Carcinom Bazocelular Tratament Naturist

 

Carcinom Bazocelular Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

Carcinomul bazocelular este un tip de cancer de piele. Carcinomul cu celulele bazale începe din acele celule- un tip de celulă din piele care produce celule de piele noi, pe măsură ce cele vechi mor. Carcinomul cu celule bazale apare adesea ca o bumă transparenta usor pe piele, deși poate lua alte forme. Carcinomul celulelor bazale apare cel mai adesea în zonele de piele care sunt expuse la soare, cum ar fi capul și gâtul.

 
Majoritatea carcinoamelor cu celule bazale se crede că sunt cauzate de expunerea pe termen lung la radiațiile ultraviolete (UV) provenite de la lumina soarelui. Evitarea soarelui și utilizarea de protecție solară poate ajuta la protejarea împotriva carcinomului bazocelular.

 
Carcinom bazocelular simptome:
Carcinomul cu celule bazale se dezvoltă de obicei pe părțile expuse la soare ale corpului, în special la nivelul capului și gâtului. Acest cancer de piele apare mai puțin frecvent pe trunchi și pe picioare, iar carcinomul bazocelular poate rareori să apară pe anumite părți ale corpului, protejate de soare, cum ar fi organele genitale sau sânii femeilor.
Carcinomul cu celule bazale apare ca o schimbare a pielii, cum ar fi creșterea sau o durerea care nu se va vindeca.

 

 

Aceste modificări ale pielii sau ale leziunilor au de obicei una din următoarele caracteristici:

Un ten alb pe jumatate, care are culoarea pielii sau umflatura roz , este translucid, ceea ce înseamnă că se poate vedea un pic prin suprafață. Vasele de sânge mici sunt adesea vizibile. La persoanele cu tonuri de piele mai întunecate, leziunea ar fi mai întunecată, dar oarecum translucidă. Cel mai frecvent tip de carcinom bazocelular, in care această leziune apare adesea pe față, pe urechi sau la gât.

 

Leziunea se poate rupe, poate sângera

Leziunea poate capata culori maro, negru sau albastru. O leziune care are pete negre si un chenar ușor ridicat, translucid. O pata solzoasa roșiatica plata si cu o margine ridicată apare mai frecvent pe spate sau piept. De-a lungul timpului, aceste pete pot crește destul de mari.

 
Leziunea cu pata alba și fără un chenar clar definit, numita carcinom cu celule bazale morpheaform, este cel mai puțin cunoscuta. Această leziune este ușor de trecut cu vederea, dar poate fi un semn al unui cancer deosebit de invaziv și deformant.

 

 

Carcinom bazocelular cauze:
Carcinomul cu celule bazale apare atunci când unul din celulele bazale ale pielii dezvoltă o mutație în ADN-ul său.
Celulele bazale se găsesc în partea inferioară a epidermei – stratul exterior al pielii. Celulele bazale produc celule noi ale pielii. Pe măsură ce acele noi sunt produse, acestea împing celulele mai vechi către suprafața pielii, unde celulele vechi mor și sunt îndepărtate.
Procesul de creare a celulelor pielii noi este controlat de ADN-ul unei celule bazale. O mutație în ADN determină o celulă bazală să se înmulțească rapid și să continue să crească atunci când ar muri în mod normal. În cele din urmă, celulele anormale acumulate pot forma o tumoră canceroasă – leziunea care apare pe piele.

 

 
Lumină ultravioletă și alte cauze

O mare parte din deteriorarea ADN-ului în celulele bazale se presupune că ar rezulta din radiațiile ultraviolete (UV) găsite în lumina soarelui, în lămpile de bronzare comerciale și pe paturile de bronzat. Expunerea la soare nu explică cancerele de piele care se dezvoltă, care nu este expusă în mod obișnuit la lumina soarelui. Alți factori pot contribui la riscul și dezvoltarea carcinomului bazocelular, iar cauza exactă poate să nu fie clar în unele cazuri.

 

 
Carcinom bazocelular factori de risc:

Factorii care cresc riscul de carcinom bazocelular sunt:

 
1. Expunerea cronică la soare

O mulțime de timp petrecută la soare – sau în cabinele de bronzare – crește riscul carcinomului bazocelular. Amenințarea este mai mare dacă locuiți într-o locație însorită sau de mare altitudine, ambele expunându-vă la mai multe radiații UV. Arsurile solare severe, în special în timpul copilariei sau adolescenței, vă sporesc riscul.

 

2. Terapie cu radiatii

Radioterapia pentru tratamentul psoriazisului, acneei sau a altor afecțiuni ale pielii, poate crește riscul carcinomului bazocelular la locurile de tratament anterioare ale pielii.

 

3. Pielea tare

Riscul carcinomului bazocelular este mai mare în rândul persoanelor care se freacă sau se ard ușor sau care au piele foarte ușoară, persoanelor cu păr roșu sau blond care au si ochi de culoare deschisă.

 
4. Sexul tău

Barbatii au mai multe sanse de a dezvolta carcinom bazocelular decat femeile.

 
5. Varsta

Deoarece carcinomul bazocelular are nevoie de mai mult timp deseori ca să se dezvolte, majoritatea carcinoamelor bazocelulare apar după vârsta de 50 de ani.

 
6. Un istoric personal sau familial al cancerului de piele

Dacă ați avut carcinom bazocelular odata sau de mai multe ori, aveți o șansă mare să o dezvoltați din nou. Dacă aveți o istorie familială a cancerului de piele, este posibil să aveți un risc crescut de a dezvolta carcinom bazocelular.

 
7. Medicamentele anti-supresoare

Luând medicamente care suprima sistemul imunitar, mai ales după operația de transplant, crește semnificativ riscul de apariție a cancerului de piele. Carcinomul cu celule bazale care se dezvoltă la persoanele care iau medicamente care suprimă imunitatea poate fi mai probabil să se repete sau să se răspândească în alte părți ale corpului.

 
8. Expunerea la arsenic

Arsenicul, este un metal toxic care se găsește pe scară largă în mediul înconjurător, crește riscul carcinomului bazocelular și al altor tipuri de cancer. Toată lumea are o anumită expunere la arsenic, deoarece se găsește în mod natural în sol, in aer și in subterane. Oamenii care pot fi expuși la niveluri mai ridicate de arsenic sunt agricultorii, lucrătorii din rafinărie și cei care beau apă bine contaminată sau care trăiesc lângă plantele topitoare.

 
9. Sindroame moștenite care cauzează cancer de piele

Anumite boli genetice rare duc adesea la carcinom bazocelular. Sindromul carcinom al celulelor bazale (sindromul Gorlin-Goltz) care provoacă apariția unor carcinomuri bazocelulare, precum și tulburări ale pielii, oaselor, sistemului nervos, ochilor și glandelor endocrine. Xeroderma pigmentosum provoacă o sensibilitate extremă la lumina soarelui și un risc ridicat de cancer de piele, deoarece persoanele cu această afecțiune au capacitate mică sau deloc de a trata deteriorarea pielii din cauza luminii ultraviolete.