Ceai Verde Beneficii Slabit

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Ceai Verde:

Shake One – 500 Grame – Slabire Rapida

Figure Shaper – 60 Capsule

Slim Formula – 90 Tablete

 

 

Ceaiul a fost cultivat de secole, începând din India și China. Astazi, ceaiul este cea mai consumata bautura din lume, a doua dupa apă. Sute de milioane de oameni beau ceai, și studiile sugereaza ca ceaiul verde (Camellia sinesis), în special, are multe beneficii pentru sanatate.

 
Există trei varietăți principale de ceai – verde, negru si oolong (ceai maroniu). Diferența este în modul în care sunt procesate ceaiurile. Ceaiul verde este facut din frunze nefermentate și se pare ca acesta conține cea mai mare concentrație de antioxidanti puternici numiti polifenoli. Antioxidantii sunt substante care lupta impotriva radicalilor liberi – compusi daunatori din organism, care pot sa manipuleze celulele ADN-ului și care pot cauza chiar moartea celulelor. Multi oameni de stiinta cred ca radicalii liberi contribuie la procesul de imbatranire, precum și la dezvoltarea unui număr de probleme de sanatate, inclusiv cancer si boli de inima. Antioxidantii, cum ar fi polifenolii din ceaiul verde pot neutraliza radicalii liberi si pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele pe care acestia le provoacă.

 
În medicina tradițională chineză și indiană, practicanții au folosit ceaiul verde ca un stimulent, un diuretic (pentru a ajuta organismul sa scape de lichidul în exces), ca un astringent (pentru a controla sângerarea și a ajuta la vindecarea ranilor), precum și pentru a imbunatati sanatatea inimii. Alte utilizări tradiționale ale ceaiului verde includ tratarea flatulentei, reglarea temperaturii corpului și a nivelului de zahăr din sânge, promovarea digestiei, precum și îmbunătățirea proceselor mentale.

 

 

Ceai Verde Beneficii Slabit

Studiile clinice sugerează că extractul de ceai verde poate stimula metabolismul si poate ajuta la arderea grasimilor. Un studiu a constatat ca o combinatie de ceai verde si cafeina a îmbunătățit pierderea in greutate și a favorizat întreținerea la persoanele care au fost supraponderale și obeze. Unii cercetători cred că substanțele din ceaiul verde, cunoscute sub numele de catechine sunt responsabile pentru efectele de ardere a grasimii a plantei.

 
Ceaiul verde a fost studiat extensiv la oameni, animale și in cadrul experimentelor de laborator. Rezultatele de la aceste studii sugereaza ca ceaiul verde ar putea ajuta la tratarea următoarelor condiții de sănătate:

 

Ceaiul Verde ajuta la tratarea următoarelor condiții de sănătate:

 

Ateroscleroza

Studiile clinice care bazate pe populatie indica faptul ca proprietatile antioxidante ale ceaiului verde poate ajuta la prevenirea aterosclerozei, si, in special, a bolii arterelor coronare. Studiile bazate pe populație sunt studiile care urmează grupuri mari de persoane peste o perioada de timp sau studii care compara grupuri de oameni care trăiesc în culturi diferite sau care au diete diferite.

 
Cercetatorii nu sunt siguri de ce ceaiul verde reduce riscul de boli de inima prin scaderea nivelului de colesterol si al trigliceridelor. Studiile arata ca ceaiul negru are efecte similare. De fapt, cercetatorii estimeaza ca rata de atac de cord scade cu 11%, atunci cand se consuma 3 cesti de ceai pe zi.

 
În mai 2006, cu toate acestea, US Food and Drug Administration (FDA) a respins o petiție de la producatorii de ceai pentru a permite ca etichetele cutiilor de ceai sa pretinda ca ceaiul verde reduce riscul de aparitie a bolilor de inima. FDA a ajuns la concluzia că nu există dovezi credibile pentru a susține această afirmație.

 

 

Nivel ridicat de colesterol

Cercetările arată că ceaiul verde scade nivelul de colesterolul total și creste nivelul de HDL (“colesterolul bun”) atat in cazul animalelor, cat si in cazul oamenilor. Un studiu clinic bazat pe populatie a constatat ca barbatii care beau ceai verde au mai multe sanse de a avea colesterolului total mai mic decât cei care nu beau ceai verde.
Rezultatele din studiul pe animale sugereaza ca polifenolii din ceaiul verde ar putea impiedica colesterolul de a fi absorbit în intestin și, de asemenea, poate ajuta organismul sa scape de colesterol. Într-un alt studiu mic la care au participat fumatori de sex masculin, cercetatorii au descoperit ca ceaiul verde a redus in mod semnificativ nivelul de colesterol LDL din sange.

 

 

Cancer

Mai multe studii clinice bazate pe populație au arătat că atât ceaiul verde, cat si cel negru ar putea ajuta la protejarea impotriva cancerului. De exemplu, ratele de cancer au tendința de a fi scăzute în țări precum Japonia, unde oamenii consuma in mod regulat ceai verde. Cu toate acestea, nu se poate sti sigur doar in urma acestor studii bazate pe populație, dacă ceaiul verde chiar poate preveni cancerul la oameni.

