riscul de cancer de vezica urinara. Produsele chimice legate de cancerul de vezica urinara includ arsenicul și substanțele chimice utilizate la fabricarea de coloranți, cauciuc, piele, textile și produse de vopsea.

 * Tratamentul anterior al cancerului. Tratamentul cu medicamente  anti-cancer pe baza de ciclofosfamida creste riscul cancerului de vezica urinara.Persoanele care au primit tratamente cu radiatii in zona pelvisului pentru un cancer anterior au un risc ridicat de a dezvolta cancer de vezica urinara.

 * Anumite medicamente pentru diabet. Persoanele care iau medicamente pentru diabet timp de mai mult de un an prezinta un risc crescut de cancer de vezica urinara. Alte medicamente pentru diabet zaharat conțin pioglitazonă, inclusiv pioglitazonă și metformină (Actoplus Met) și pioglitazonă și glimepiridă (Duetact).

 * Inflamatia cronica a vezicii urinare. Infecțiile cronice sau repetate ale vezicii urinare sau inflamatiile (cistite), precum si utilizarea pe termen lung a unui cateter urinar, pot crește riscul de a dezvolta cancerul vezicii urinare cu celule scuamoase. In unele zone ale lumii, carcinomul cu celule scuamoase este legat de inflamatia cronica vezicii urinare cauzata de infecția parazitară cunoscută sub numele de schistosomiasis.

 * Antecedente personale sau familiale de cancer. Dacă ați avut cancer de vezica urinara, aveți mai multe șanse să-l faceti din nou. În cazul în care una sau mai multe dintre rudele apropiate au o istorie de cancer de vezica urinara, este posibil să prezentati un risc crescut de boala, deși este rar pentru cancerul vezicii urinare sa apara in familii. Un istoric familial de cancer ereditar nonpolipozic colorectal, de asemenea, numit sindromul Lynch, poate crește riscul de cancer în sistemul urinar, precum și în colon, uter, ovare și alte organe.

 

Complicații cancer vezica urinara:

Cancerul vezicii urinare de multe ori recidiveaza. Din cauza acestui fapt, supravietuitorii cancerului de vezica urinara de multe ori trebuie să efectueze teste de urmarire timp de ani de zile dupa tratamentul de succes. Testele pe care le veți efectua și cât de des le veti face depinde de tipul cancerului vezicii urinare si de tratament, printre alți factori.

Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a va crea un plan de urmat pentru dvs. In general, medicii recomanda un test pentru  examinarea interiorului uretrei si vezicii urinare ( cistoscopie ) la fiecare trei pana la sase luni pentru primii ani dupa tratamentul cancerului vezicii urinare. Apoi ati putea efectua  cistoscopie în fiecare an. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda si alte teste la diferite intervale de timp, de asemenea.

Persoanele cu cancer agresiv pot sa efectueze teste mai frecvente. Cei cu un cancer mai putin agresiv pot sa efectueze teste mai rar.

 

 

Pregătirea pentru consultatia dvs.

Începeți prin a consulta medicul de familie sau un medic primar, dacă prezentati orice semne sau simptome care vă îngrijorează. Medicul dumneavoastră vă poate sugera teste si proceduri pentru a investiga semnele și simptomele.

Daca medicul va suspecteaza de cancer de vezica urinara, v-ar putea indruma catre un medic specializat în tratarea bolilor și stărilor tractului urinar (urolog). În unele cazuri, v-ar putea timite si la alți specialiști, cum ar fi medicii care trateaza cancerul (oncologi).

Deoarece consultatia poate fi scurta, și intrucat nu există de multe ori suficient timp pentru a acoperi toate subiectele, este o idee bună să fiti bine pregătit inainte. Iată câteva informații menite sa vă ajute să vă pregătiți  și la ce să va așteptati de la medicul dumneavoastră.

 

 Ce puteti sa faceti 

* Fiți atenti la restrictiile pe care le aveti inainte de consultatie. In momentul in care faceti programarea pentru consultatie, asigurați-vă că întrebati dacă există ceva ce trebuie sa faceti in avans, cum ar fi anumite restrictii in dieta dvs.

