Cisteina Prospect

 

 

 

 

Produse Naturale pe Baza de Cisteina:

Beauty Formula – 90 Tablete – Cisteina pentru par, unghii si piele

Mega qProtect – 90 Tablete – Ginkgo Biloba

Liver Aid – 100 Tablete- Protectie pentru ficat

 

 

 

Ce este cisteina?

Cisteina este un aminoacid, care este un element al proteinelor care este folosit in intregul organsim. Cand este folosit ca si supliment este folosit de obicei sub forma de N-acetil-L-cisteina (NAC). Organismul il transforma mai intai in cisteina si apoi in glutation , un antioxidant puternic.
Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, niste componente daunatoare din organism care distrug membralele celulelor si ADN-ul.Cercetatorii afirma ca radicalii liberi joaca un rol important in imbatranire precum si in dezvoltarea a numeroase probleme de sanatate printre care boliile de inima si cancerul.

NAC (N-acetil-L-cisteina) ajuta la prevenirea efectelor secundare cauzate de droguri si substante chimice toxice si ajuta la eliminarea mucusului din organism. De asemenea se pare ca are efecte benefice in tratamentul unor afectiuni respiratori cum este bronsita si bronho pleunopatia obstructiva cronica.

Cisteina poate fi folosita in prevenirea sau tratarea urmatoarelor afectuni:

Otravirea cu acetaminofen

Doctori adesea administreaza intravenos cisteina la persoanele care au luat o doza de acetaminofen, pentru prevenirea si reducerea vatamarii ficatului si rinichilor. Otravirea cu acetaminofen poate aparea si in cazul unor doze scazute daca persoana in cauza consuma alcool sau ia medicamente care poate afecta ficatul.

Otravirea cu acetaminofen este o urgenta medicala si poate aprea din cauza unor supra doze accidentale. Daca aveti suspiciuni ca o persoana si-a administrat o doza de acetaminofen conduceti-o de urgenta la spital.

Angina

In studii clinice efectuate pe persoane care aveau dureri in piept carora li s-a administrat cisteina impreuna cu nitroglicerina,acestora li s-au redus durerile in piept , riscul de atac de cord si de deces. Insa aceasta combinatie poate provoca dureri de cap de aceea se recomanda consultarea unui medic inainte de administrare.

Bronsita cronica si bronho pleunopatia obstructiva cronica

Mai multe studii clinice au descoperit ca cisteina poate ajuta in ameliorarea simptomelor bronsitei cronice si bronho pleunopatie obstructiva cronica.

Gripa

Intr-un studiu efectuat pe o perioada de 6 luni persoanele care au luat 600 mg de cisteina de 2 ori pe zi au avut mai putine simptome de gripa decat cei care au luat placebo.

Sindromul respirator acut

Sindromul respirator acut este o urgenta medicala care apare datorita unei accidentarii la plamani. Unele studii afirma ca cisteina administrata intravenos creste nivelul de glutation care ajuta la prevenirea si tratamentul sindromului respirator acut. Atentie, aceasta afectiune este o urgenta medicala si trebuie sa va deplasati la spital.

Alte intrebuintari cisteina:

  1. reducerea simptomelor asociate cu sindromul sjogren, o boala autoimuna care cauzeaza gura si ochi uscati;
  2. reducerea simptomelor astmului, fibrozei chistice si emfizemului;
  3. previne cancerul de colon;
  4. ajuta la cresterea fertilitatii, cand este luata impreuna cu medicamente de fertilitate , la femeile cu boala polichistica ovariana;
  5. ajuta in tratamentul schizofreniei;
  6. reduce riscul de cancer la plamani in cazul fumatorilor.