Chistul Baker

 

Chistul Baker este un chist plin cu lichid, care provoacă o umflătură și un sentiment de strângere în spatele genunchiului. Durerea se poate agrava atunci când vă flexibilitati sau extindeți complet genunchiul atunci când sunteți activ.

 
Chistul Baker, denumit și chistul polipteu sau chist sinovial polipteu, este de obicei, rezultatul unei probleme a articulației genunchiului, cum ar fi artrita sau o lacrimă a cartilajului. Ambele afectiuni pot determina genunchiul să producă prea mult lichid, ceea ce poate duce la chistul Baker.
Deși chistul Baker poate provoca umflături și vă poate face inconfortabil, tratarea problemei in cauza care sta la baza oferă de obicei o ușurare.

 

 

Chistul Baker Simptome:

În unele cazuri, chistul Baker nu provoacă nici o durere și probabil să nu observați acest lucru.

Dacă aveți semne și simptome, acestea ar putea fi:

– Umflarea genunchilor și, uneori, a piciorului
– Dureri de genunchi
– Rigiditatea și incapacitatea de a flexa complet genunchiul
– Simptomele dvs. pot fi mai grave după ce ați fost activ sau dacă ați stat în picioare pentru o lungă perioadă de timp.

 

 

Chistul Baker Cauze:

Un fluid lubrifiant numit fluid sinovial vă ajută să vă mișcați ușor piciorul și reduceți frecare dintre părțile în mișcare ale genunchiului. Dar, uneori genunchiul produce prea mult lichid sinovial, ducând la acumularea de lichid într-o zonă din partea din spate a genunchiului (bursa popliteală), cauzând chistul Baker.

Acest lucru se poate întâmpla din cauza:

Inflamației articulației genunchiului, cum ar fi apariția diferitelor tipuri de artrită; O leziune la genunchi, cum ar fi o parte a cartilajului.