 
Primele studii clinice sugereaza ca polifenolii din ceai, cei din ceaiul verde, în special, pot juca un rol important în prevenirea cancerului. Cercetatorii cred, de asemenea, ca polifenolii ajuta la uciderea celulelor canceroase si le opresc din crestere.

 

 

Cancer de vezica urinara. Doar câteva studii clinice au examinat relatia dintre cancerul de vezica urinara si consumul de ceai. Intr-un studiu care a comparat oamenii cu și fără cancer de vezica urinara, cercetatorii au descoperit ca femeile care beau ceai negru si ceai verde sub formă de praf au fost mai putin susceptibile de a dezvolta cancer de vezica urinara. Un studiu clinic de urmarire realizat de același grup de cercetători a arătat că persoanele cu cancer de vezica urinara – în special bărbații – care au baut ceai verde au avut o rata de supravietuire mai bună decat cei care nu au baut.

 

 

Cancer de sân. Studiile clinice la animale și cele in eprubete, sugerează că polifenolii din ceaiul verde inhiba cresterea celulelor cancerului de san. Într-un studiu la care au participat 472 de femei cu diferite stadii de cancer de san, cercetatorii au descoperit ca femeile care beau ceai verde au observat o reducere in dezvoltarea cancerului. Acest lucru a fost valabil mai ales la femeile aflate in perioada premenopauza, în etapele timpurii ale cancerului de san. De asemenea, s-a constatat ca femeile cu fazele timpurii ale bolii care au baut cel putin 5 cesti de ceai in fiecare zi înainte de a fi diagnosticat cu cancer au fost mai putin susceptibile de a suferi de o revenire a cancerului dupa ce au terminat tratamentul. Cu toate acestea, femeile cu stadii avansate de cancer de san au avut mai putine imbunatatiri, sau chiar deloc, de la consumul de ceai verde.

 

Cancer ovarian. Într-un studiu clinic realizat cu pacientii cu cancer ovarian în China, cercetatorii au descoperit ca femeile care beau cel puțin o ceașcă de ceai verde pe zi, au trăit mai mult cu boala decat cele care nu au baut ceai verde. De fapt, cele care au baut ceai au trăit o perioada mai lungă. Dar alte studii nu au gasit efecte benefice.

 

Cancerul colorectal. Studiile clinice privind efectele ceaiului verde in cazul cancerului rectal sau cancerului de colon au aratat rezultate contradictorii. Unele studii arata un risc scazut la cei care beau ceai, în timp ce altele arată un risc crescut. Într-un studiu, femeile care au baut 5 sau mai multe cani de ceai verde pe zi au avut un risc mai mic de cancer colorectal, comparativ cu cei care nu consuma ceai. Cu toate acestea, nu s-a observat nici un efect protector pentru bărbați. Alte studii arata ca prin consumul de ceai în mod regulat se poate reduce riscul de cancer colorectal la femei. Mai multe cercetari sunt necesare inainte ca cercetatorii sa poata recomanda ceaiul verde pentru prevenirea cancerului colorectal.

 

Cancerul esofagian. Studiile la animale de laborator au descoperit ca polifenolii din ceaiul verde inhiba cresterea celulelor canceroase esofagiene. Cu toate acestea, studiile la oameni au avut rezultate contradictorii. De exemplu, un studiu clinic bazat pe populatie a constatat ca ceaiul verde a oferit protecție împotriva dezvoltării cancerului esofagian, in special in randul femeilor. Un alt studiu clinic populațional a constatat exact opusul – consumul de ceai verde a fost asociat cu un risc crescut de cancer esofagian. Având în vedere ca aceste rezultate sunt contradictorii, mai multe cercetari sunt necesare inainte ca oamenii de știință sa poata recomanda ceaiul verde pentru prevenirea cancerului esofagian.

 

 

Cancer pulmonar. În timp ce polifenolii din ceaiul verde s-au dovedit a inhiba cresterea celulelor de cancer pulmonar în testele in eprubete, cateva studii clinice au analizat legătura dintre consumul de ceai verde și cancerul pulmonar în cazul oamenilor. Și chiar și aceste studii au fost contradictorii. Un studiu populațional a constatat că ceaiul din Okinawa – similar cu ceaiul verde, dar parțial fermentat – a fost asociat cu un risc mai mic de cancer pulmonar, in special in randul femeilor. Dar un al doilea studiu clinic a constatat ca ceaiul verde si ceaiul negru au crescut riscul de cancer pulmonar. Mai multe studii sunt necesare inainte ca cercetătorii sa poata trage concluzii cu privire la consumul de ceai verde și dezvoltarea cancerului pulmonar.

 

 

Cancer pancreatic. Într-un studiu clinic de mare amploare, cercetatorii au comparat bautorii de ceai verde cu cei care nu consuma ceai verde si au constatat ca cei care au baut ceai verde au avut o probabilitate mai mica de a dezvolta cancer pancreatic. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru femei – cele care beau ceai verde au fost mai putin susceptibile de a dezvolta cancer pancreatic comparativ cu cei care au baut mai putin ceai. Barbatii care beau ceai au avut o probabilitate cu 37% mai mica de a dezvolta cancer pancreatic.

