Ce este dementa?

 

 

Dementa nu este o boala in sine, ci un termen general pentru a descrie simptome, cum ar fi deficiente de memorie, de comunicare si de gandire.

 

In timp ce probabilitatea de a avea dementa creste o data cu varsta, aceasta nu este o parte normala a procesului de imbatranire.

 

Deficiente cognitive usoare, cum ar fi slabirea memoriei de scurta durata, poate fi o parte normala a procesului de imbatranire. Acest lucru este cunoscut sub numele de declin cognitiv legat de varsta, mai degraba decat dementa, deoarece nu cauzeaza probleme semnificative.

 

Dementa descrie doua sau mai multe tipuri de simptome, care sunt suficient de severe pentru a afecta activitatile zilnice.

 

Un numar de circa 300.000 de persoane din Romania sunt diagnosticate cu Alzheimer, iar in europa sunt inregistrate anual 14.000-15.000 de persoane care sufera de aceasta boala.

 

Se estimeaza ca doar o zecime din persoanele cu varsta de 65 de ani sau mai mult au boala Alzheimer, iar acest procent se ridica la o treime din persoanele cu varsta de 85 de ani sau mai mult. Boala Alzheimer este responsabila pentru 60-80 de procente din totalul persoanelor care sufera de dementa.

 

Dementa Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru: