Crom Pentru Slabit

 

 

 

Produse Naturale pe Baza de Crom:

Chromium Max 500 Mcg – 100 Capsule – Picolinat de Crom

CitriMax And Chromium – 90 Tablete – Garcinia Cambogia si Crom

Shake One – 500 Grame – Shake-uri care inlocuiesc mancarea – Slabire Rapida

Burn One – 300 Grame – Slabire Rapida

 

 

 

Ce este cromul?

Cromul este un mineral esential, care joaca un rol important deoarece ajuta insulina sa regleze nivelul de zahar din sange. Insulina este un hormon pe care organismul il foloseste pentru a transforma zaharul, amidonul sau alte alimente in energie, care este necesara in viata de zi cu zi. Exista dovezi clare care atesta faptul ca suplimentele de crom ajuta persoanele cu diabet sa-si scada nivelul de zahar din sange.

Persoanele cu diabet fie corpul lor nu produc suficienta insulina fie nu pot utiliza eficient insulina pe care corpul lor o produce, ca rezultat glucoza sau zaharul se acumuleaza in sange.

Persoanele care consuma alimente bogate in zahar si femeile insarcinate sunt cele mai susceptibile de a avea deficienta de crom. Un nivel scazut de crom in sange poate creste nivelul zaharului in sange, nivelul trigliceridelor (un tip de grasime in sange), nivel de colesterol si creste riscul pentru numeroase afectiuni cum este diabetul sau boliile de inima.

Studii clinice sugereaza ca suplimentele de crom sunt eficiente in urmatoarele afectiuni:

Crom Picolinat si Diabet:

Cercetatorii au studiat de multi ani efectele suplimentelor de crom asupra persoanelor care au diabet de tip 2 . Studii clinice au raportat ca suplimentele de crom reduc nivelul zaharului din sange, precum si cantitatea de insulina de care diabetici au nevoie.

Intr-un studiu dubluorb, persoanele cu diabet de tip 2 care au consumat suplimente pe baza de picolinat de crom au avut o valoare a zaharului in sange mai buna decat cei care au folosit placebo.

De asemenea grupul care a folosit picolinat de crom au avut un nivel al glucozei mai buna decat cei care au folosit placebo.

Intr-un alt studiu dubluorb la jumatate din grup li s-au administrat crom cu biotina , iar la cealalta jumatate placebo, ca rezultat cei care au folosit crom cu biotina au avut un nivel al zaharului in sange mult mai apropiat de valorile normale decat cei care au folosit placebo.

Un alt studiu efectuat pe femei insarcinate care aveau diabet si carora li s-au administrat suplimente pe baza de crom , au tinut sub control nivelul zaharului din sange in comparatie cu cele care au luat placebo.

Crom pentru Slabit

Cromul este adesea promovat ca un produs pentru scaderea greutatii corporale si o cale de a reduce grasimea corporala, crescand in acelasi timp masa musculara. Studiile arata ca suplimentele de crom ajuta la scaderea in greutate si cresterea masei musculare de calitate.

Cresterea performantelor sportive

Cromul este popular in randul culturistilor acesta gasindu-se in numeroase suplimente destinate sportivilor.

Pentru o inima sanatoasa

Studiile sugereaza ca cromul poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Alte studii sugereaza ca suplimentele de crom reduc nivelul colesterolului rau ‘’LDL’’ .

Alte afectiuni

Unele studii afirma ca picolinatul de crom ajuta la eliminarea simptomelor depresiei la persoanele cu depresie atipica.

Alimente bogate in crom:

Surse bune de crom: broccoli, nuci, cereale intergrale, leguminoase, sparanghel, rosii, cartofi dulci, cartofi obisnuiti, banane, mere.