 

 

Cancer de prostată. Studiile de laborator au descoperit ca extractele de ceai verde împiedică creșterea celulelor cancerului de prostata in testele in eprubete. Într-un studiu clinic mare, la cercetatorii din sud-estul Chinei au descoperit ca riscul de cancer de prostata a scăzut odată cu creșterea frecvenței, duratei și cantitatii de ceai consumata. Cu toate acestea, atat extractul de ceai verde, cat si cel de ceai negru, a stimulat genele care determina celulele sa fie mai putin sensibile la medicamentele chimioterapeutice. Oamenii care urmeaza un tratament cu chimioterapie ar trebui să se consulte cu medicul lor înainte de a bea ceai verde sau negru sau inainte de a lua suplimente de ceai.

 

 

Cancer de piele. Polifenolul principal din ceaiul verde este epigallocatechin galat (EGCG). Studiile stiintifice sugereaza ca polifenolii EGCG ( epigallocatechin galat) si ceaiul verde au proprietati anti-inflamatorii si impotriva cancerului, care ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării și creșterii tumorilor cutanate.

 

 

Boala inflamatorie intestinala (BII)

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea inflamatiei asociate cu boala Crohn si colita ulcerativa, cele două tipuri de boli inflamatorii intestinale. În cazul în care ceaiul verde se dovedeste a ajuta la prevenirea cancerului de colon, acesta i-ar ajuta, de asemenea, pe cei cu BII (boala inflamatorie intestinala), deoarece acestia au un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon.

 

 

Diabet

Ceaiul verde a fost folosit în mod tradițional pentru a controla nivelul de zahar din sange. Studiile pe animale sugereaza ca ceaiul verde ar putea ajuta la prevenirea dezvoltarii de diabet zaharat de tip 1 și poate încetini progresia odată ce acesta a aparut. La persoanele cu diabet zaharat de tip 1, corpurile lor produc mai putina insulina sau deloc, substanta care ajută la conversia glucozei sau zahărului în energie. Ceaiul verde poate ajuta la reglarea glicemiei în organism.

 
Cateva studii mici clinice au constatat că aportul de extract de ceai verde zilnic a redus nivelul de hemoglobina A1C la persoanele cu diabet zaharat la limita.

 

 

Boală hepatică

Studiile clinice bazate pe populație au aratat ca barbatii care beau mai mult de 10 cesti de ceai verde pe zi sunt mai putin susceptibile de a dezvolta probleme hepatice. Ceaiul verde, de asemenea, pare a proteja ficatul de efectele nocive ale substanțelor toxice, cum ar fi alcoolul. Studiile pe animale au arătat că ceaiul verde ajută la protejarea împotriva tumorilor hepatice la soareci.
Rezultatele studiilor pe animale și mai multe studii umane sugerează că unii dintre polifenolii din ceai verde, cunoscuti sub numele de catechine, ar putea ajuta la tratarea hepatitei virale, o inflamatie a ficatului. În aceste studii, catechinele au fost folosite in cantitati foarte mari. Nu este clar dacă ceaiul verde, care are o concentrație mai mică de catechine, ar avea aceleași beneficii.
10 cesti de ceai verde pe zi, ar putea cauza probleme din cauza nivelului ridicat de cafeina consumata. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a afla care este cel mai bun mod de a include ceaiul verde în tratamentul dumneavoastră.

 

 

Alte utilizări ceai verde:

Un mic studiu a constatat ca consumul de ceai verde a contribuit la prevenirea cariilor dentare. Mai multe studii trebuie să fie realizate. Ceaiul verde poate fi, de asemenea, util în cazul bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita. Cercetarile sugereaza ca ceaiul verde ar putea ajuta la reducerea inflamatiei cauzata de artrita si la încetinirea defalcarii cartilajului. Substantele chimice din ceaiul verde pot ajuta, de asemenea, la tratarea verucilor genitale și prevenirea simptomelor de raceala si gripa. De asemenea, studiile arata ca aportul de ceai verde este asociat cu un risc redus de a muri de orice cauza.

 

 

Descrierea plantei:

Ceaiul verde, negru si oolong este derivat din frunzele plantei Camellia sinensis. Inițial cultivat în Asia de Est, aceasta planta creste la fel de mare ca un arbust sau arbore. Astăzi, Camellia sinensis creste in Asia si in parti din Orientul Mijlociu și Africa.

 
Oamenii din tarile asiatice consuma ceai verde si ceai oolong mai frecvent, in timp ce ceaiul negru este cel mai popular în Statele Unite ale Americii. Ceaiul verde este preparat din frunze nefermentate, frunzele de ceai oolong sunt partial fermentat, iar ceaiul negru este complet fermentat. Cu cat sunt mai fermentate frunzele, cu atat mai mic este conținutul de polifenoli și cu atat mai mare este continutul de cofeina. Ceaiul verde are cel mai ridicat continut de polifenoli in timp ce ceaiul negru are aproximativ de 2 – 3 ori conținutul de cafeină pe care il are ceaiul verde.