Cum Ne Influnteaza Fazele Lunii

Fiinta umana este o parte din Natura si este influentata de ciclurile naturale ale organismului. Luna influenteaza apa planetei si pentru ca fiinta umana este 65% apa, este inflentata de fazele Lunii.

Inainte de a discuta influlenta Lunii, haideti sa vedem distributia apei in organismal uman.

În primele zile de viaţă, organismul uman (adică embrionul uman) conţine peste 90% apă, iar la naştere organismul să cuprindă doar 70% apă. Ulterior, conţinutul de apă al organismului continuă să scadă, dar se va menţine între anumite limite (58 – 66%). De asemenea, sexul influenţează conţinutul de apă din organism. De obicei, femeile au un conţinut cu 10% mai redus de apă decât bărbaţii datorită masei crescute de muşchi la bărbaţi şi dispunerea caracteristică a ţesutului adipos la femei.

Deşi mai bine de jumătate din organismul omului este reprezentat de apă, aceasta nu este distribuită uniform în toate compartimentele organismului şi este direct proporţională cu suprafaţa corpului. Pe de altă parte, în funcţie de ţesutul adipos, corpul uman conţine între 55 şi 70% apă. Adultul normal cu ţesut adipos de maxim 22% este constituit din apă în proporţie de 60%.  Relaţia dintre apă şi ţesut adipos este invers proporţională, adică cu cât ai mai mult ţesut adipos cu atât va fi mai puţină apă în organism.

Lichidele din organism (cu excepţia sângelui) conţin peste 95% apă, ţesuturile aproximativ 80%, iar scheletul conţine până la 22% apă. Muşchii conţin apă în cantitate asemănătoare cu celelalte ţesuturi moi, dar din cauza masei musculare mari, apa din muşchi reprezintă jumătate din conţinutul de apă al organismului.

 

Organul, ţesutul sau lichidul % din greutatea organului, ţesutului sau lichidului % din apa totală a organismului
Saliva 99,5
Transpiraţia 99,5
Lichidul cefalorahidian 99
Corpul vitros (ochi) 98
Sucul gastric 97 0,1
Limfa 96 0,1
Laptele 89 0,1
Sângele 78-83 10-12
Rinichiul 77-84 10-12
Inima 79 2-5
Plămân 78-79 2-5
Pancreas 78 0,6
Intestin 77 3
Muşchii 73-76 50
Pielea 72 7-11
Ficat 70 3-5
Ţesut adipos 30 12
Scheletul 20-30 10
Dentina 10 0,5
Smalţ 2 0,1

 

Tabel cu conţinutul în apă al unor organe, ţesuturi şi lichide din organismul uman

 

Intorcandu-ne la fazele Lunii, dr Sorina Soescu descrie modificarile care apar in organism si cred ca ar fi recomandat sa cunoasteti cateva amanunte:

Luna Plina– este momentul din luna in care organismul preia foarte bine si retine orice: lichide, alimente, grasimi. In aceasta perioada se recomanda sa se manance mai putin decat de obicei, desi foamea este mai intensa. In aceeasi perioada, intensitatea emotiilor se dubleaza, cele negative fiind de doua ori mai intense( ca si retentia de apa, apa”plansul”fiind simbolul emotiilor). Aveti grija sa traiti constient, simplu si cat mai pozitiv in ziua de luna plina. Ii veti face o mare favoare corpului dumneavoastra energetic. In aceasta zi este indicat sa se consume un ceai depurativ, diuretic sau hepatic, dar niciodata in timpul mesei sau o data cu alimentele, ci numai inainte sau dupa masa. Nu mancati mai tarziu de ora 19.00, in special in aceasta zi. Puteti avea curajul ca in aceasta zi fie sa faceti post negru( o zi doar cu apa si fara alimente)sau sa mancati ceva ce nu consumati de obicei, sa incercati o noutate. Nu faceti niciodata curatenie la Luna Plina sau Luna in Crestere, nu va tine decat foarte putin si efortul este mult mai mare ca de obicei. Feriti-va in aceasta zi sa faceti procedure medicale importante. Sangerarile sunt foarte abundente in ziua de Luna Plina.

