Colesterol Tratament

 

 

Colesterol Tratament Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanta cerata, asemanatoare cu grasimea, care se regaseste in toate celulele corpului. Corpul are nevoie de un anumit nivel de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D si substante care ajuta la digerarea alimentelor. Corpul produce tot colesterolul de care are nevoie. Cu toate acestea, colesterolul se regaseste in unele alimente pe care le consumam.
Colesterolul trece prin fluxul sanguin in grupari mici numite lipoproteine. Aceste grupari sunt compuse din grasimi(lipide) in interior si proteine in exterior.
Doua tipuri de lipoproteine poarta colesterolul in organism: lipoproteine cu densitate scazuta, si lipoproteine cu densitate mare. A avea un nivel optim din ambele tipuri de lipoproteine este important pentru o stare de sanatate buna.
Colesterolul cu densitate scazuta este denumit si „colesterol rau”. Un nivel ridicat din acest tip de colesterol duce la acumularea lui in artere, acestea fiind vase de sange care transporta sangele din inima in corp.
Colesterolul cu densitate mare este numit „colesterol bun”. Acest lucru se datoreaza faptului ca transporta colesterolul din alte parti ale corpului inapoi in ficat, acesta eliminand colesterolul din corp.

 

Ce inseamna un nivel ridicat de colesterol in sange?

Un nivel marit de colesterol in sange este o afectiune care nu are de obicei simptome sau semne caracteristice, multe persoane nefiind constiente de nivelul marit de colesterol.
Aceste persoane au o sansa mai mare de a avea o afectiune cardiovasculara, existand posibilitatea sa fie afectate arterele prin blocaje.
Cu cat este mai mare nivelul colesterolului rau din sange, cu atat este mai mare sansa de a avea boli de inima, si cu cat mai mare este nivelul de colesterol bun cu atat scade sansa de a avea boli de inima.
Boala coronariana este o afectiune in care se acumuleaza placi in interiorul arterelor(in interiorul inimii). Aceste placi sunt alcatuite din colesterol, grasimi, calciu si alte substante regasite in sange.

 

Cand aceste placi se acumuleaza in artere, denumirea afectiunii este ateroscleroza. De-a lungul timpului, placile se intaresc si ingusteaza arterele, limitand fluxul de sange bogat in oxigen spre inima.
In cele din urma, o placa se poate rupe, determinand formarea unui cheag de sange pe suprafata placii, iar daca acesta devine suficient de mare, acesta poate bloca partial sau total fluxul sanguin prin o artera coronariana.
Daca fluxul de sange bogat in oxigen pentru muschiul inimii este redus sau blocat, poate aparea angina pectorala sau un atac de cord.
Angina pectorala este o durere sau un discomfort in zona toracelui. Se poate simti ca o presiune mare sau o senzatie de strangere in piept. Durerea poate aparea si in umeri, brate, gat, maxilar sau spate. Angina poate sa fie resimtita chiar ca si o indigestie.
Un atac de cord apare daca fluxul de sange bogat in oxigen la o sectiune a muschiului cardiac este intrerupt. Daca fluxul de sange nu este restabilit rapid, sectiunea de muschi a inimii incepe sa moara. Fara un tratament rapid, un atac de cord poate duce la probleme serioase sau la moarte.
Placa poate de asemenea, sa se dezvolte in alte artere din corp, cum ar fi arterele care duc sange oxigenat la nivelul creierului sau al membrelor. Acest lucru poate duce la probleme cum ar fi boala arterei carotide, accident vascular cerebral si boala arteriala periferica.

 

Perspective

Scaderea colesterolului poate incetini, reduce, sau chiar opri acumularea de placi in artere. De asemenea poate reduce riscul ruperii placilor si producerii de cheaguri de sange periculoase.

 

Tratament CaliVita recomandat:

CHOLESTONE- 3X1 TABLETA/ZI- scade LDL colesterol, creste HDL colesterol, regleaza nivel colesterol total, ofera protectie cardiaca

SUPER SOYA LECITHIN- 2 capsule/zi- lecitina reduce colesterolul din sange prin proprietatea de a converti colesterolul si alte lipide in forme hidrosolubile, ajutand la eliminarea lui din organism, „carausul lipidelor de pe artere, impiedica formarea placilor de aterom, sustine si intensifica activitatea cerebrala, previne afectiunile cardiovasculare

SPIRULINA CHLORELLA PLUS- 2 TABLETE/ZI- detoxifica, alcalinizeaza organismul, impiedicand astfel cresterea nivelului de colesterol, reduce nivelul LDL colesterol.

GARLIC – 2 CAPSULE/ZI- scade nivelul de lipide, colesterol total, LDL colesterol, anticoagulant, reduce tensiunea arteriala.

OMEGA 3- 2 CAPSULE/ZI- acizii grasi omega 3 regleaza nivelul colesterolului, sustin si regleaza functia cardiaca, previn formarea cheagurilor de sange, recomandat in palpitatii, tahicardie, previne infarctul, angina, diabet, obezitate

RHODIOLIN- 3X1 CAPS/ZI SAU LA NEVOIE- adaptogen , impiedica cresterea colesterolului ca raspuns la stres, oboseala, previne insomnia, antidepresiv, combate anxietatea, ofera protectie cardiaca, creste imunitatea, ofera stare de bine, relaxare.

Alte recomandari:

Hidratare- consumul de apa favorizeaza detoxifierea, sprijina drenajul limfatic, reduce nivelul colesterolului. Beti apa alcalina, ionizata , oxigenata ( vezi filtru de apa Aquarion) sau apa de izvor, pura. Beti minim 2l apa/zi. Vezi articole sectiunea APA

Alimentatie alcalina- vezi articol Stilul de viata alcalin si Combinatii alimentare sanatoase

Miscare- minim 30minute/zi in limita tolerantei

 

Tratament recomandat de:

Dr CojocaruValentina

Medic specialist Medicina de Familie

Competenta homeopatie, nutritie, fitoterapie

 

SI NU UITATI: SA NE HRANIM CU IUBIRE!!!!!