BENEFICIILE FRUCTULUI ACAI

Daca v-ati intrebat vreodata care sunt beneficiile consumului de fructe acai, veti descoperi ca exista multe. Acest fruct roscat-violet din America centrala si de sud este legat de afine si merisoare.Unele companii fac mentiuni de sanatate exagerate despre aceste boabe hranitoare.

Cele mai multe dintre acestea nu sunt insa sustinute stiintific.

Cu toate acestea, exista cateva studii care au demonstrat ca acest fruct este bogat in multe substante nutritive vitale.

 

BOGAT IN ANTIOXIDANTI

S-a dovedit ca fructele de acai sunt bogate in antioxidanti care va pot ajuta sa va protejati impotriva bolilor de inima si a cancerului.

 

POATE INCETINI IMBATRANIREA

De asemenea bogate in antocianine si flavonoide, fructele de acai pot ajuta la incetinirea procesului de imbatranire prin combaterea radicalilor liberi. Fructele rosii, albastre si violet sunt cunoscute pentru acest lucru, insa acaiul este deosebit de puternic.Boabele de acai contin de 30 de ori mai multe antocianine decat strugurii rosii.

 

O ADAUGARE SANATOASA IN DIETA DUMNEAVOASTRA

Chiar daca este adesea cunoscut ca un produs destinat pierderii in greutate , exista putine dovezi stiintifice pentru a sustine acest lucru. Cu toate acestea, adaugarea de fructe sanatoase, inclusiv acai, la planul dvs. de pierdere in greutate este intotdeauna o idee buna. Boabele de acai contin multi nutrienti vitali care vin in sprijinul obiectivelor de pierdere in greutate.

 

O STARE BUNA DE SANATATE INSEAMNA SA FII FRUMOS

Datorita beneficiilor sale antioxidante deosebite, uleiul de acai este adesea folosit in produsele de frumusete cum ar fi cremele hidratante,cosmetice, sampoane si balsamuri.Chiar si atunci cand aceste produse stau pe un raft, proprietatile antioxidante nu se degradeaza.

 

O SURSA MARE DE PROTEINE

Cand aveti o portie de acai , fie in suc , fie sub forma de supliment, de fapt luati mai multe proteine decat contine un singur ou. Partea cea mai buna este ca veti obtine zero colesterol cu aceste proteine. Cum va suna asta pentru marele beneficiu?

 

MINERALE SI OLIGOELEMENTE

Care sunt beneficiile consumului de fructe acai? In studiile efectuate de Dr. A.G. Schauss s-a descoperit ca boabele de acai contin de fapt urme de toate mineralele benefice cunoscute. In plus, se crede ca fructele de acai contin mai multe oligoelemente decat orice alte produse alimentare.

 

NIVEL RIDICAT DE GLUCOZAMINA

Persoanele care sufera de artrita sau de alte probleme ale articulatiilor vor fi fericite sa afle ca fructele de acai sunt ridicate in glucozamina. Glucozamina este esentiala pentru un cartilaj sanatos. Un cartilaj sanatos inseamna un discomfort mai mic al articulatiilor.

 

EFECTE SECUNDARE?

Singurul efect secundar potential este daca aveti o alergie la polen. Puteti de asemenea sa aveti o alergie la consumul in cantitati mari de acai. In general acaiul este perfect sigur.