Luna in Scadere sau Descrestere. Pe parcursul acestor doua saptamani, puteti manca normal, totul se elimina mai usor ca de obicei. Aceste doua saptamani sunt recomandate pt cure de slabire, la cei care doresc sa piarda in greutate. Acum corpul poate elimina atat lichidele, cat si resturile alimentare, mult mai usor si fara obstacole. Puteti sa faceti tratamente de detoxifiere, mai ales pentru ficat si rinichi. Aceasta etapa a lunii favorizeaza slabirea si curate sangele. Nici foamea nu mai este asa intensa, iar organismul se reface mai usor. Bolile, ranile se vindeca mai repede. Interventiile stomatologice sau chirurgicale au mari sanse de reusita in aceasta perioada, sangerarile sunt reduse si cicatrizarile rapide. Ultima masa de seara este bine sa fie luata nu mai tarziu de orele 18.00, in aceasta perioada pentru a-i permite ficatului sa-si realizeze in bune conditii functiile. Este o perioada buna nu numai de curatenie interioara, dar si de curatenie exterioara a organismului. Tratamentele cosmetic sunt foarte reusite in aceasta perioada, pielea curatandu-se mult mai bine si mai usor. Curatenia casei, realizata in aceasta perioada este mai usor de facut si tine mai mult.

Luna Noua. Aceasta zi este foarte buna pentru o cura intense de purificare si curatenie. Daca se tine post negru cu apa, doar in aceasta zi se pot pierde 2-3 kg in greutate, fara prea mare dificultate. Aceasta este o zi ideala pentru fructe, sucuri de fructe sau post. Organismul se detoxifica puternic si procesul poate fi sprijinit de cateva ore de abstinenta, care ajuta organismul sa se elibereze de toate substantele inutile.

Luna in Crestere– in urmatoarele doua saptamani tot ceea ce mancati se va depune mai usor. Nu se recomanda inceperea curelor de slabire in aceasta perioada, intrucat puteti fi dezamagiti. Este indicat sa mancati mai putin decat de obicei, alimente usoare si sa va ridicati de la masa inainte de se instala satietatea. Consumul de lichide , in special intre orele 15.00 si 17.00, ORELE RINICHIULUI, ajuta organismal sa elimine mai usor lichide si toxine, desi retentia este mai mare ca in alte perioade. Este cea mai buna perioada pentru curele de VITAMINE si MINERALE, pentru ca sunt retinute mai usor in organism. Nu este o perioada de curatenie, ci o perioada de asezare si ordonare a lucrurilor nu numai fizic, dar si mental, emotional.

Pentru ca organismul sa functioneze bine, avem nevoie de o ALIMENTATIE echilibrata si de o HIDRATARE corespunzatoare.

Noiembrie 7 noiembrie, ora 21:51 – Primul Pătrar;14 noiembrie, ora 15:52 – Lună Plină;

21 noiembrie, ora 10:33 – Ultimul Pătrar;

29 noiembrie, ora 14:18 – Lună Nouă.

Decembrie 7 decembrie, ora 11:03 – Primul Pătrar;14 decembrie, ora 2:06 – Lună Plină;

21 decembrie, ora 3:56 – Ultimul Pătrar;

29 decembrie, ora 8:53 – Lună Nou

 

Si nu uitati:

SA NE HRANIM CU IUBIRE!

 

Articol alcatuit de:

Doctor Cojocaru Valentina,

Medic specialist Medicina de Familie,

Competenta Homeopatie, Nutritie si Fitoterapie

 

 

Cu multumiri:

http://www.scientia.ro/biologie/37-cum-functioneaza-corpul-omenesc/3883-apa-in-organism.html

Oboseala cronica- Sorina Soescu

https://astrobarlad.wordpress.com/fazele-lunii-2016/