Ce fel de apa bem?

 

 

Cu ani în urmă, izvoarele, puţurile, fântânile ofereau apă curată, neinfestată. Odată cu dezvoltarea industriei şi agriculturii, omul a contribuit, cu o rară inconştientă, la contaminarea apelor cu diverşi agenţi poluanţi dintre care cele mai periculoase sunt pesticidele, hidrocarburile, metalele grele, detergenţii, substanţele radioactive, microorganismele provenite de la dejecţiile animale şi umane.

 

Faţă de apa de la robinet, ca şi faţă de cea provenită din puţurile de mică adâncime, se cuvine să avem rezerve. Prin fierbere se distrug doar microbii şi viruşii şi se degajă parţial clorul. Ceilalţi poluanţi rămân în apă, exercitând o influenţă negativă asupra organismului.

 

L.C.Vincent, autorul teoriei bioelectrice, susţine: „Dacă apele poluate de germeni microbieni provoacă hecatombele infecţioase binecunoscute, apele poluate, transformate, în mod artificial în potabile (de exemplu, apa de la robinet) sunt în progresie constantă generatoare de maladii ‘ale civilizaţiei': ateroscleroză, nevroze, diabet, artroze şi, în special cancer”.

 

Un alt aspect care ar trebui să ne dea de gândit este faptul că, pornind de la apa robinetului, profesorul Lepin şi-a preparat vaccinul antipoliomielitic.

 

Misiunea apei în corp e aceea de a juca rol de mijloc de transport şi solvent. Deci, calitatea apei nu ne poate fi indiferentă, cu atât mai mult cu cât necesarul de apă e acoperit, în principal prin asimilare zilnică. Pasteur a spus: „Noi bem 90% din bolile noastre”. Apa dură, impurificată, tratată şi clorurată, e legată direct, după cum indică studiile în domeniu, de o rată crescută a îmbolnăvirilor şi, respectiv, a mortalităţii. Cancerul, bolile circulatorii, de rinichi  fac ravagii şi în rândul populaţiei din ţările civilizate.

 

Potrivit studiilor, apa perfectă vine de adâncul pământului, nu de la suprafaţa, are un pH de cca 6.8, fiind lipsită de germeni patogeni şi agenţi poluanţi.

 

Dintre poluanţii cei mai periculoşi pentru organism sunt nitraţii şi nitriţii. Aceştia sunt periculoşi deoarece formează împreună cu aminele prezente în corp, nitrozamine, care sunt cancerigene. Apa potabilă ideală nu prezintă urme de nitraţi.  Cea mai mare parte a lor ajung în pânzele de apă freatică, de unde se alimentează apeductele.

 

Dr. ing. Virginia Faur ne atrage atenţia şi asupra altor aspecte legate de apa de la robinet: „Este o pierdere de timp şi de bani, o autoamăgire să credeţi că pregătind alimente în totalitate sănătoase, dar continuând să folosiţi, pentru băut şi gătit, apă contaminată, veţi fi sănătoşi. Apa noastră potabilă este contaminată cu diverşi poluanţi sau substanţe sintetice adăugate anume pentru a o „purifica”.

 

Ce poate conţine apa de la robinet?

Iată ce anume: plumb, mercur, aluminiu, cadmiu, azbest, benzen, nitraţi, pesticide, radon, cloruri, floruri, şi alte substanţe toxice adăugate în ideea că ‘omoară microbii’. Consumând o astfel de apă mult timp aceste componente chimice pot dezechilibra si imbolnavii- încet, dar sigur. Clorurile se acumulează în organism şi cauzează între altele, boli de inimă şi afecţiuni ale aparatului circulator.

 

Apa clorinată compromite flora microbiana prezentă în tractul digestiv: bacilus acidofilus şi bifidus. Florurarea apei aduce şi mai mari neplăceri în planul sănătăţii. Studii recente pun în evidenţă faptul că determină creşterea semnificativă a incidenţei cancerului în general şi a celui vezical în special.

 

Din păcate asemenea semnalele de alarmă sunt rare şi prea puţin mediatízate. (In februarie 2002, cercetătorii americani au atras atenţia asupra pericolului prezentat de apa potabilă de la robinet, iar Ministerul Mediului din ţara noatră a recunoscut că apa circulă, prin conducte de plumb vechi de peste 100 de ani, în majoritatea oraşelor mari ale ţării) .

 

Aparat de Filtrare a Apei Aquarion Produs in Japonia

 

 

Articol scris de

Dr Cojocaru Valentina

Medic specialist Medicina de Familie

Competenta Homeopatie, Nutritie, Fitoterapie

Si nu uitati: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!!!!

 

 

 

 

 

 

Sursa

Cu multumiri: Dr Larisa Dumbrava – Curs nutritie