* Notați orice fel de simptome ale cancerului de vezica urinara cu care vă confruntați, inclusiv orice ar putea părea fără legătură cu motivul pentru care ati programat consultatia.

* Notați informații personale cheie, inclusiv orice schimbari majore sau modificări recente de viață.

* Faceti o lista cu toate medicamentele, vitaminele sau suplimentele pe care le luati.

* Luați  un membru al familiei sau un prieten cu dvs . Uneori poate fi dificil să vă amintiți toate informațiile furnizate în timpul unei consultatii. Cineva care va însoțește si-ar putea aminti ceva ce ati pierdut sau ati uitat.

* Scrieți întrebările pe care sa le adresati medicului dumneavoastră.

Timpul cu medicul dumneavoastră este limitat, asa ca pregatiti-va o lista de intrebari care sa va ajute să profitați la maximum de timpul dvs împreună. Listati întrebările in ordinea importantei lor; de la cele mai importante pana la cele mai puțin importante, în cazul in care expira timpul dvs. Pentru cancerul vezicii urinare, câteva întrebări de bază pe care sa le adresati medicului dumneavoastră ar trebui sa includa:

Am cancer de vezica urinara ?

Care este stadiul cancerului meu ?

Voi avea nevoie de anumite teste suplimentare ?

Care sunt opțiunile mele de tratament ?

Se poate vindeca cu orice tratament cancerul meu de vezica urinara?

Care sunt potentialele riscuri ale fiecărui tratament ?

Exista un tratament pe care il considerati a fi cel mai potrivit pentru mine ?

Ar trebui sa consult un specialist ? Care va fi acest cost , și va fi acoperit de asigurarea mea ?

Există o alternativă generica pentru medicamentul prescris ?

Există broșuri sau alte materiale tipărite pe care sa le pot lua cu mine ? Ce site-uri web imi recomandati ?

Care vor fi factorii determinanti pentru planificarea vizitelor mele de urmarire medicala?

În plus față de întrebările pe care le-ați pregătit pentru medicul dumneavoastră, nu ezitați să puneti si alte întrebări care vi se par importante.

 

 La ce sa va asteptati de la medicul dumneavoastră

Medicul dumneavoastră ar putea să vă puna o serie de întrebări. Fiti gata să răspundeti la ele, pentru a beneficia de timp mai târziu care sa va permita sa acoperiti si alte subiecte pe care doriți să le abordati. Medicul dumneavoastră vă poate intreba :

Când au început primele simptome ale cancerului de vezica urinara?

Au fost simptomele continuue sau ocazionale ?

Cat de severe sunt simptomele cancerului de vezica urinara ?

Ce anume, dacă exista ceva, pare să va îmbunătățească simptomele cancerului de vezica urinara ?

Ce anume, dacă exista ceva, pare să va agraveze simptomele cancerului de vezica urinara ?

 

 

Teste si diagnostice cancer vezica urinara

Diagnosticare cancer vezica urinara

Testele și procedurile folosite pentru a diagnostica cancerul vezicii urinare pot include:

 * Citoscopia. În timpul cistoscopiei, medicul introduce un tub ingust (cistoscop) prin uretra dvs. Cistoscopul dispune de un sistem de lentilă cu iluminare și de fibră optică, care permite medicului sa vada și sa examineze interiorul uretrei si vezicii urinare. De obicei, veți primi un anestezic local in timpul citoscopiei care sa va ajute sa va simtiti confortabil.

* Biopsia. În timpul cistoscopiei, medicul dumneavoastră vă poate trece un instrument special prin aparatul optic și în vezica urinară, în scopul de a colecta o probă de celule (biopsie) pentru testare. Această procedură este uneori numita rezectie transuretrala de tumori ale vezicii urinare (TURBT). TURBT poate fi de asemenea utilizat pentru a trata cancerul vezicii urinare. TURBT se face de obicei sub anestezie generala.

 * Citologia urinei. O probă de urină este analizată la microscop pentru a verifica celulele canceroase printr-o procedura numita citologia urinei.

