Chistul Bartholin

 

 

Glandele Bartholin sunt situate pe fiecare parte a deschiderii vaginale. Aceste glande secrete fluide care ajută la lubrifierea vaginului. Uneori, deschiderile acestor glande devin obstrucționate, provocând eliberarea unui lichid în glandă. Rezultatul este o umflătură relativ nedureroasă numită chistul Bartholin. Dacă lichidul din chist este infectat, puteți dezvolta o colecție de puroi înconjurată de un țesut inflamat (abces). Chistul sau abcesul Bartholin este unul obișnuit.

Tratamentul chistului Bartholin depinde de mărimea chistului, cât de dureros este chistul și de chistul infectat.
Uneori, tratamentul la domiciliu este tot ce aveți nevoie. În alte cazuri, este necesar drenajul chirurgical al chistului Bartholin. Dacă apare o infecție, antibioticele pot fi utile pentru tratarea chistului infectat cu Bartholin.

 
Chistul Bartholin Simptome:

Dacă aveți un chist mic, neinfectat, este posibil să nu observați acest lucru. Dacă chistul creste, s-ar putea să simțiți o bucată sau o masă în apropierea deschiderii vaginale. Deși chistul este, de obicei, nedureros, poate fi tendențios.
O infecție completă a chistului Bartholin poate să apară într-o chestiune de zile.

 

Dacă chistul devine infectat, este posibil să aveți:

– O forfetare dureroasă, în apropierea deschiderii vaginale
– Disconfort în timpul mersului pe jos sau în timpul ședinței de lucru
– Durere în timpul actului sexual
– Febră
– Chistul sau abcesul Bartholin apare de obicei numai pe o singură parte a deschiderii vaginale.

 
Chistul Bartholin Cauze:

Experții cred că o cauza a chistului Bartholin este un backup al lichidului. Fluidele se pot acumula atunci când deschiderea glandei (canalului) devine obstrucționată, probabil cauzată de infecție sau de rănire.
Chistul Bartholin se poate infecta, formând un abces. Un număr de bacterii pot provoca infecția, inclusiv Escherichia coli (E. coli) și bacteriile care cauzează infecții cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea și chlamydia.