Colesterol Marit Tratament Naturist

 

 

 

Colesterol Marit Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

 

Cauzele colesterolului ridicat:

Colesterolul este impartit in doua tipuri: bun si rau. La un nivel normal, este o substanta esentiala pentru organism. Cu toate acestea, daca concentratiile din sange devin prea mari, acesta devine un pericol tacut, care creste riscul de a avea un atac de cord.

 

Colesterolul se gaseste in fiecare celula a corpului si are functii naturale importante atunci cand vine vorba de digerarea alimentelor, producerea hormonilor si generarea de vitamina D. Este produs de organism, dar poate fi de asemenea si preluat din alimente. Are un aspect de ceara si asemanator cu grasimea.
Exista doua tipuri de colesterol: lipoproteine cu densitate scazuta(colesterol rau), si lipoproteine cu densitate mare(colesterol bun).
Cei mai mari factori de risc pentru colesterolul ridicat din organism sunt legati de alegerea stilului de viata, dieta si exercitiul fizic. Un nivel ridicat de colesterol nu produce de obicei simptome. Daca nu se reuseste prin dieta sanatoasa si exercitii fizice scaderea nivelului de colesterol, sau daca acesta este foarte mare, pot fi prescrise medicamente care scad nivelul lipidelor, cum ar fi slatinele.
Colesterolul este o substanta pe baza de ulei care nu se amesteca cu sangele, fiind bazat pe apa si fiind transportat in corp prin lipoproteine.

 
Colesterolul are patru functii principale, fara de care nu putem supravietui, acestea fiind:

*Contributia la structura peretilor celulari;
*Formarea acizilor biliari digestivi in intestin;
*Permite organismului producerea de vitamina D;
*Ajuta corpul la producerea anumitor hormoni;

Nivelul ridicat de colesterol este un factor major pentru boli de inima, fiind un factor principal al infarctului miocardic. Reducerea nivelului de lipide din sange poate reduce riscul de a avea boli de inima, nivelul ridicat al colesterolului din sange fiind o parte a procesului de ingustare a arterelor, ducand la ateroscleroza, creand placi si provocand restrictii ale fluxului sanguin.
Reducerea aportului de grasimi din dieta ajuta la reducerea nivelului de colesterol.
Este indicata reducerea alimentelor care contin:

– carne, branza
– grasimi saturate (gasite in unele tipuri de carne, produse lactate, ciocolata, produse de panificatie, prajituri si alimente prelucrate)
– grasimi trans gasite in unele alimente prajite si prelucrate.
Obezitatea sau fiind supraponderal creste de asemenea nivelul de colesterol din sange. Genetica poate contribui la colesterolul ridicat, niveluri foarte ridicate de colesterol rau se gasesc si in hipercolesterolemia familiala.

 

Un nivel anormal poate aparea si datorita altor afectiuni cum ar fi:

*Diabet
*Boli de ficat sau rinichi
*Sindromul ovarului polichistic
*Sarcina sau alte conditii care cresc nivelul hormonilor feminini
*Glanda tiroida subactiva
*Medicamente care cresc colesterolul rau si il scad pe cel bun(progestine, steroizi anabolizanti, corticosteroizi).

 

 

Unele alimente cum ar fi ovasul, cerealele integrale, ulei vegetal-canola sau floarea soarelui, fasolea, vinetele, nucile, fructele, grasimile de peste-somon, ton si sardine, alimentele bogate in fibre, pot ajuta intr-o dieta echilibrata la mentinerea colesterolului sub control. De asemenea cele care cresc colesterolul sunt carnea rosie, laptele integral, margarina, uleiuri hidrogenate, produse de patiserie.
Cum am mentionat si mai sus, un nivel ridicat al colesterolului nu prezinta simptome, dar pot aparea alte afectiuni, si daca nu se fac analize regulate de sange, acesta poate fi un risc major pentru atac de cord sau accident vascular cerebral.
O dieta sanatoasa pentru inima, exercitiile fizice regulate, evitarea fumatului si atingerea si mentinerea unei greutati normale sunt recomandate tuturor persoanelor cu niveluri ridicate de colesterol. De asemenea s-a constatat faptul ca lecitina ajuta la scaderea nivelului de colesterol si prevenirea aparitiei unui nivel crescut al acestuia.
Tratamentul pentru colesterol ridicat va fi ales in functie de nivelul de colesterol si alti factori de risc.choleston
Grupul de slatine care sunt prescrise in mod normal pentru persoanele cu un risc ridicat de infarct include si atorvastatina, fluvastatin, lovastatin, pravastatin. Insa acestea pot avea si efecte secundare, si cu toate ca unii pacienti au beneficiat din utilizarea lor, efectele secundare includ miopatie indusa de statina (o boala a tesuturilor musculare), oboseala, un risc crescut al diabetului si complicatiilor acestora.
Utilizarea de suplimente pe baza de lecitina este recomandata, aceasta avand ca efecte secundare tulburari gastrointestinale (cum ar fi diareea), dar la utilizarea in dozele recomandate riscul de a avea tulburari gastrointestinale este minim, dar este recomandata si o dieta mai sanatoasa si efectuarea de exercitii fizice, prin un mod de viata mai sanatos.