 * Testele imagistice. Testele imagistice permit medicului să examineze structurile tractului urinar. Testele care sa evidentieze tractul urinar folosesc uneori un colorant, care este injectat într-o venă înainte de procedura. Un pyelogram intravenos este un tip de testare imagistica cu raze X care utilizeaza un colorant pentru evidențierea rinichilor, ureterelor si vezicii urinare. O tomografie computerizata (CT) este un tip de test cu raze X, care permite medicului sa vada mai bine tractul urinar si tesuturile inconjuratoare.

 

Stadii cancer de vezica urinara

După ce vi s-a confirmat că aveți cancer de vezica urinara, medicul dumneavoastră vă poate solicita efectuarea unor teste suplimentare pentru a determina gradul ( etapa ) cancerului.

Testele pentru aflarea stadiilor cancerului de vezica urinara pot include :

* tomografie computerizata

* imagistica prin rezonanta magnetica ( IRM )

* scanarea oaselor

* Raze x la piept

 

Etape cancer vezica urinara

Etapele cancerului de vezica urinara sunt:

Etapa I Cancer Vezica Urinara

Cancerul în această etapă are loc în interiorul captuselii vezicii urinare, dar nu a invadat peretele muscular al vezicii urinare.

Etapa a II-a Cancer Vezica Urinara

În acest stadiu cancerul a invadat peretele vezicii urinare, dar este încă limitat la vezica urinara.

Etapa a III-a Cancer Vezica Urinara

Celulele canceroase s-au raspandit prin peretele vezicii urinare pana la tesuturile inconjuratoare.

 Etapa a IV-a Cancer Vezica Urinara

In această etapă celulele canceroase se pot extinde la ganglionii limfatici si la alte organe ale dvs, cum ar fi oasele, ficatul sau plămânii.

 

Tratamente și medicamente cancer vezica urinara

Opțiunile de tratament pentru cancerul vezicii urinare depind de o serie de factori , inclusiv de tipul și stadiul cancerului, de starea generala de sanatate, si de preferintele de tratament. Discutați opțiunile cu medicul dumneavoastră pentru a determina ce tratamente sunt cele mai bune pentru dvs.

 

Tratamentele pentru stadiul precoce al cancerului de vezica urinara:

În cazul în care cancerul dvs este foarte mic și nu a invadat peretele vezicii urinare, medicul dumneavoastră vă poate recomanda:

 * Chirurgia pentru eliminarea tumorii. Rezectia transuretrala a tumorii de vezica urinara (TURBT) este adesea utilizata pentru a elimina cazurile de cancer al vezicii urinare, care sunt limitate la straturile interioare ale vezicii urinare. În timpul TURBT, medicul dumneavoastră trece o bucla de sarma mica printr-un citoscop si in vezica. Bucla este utilizata pentru a arde  celulele canceroase cu un curent electric. În unele cazuri, un laser de mare energie poate fi utilizat în locul curentului electric. TURBT poate provoca durere la urinare sau sângerare in timpul urinarii timp de câteva zile de la procedura.

 * Chirurgia pentru eliminarea tumorii și a unei mici parti a vezicii urinare. In timpul  cistectomiei segmentale, uneori numită cistectomie partiala, chirurgul indeparteaza doar partea de vezică care conține celule canceroase. Cistectomia segmentala este rar folosita și poate fi o opțiune doar în cazul în care cancerul este limitat la o singura zona a vezicii urinare, care poate fi îndepărtata cu ușurință, fără a afecta funcția vezicii urinare.

* Terapia biologica (imunoterapia). Terapia biologica, uneori numita imunoterapie, functioneaza prin semnalizarea sistemului dvs imunitar sa ajute in lupta impotriva celulelor canceroase. Terapia biologica pentru cancerul vezicii urinare este de obicei administrata prin uretra si direct in vezica urinara (terapie intravezicala).

