Colesterol Tratament

 

 

 

 

Cholestone – 90 Tablete – produs special conceput pentru persoanele care au probleme cu colesterolul.

Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanţă lipidică, care este folosită în primul rând pentru ca organismul să-şi poată îndeplini funcțiile sale normale. Această substanță grasă este produsă în principal de ficat, dar poate fi obținută şi din diferitele produse alimentare pe care le mâncăm. Cu toate acestea, presupusele efecte bune ale colesterolului sunt umbrite de efectele negative pe care îl generează în corpul nostru, din cauză că mâncăm prea multe produse cu un conţinut ridicat de colesterol. A avea o cantitate excesivă de lipide în sânge, ceea ce noi numim hiperlipidemie, poate avea un efect negativ asupra sănătății noastre. Dar ceea ce ar trebui să ţinem minte este că nivelul ridicat de colesterol nu produce simptome, ci ne predispune la afecțiuni medicale grave.

 

 

Colesterolul este transportat în sânge de proteine. În momentul în care acestea două se combină, se numesc lipoproteine. Există două tipuri diferite de lipoproteine ​​care pot fi dăunătoare sau ne pot proteja sănătatea. Ele sunt: lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL), cunoscute şi sub numele de „colesterolul rău”, şi lipoproteine de densitate mare (HDL), cunoscute şi sub numele de „colesterolul bun”.

 

 

De ce este considerat LDL a fi colesterolul rău?

Funcția LDL este de a transporta colesterolul de la ficat la celulele care au nevoie de el. Cu toate acestea, dacă aceste celule au deja prea mult colesterol, au tendința de a se acumula în pereţii arterelor, ceea ce, în cele din urmă, duce la boli care afectează arterele.

 

Din acest motiv, LDL este considerat a fi colesterol rău. Pe de altă parte, colesterol bun, HDL, este considerat ca atare, deoarece este cel care duce colesterolul departe de celule, înapoi la ficat, unde este descompus sau eliminat de către organism ca un produs rezidual. Din acest motiv, este numit colesterol bun, iar un nivel mai ridicat de HDL este bun pentru organism. Este important ca nivelurile de LDL și HDL să fie monitorizate cu regularitate. Acest lucru se face prin analize de sânge.

 

Dacă cineva are colesterolul ridicat, îi cresc șansele de a dezvolta mai multe boli, cum ar fi: ateroscleroză (îngustarea arterelor), infarct miocardic, accident vascular cerebral sau atac ischemic. Studiile au dovedit că nivelurile ridicate de colesterol se acumulează în peretele arterelor, astfel limitând fluxul sanguin la inimă, creier şi în restul corpului. De asemenea, nivelurile ridicate de colesterol pot dezvolta cheaguri care pot provoca alte riscuri medicale. Dacă aveți un nivel ridicat de colesterol în sânge, vă creşte şi riscul de a avea boli cardiace coronariene. Bolile cardiace coronariene au loc ca urmare a unui flux redus de sânge la inimă.

 

 

Colesterol cauze?

Există mai mulți factori care ar putea duce la creşterea colesterolului şi la creşterea şanselor de a dezvolta probleme cardiace.

 

Acestea includ următoarele:

O dietă nesănătoasă – Acesta este motivul principal pentru care oamenii au un nivel ridicat de colesterol. Amintiți-vă că există alimente care conţin deja colesterol și ar trebui să fim atenţi la cantitatea de grăsimi săturate din aceste alimente.

Fumatul excesiv – Pe lângă o alimentație nesănătoasă, s-a dovedit că şi fumatul poate creşte nivelurile de colesterol din organism. Acroleina, găsit în țigări, împiedică HDL să transporte LDL la ficat, ceea ce rezultă într-o îngustare a arterelor (ateroscleroză).

Diabetul zaharat sau hipertensiunea – Dacă aveţi una dintre aceste boli, aveţi şanse mai mari de a avea un nivel ridicat de colesterol.

Istoric de familie – Dacă aţi avut un membru de familie care a avut un accident vascular cerebral sau boli de inimă, aveţi o tendință de a avea colesterol ridicat, ceea ce va rezulta în cele din urmă în dezvoltarea bolilor de inimă. Cu toate acestea, există o afecțiune cunoscută sub numele de hipercolesterolemie familială, care poate fi moștenită. Odată ce o persoană moștenește această boală, chiar dacă persoana urmează o dietă sănătoasă şi echilibrată, ea va avea în continuare un nivel ridicat de colesterol.

Astfel, este important să monitorizăm nivelul de colesterol din sânge pentru a ne asigura că menținem un stil de viață sănătos și echilibrat.

 

 

Colesterol marit regim alimentar?

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi pentru a realiza acest lucru este de a urma un regim alimentar sănătos și echilibrat. Practic, dieta ar trebui să conţină puţine grăsimi, mai ales grăsimi săturate. În plus, ar trebui să consumaţi multe legume, fructe și produse din cereale integrale. Consumând aceste tipuri de alimente, nu numai că vă veţi reduce nivelul de colesterol, dar veţi împiedica şi dezvoltarea unui nivel ridicat.

 

În afară de a vă schimba dieta, este foarte important să faceţi şi anumite modificări în stilul de viaţă. Ar trebui să renunţaţi la fumat şi să duceţi un stil de viaţă activ. Exerciţiile fizice, în special aerobicul, sunt asociate cu o reducere a riscului de boli de inimă. Țineți cont de faptul că aceste schimbări nu vă ajută numai la tratarea acestor boli, ci şi la prevenirea lor. Făcând aceste modificări în stilul de viaţă, fiți sigur că veţi putea trăi o viață mai bună și mai fericită.