Un medicament  utilizat in tratamentul cancerului vezicii urinare este bacilul Calmette Guerin-(BCG), care este o bacterie utilizata in vaccinurile pentru tuberculoza. Un alt tratamentul medicamentos biologic este o versiune sintetica a interferonului, care este o proteină a sistemului imunitar care ajuta in lupta impotriva infectiilor. Versiunea sintetică, numita interferon alfa-2b (Intron A), este uneori utilizata în combinație cu BCG.

Medicamentele pentru terapia biologica determina de multe ori simptome asemanatoare gripei si pot irita vezica urinara.

 

Interventia chirurgicala pentru cancerul invaziv al vezicii urinare

În cazul în care cancerul a invadat straturile profunde ale peretelui vezicii urinare, puteți lua în considerare:

* Chirurgia pentru  eliminarea intregii vezici urinare. Cistectomia radicala este o operație de eliminare a întregii vezici urinare, precum si a ganglionilor limfatici din jur. La barbati, cistectomia radicala include de obicei îndepărtarea prostatei și a veziculelor seminale. La femei, cistectomia radicala implica indepartarea uterului, ovarelor si a unei parti din vagin.

In ultima vreme, cistectomia radicală este realizată folosind chirurgia robotica, ceea ce înseamnă  ca chirurgul stă în apropiere și folosește comenzile manuale pentru a muta cu precizia instrumentelor chirurgicale.

Cistectomia implica un risc de infectie si sangerare. La barbati, eliminarea  prostatei si veziculelor seminale pot cauza disfunctii erectile. Dar în anumite cazuri, medicul chirurg poate incerca sa crute  nervii necesari pentru o erectie. La femei, îndepărtarea ovarelor provoaca infertilitate si menopauza prematura.

* Chirurgia prin care se creeaza un nou mod de urinare pentru organismul dvs. Imediat după cistectomia radicala, chirurgul lucreaza pentru a crea un nou mod pentru dvs de a expulza urina. Există mai multe opțiuni. Care opțiunea este cea mai bună pentru dvs depinde de situația dumneavoastră și preferințele dumneavoastră.

Chirurgul poate crea un tub (canal urinar), folosind o bucată din intestinul dumneavoastră. Tubul se execută de la uretere dvs., care drenează rinichii, catre exteriorul corpului, în cazul în care urina se golește într-o pungă (pungă urostomie)pe care o  purtați pe abdomen.

În altă procedură, chirurgul poate folosi o secțiune a intestinului pentru a crea un rezervor mic de urină în interiorul corpului (continent cutanat diversiune urinar). Puteți drena urina de la rezervor printr-o gaură în abdomen cu ajutorul unui cateter de câteva ori în fiecare zi.

În anumite cazuri, chirurgul poate crea un rezervor asemanator vezicii urinare dintr-o bucată de intestin. Acest rezervor se află în interiorul corpului dumneavoastră și este atașat la uretra, care vă permite sa urinati in mod normal.Este posibil să aveți nevoie să utilizați un cateter pentru a drena toata urină din noua vezica urinara.

 

Chimioterapia Cancer Vezica Urinara:

Chimioterapia foloseste medicamente pentru a distruge celulele canceroase. Tratamentul de chimioterapie pentru cancerul vezicii urinare, de obicei, implică două sau mai multe medicamente chimioterapeutice folosite în combinație. Medicamentele pot fi administrate printr-o vena a bratului (intravenos), sau pot fi administrate direct în vezica prin trecerea unui tub prin uretra dvs (terapie intravezicala).

Chimioterapia poate fi folosită pentru a distruge celulele canceroase care ar putea să rămână după o intervenție chirurgicală. Poate fi utilizata înainte de intervenția chirurgicală. În acest caz, chimioterapia poate reduce suficient o tumoare pentru a permite chirurgului sa efectueze o intervenție chirurgicală mai putin invaziva. Chimioterapia este uneori combinata cu radioterapia în cazurile foarte rare în care  intervenția chirurgicală nu este o opțiune.

 

Radioterapie Cancer Vezica Urinara:

Radioterapia foloseste raze de mare energie care tintesc cancerul dvs. pentru a distruge celulele canceroase. Radioterapia pentru cancerul vezicii urinare, de obicei, este efectuata de o mașină care se mișcă în jurul corpului dvs care detecteaza cu ajutorul razelor de energie punctele de precizie .

Radioterapia poate fi folosiat după o intervenție chirurgicală pentru a distruge eventualele celule canceroase ramase. În anumite cazuri, radioterapia este uneori combinata cu chimioterapie, atunci când o intervenție chirurgicală nu este o opțiune, deși acest lucru este în general considerat o opțiune de ultimă instanță.

 

 Cum sa faceti fata situatiei si sprijinul acordat

Traind cu îngrijorarea că cancerul vezicii urinare poate să reapară oricand, poate sa va faca sa va simtiti ca si cum nu aveti niciun control asupra viitorul dvs. Dar în timp ce nu exista nicio modalitate de a va asigura că cancerul de vezica urinara nu va recidiva, puteți lua măsuri pentru gestionarea stresului.

 

De-a lungul timpului veți afla ceea ce funcționează pentru dvs, dar până atunci, s-ar putea sa aveti nevoie de:

*  Un program cu teste de urmarire și programari la consultatii medicale. Când ați terminat tratamentul cancerului vezicii urinare, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a va face un program personalizat cu teste de urmarire. Înainte de fiecare examen cistoscopic de urmarire, așteaptati-va să aveti o oarecare neliniște. Ați putea avea teamă că cancerul a revenit sau vă faceți griji despre examenul inconfortabil. Dar nu lasati acest lucru sa va oprească sa mergeti la consultatia dumneavoastră. În schimb, planificati-va moduri prin care sa faceti față preocupărilor dumneavoastră. Scrieti-va gândurile într-un jurnal, vorbiti cu un prieten sau folositi tehnici de relaxare, cum ar fi meditația.

* Aveti grijă de dvs, astfel încât sa fiti pregatiti sa luptati cu cancerul, dacă acesta revine. Aveti grijă de dvs prin ajustarea dietei dvs,  includeti mai multe fructe, legume si cereale integrale. Faceti exercitii fizice cel puțin 30 de minute in cele mai multe zile ale saptamanii. Dormiti suficient, astfel încât sa va treziti cu sentimentul de odihnit.

* Vorbiti cu alti supravietuitori ai cancerului de vezica urinara. Luati legatura cu supravietuitorii cancerului de vezica urinara care se confrunta cu aceleasi temeri pe care le simțiți. Contactați capitolul local al Societatii Americane de Cancer pentru a intreba despre grupurile de sprijin din zona dumneavoastră.

 

 Prevenirea cancerului vezicii urinare

Desi nu exista nicio modalitate sigura de a preveni cancerului vezicii urinare, puteți lua măsuri care sa va ajute sa reduceti riscul dumneavoastră. De exemplu:

* Nu fumați . Daca nu fumati înseamnă că substantele chimice cauzatoare de cancer din fumul de tigara nu se pot colecta în vezica. Dacă nu fumati, nu faceti greseala sa va apucati de acest viciu. In cazul in care fumati, discutați cu medicul dumneavoastră despre un plan care sa va ajute  să va opriti. Grupurile de sprijin, medicamentele și alte metode va pot ajuta să renunțati.

* Aveți grijă la produsele chimice din jurul dvs. Dacă lucrați cu substanțe chimice, respectați toate instrucțiunile de siguranță, pentru a evita expunerea.

* Beti apă pe tot parcursul zilei. În teorie, lichidele de băut, în special apa, pot dilua substanțele toxice care pot fi concentrate în urină și le elimina din vezica urinara mai rapid. Studiile au fost neconcludente dacă apa potabilă  va reduce riscul cancerului de vezica urinara.

* Alegeti o varietate de fructe si legume. Alegeti o dieta bogata într-o varietate de fructe si legume colorate. Antioxidantii din fructe si legume pot ajuta la reducerea riscului de cancer al vezicii urinare.

 

Cancer Vezica Urinara Tratament Naturist

ParaProtex – (1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu)

Ocean 21 – (1-1-1 linguri inainte de masa, 3 luni continuu)

Oxy Cristal – (10-10-10 picaturi intr-un pahar mare cu apa)