Deficit de Atentie Adulti Tratament Naturist

 

 

 

Deficit de Atentie Adulti Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

 

Tulburarea de deficit de atenție / hiperactivitate (ADHD) la adulti este o tulburare de sănătate mintală care include o combinație de probleme persistente, cum ar fi dificultatea acordării atenției, hiperactivității și comportamentului impulsiv. ADHD la adulți poate duce la relații instabile, la o muncă slabă sau la performanțe școlare, la o stima de sine scazuta si la alte probleme.

 
Deși se numește ADHD adult, simptomele încep de la începutul copilăriei și continuă până la maturitate. În unele cazuri, ADHD nu este recunoscută sau diagnosticată până când persoana este adultă. Simptomele ADHD la adulti nu pot fi la fel de clare ca simptomele ADHD la copii. La adulți, hiperactivitatea poate scădea, dar se pot lupta cu impulsivitatea, agitația și dificultățile de atenție pot continua.

 
Tratamentul pentru ADHD adult este similar cu tratamentul pentru ADHD la copii, deși unele medicamente ADHD aprobate pentru copii nu sunt aprobate pentru uzul adulților. Tratamentul ADHD pentru adulți include medicamente, consiliere psihologică (psihoterapie) și tratament pentru orice stare de sănătate mintală care apare împreună cu ADHD.

 

 

Deficit de Atentie Adulti Simptome:

Unii oameni cu ADHD au mai puține simptome pe măsură ce îmbătrânesc, dar unii adulți continuă să aibă simptome majore care interferează cu funcționarea zilnică. La adulți, principalele trăsături ale ADHD pot include dificultăți de a acorda atenție, impulsivitate și neliniște. Simptomele pot varia de la nivel ușor la nivel sever.
Mulți adulți cu ADHD nu sunt conștienți de faptul că o au – știu doar că sarcinile de zi cu zi pot fi o provocare. Adulților cu ADHD li se pare dificil să se concentreze și să prioritizeze, ca ceea ce duce la lipsa termenelor limită și la întâlnirile uitate sau la planurile sociale. Incapacitatea de a controla impulsurile poate varia de la nerăbdarea care așteaptă în linie sau de a conduce în trafic la schimbări de dispoziție și izbucniri de furie.

 
Simptomele ADHD adult pot include:

Caracter impulsiv;
Dezorganizarea și prioritizarea problemelor;
Abilități slabe de gestionare a timpului;
Probleme care se concentrează asupra unei sarcini;
Probleme cu multitasking;
Activitate excesivă sau agitație;
Planificare slabă;
Toleranță redusă la frustrare;
Frecvente schimbări de dispoziție;
Probleme care au urmat prin efectuarea și finalizarea sarcinilor;
Temperament cald;
Probleme de a face față stresului;

 
Ce este normal și ce este ADHD?

Aproape toată lumea are unele simptome similare cu ADHD la un moment dat în viața lor. Dacă dificultățile dvs. sunt recente sau au apărut doar ocazional în trecut, probabil că nu aveți ADHD. ADHD este diagnosticat numai atunci când simptomele sunt destul de severe pentru a provoca probleme continue în mai multe domenii ale vieții. Aceste simptome persistente și disruptive pot fi urmărite din copilărie.
Diagnosticul ADHD la adulți poate fi dificil deoarece unele simptome ADHD sunt similare cu cele cauzate de alte afecțiuni, cum ar fi anxietatea sau tulburările de dispoziție. Mulți adulți cu ADHD au de asemenea cel puțin o altă stare de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau anxietatea.

 
Când se consulta un doctor?
Dacă vreunul dintre simptomele enumerate mai sus vă tulbură continuu viața, discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți ADHD.

Diferite tipuri de profesioniști din domeniul sănătății pot diagnostica și supraveghea tratamentul pentru ADHD. Căutați un furnizor care are pregătire și experiență în îngrijirea adulților cu ADHD.

 
Deficit de Atentie Adulti Cauze:

În timp ce cauza exactă a ADHD nu este clară, eforturile de cercetare continuă.

 

Factorii care pot fi implicați în dezvoltarea ADHD includ:

Genetica. ADHD poate rula în familii, iar studiile arată că genele pot juca un rol.
Mediu inconjurator. Anumiți factori de mediu pot, de asemenea, să crească riscul, cum ar fi expunerea la plumb ca copil.
Probleme în timpul dezvoltării. Probleme cu sistemul nervos central în momente cheie în dezvoltare pot juca un rol.

 
Deficit de Atentie Adulti factori de risc:
Riscul de ADHD poate crește dacă:

Aveți rude de sânge, cum ar fi un părinte sau un frate, cu ADHD sau o altă tulburare de sănătate mintală;
Mama ta a fumat, a baut alcool sau a folosit droguri in timpul sarcinii;
Ca un copil, ați fost expuși la toxine de mediu – cum ar fi plumbul, care se găsește în principal în vopsele și țevi din clădirile mai vechi;
Te-ai născut prematur;

 
Deficit de Atentie Adulti complicatii:

ADHD vă pot face viața dificilă. ADHD a fost asociat cu:

Rezultate slabe scolare sau performanță slaba de lucru;
Şomaj;
Probleme cu legea;
Alcoolul sau alte abuzuri de substanțe;
Accidente grave de mașină sau alte accidente;
Relații instabile;
Slabă sănătate fizică și mentală;
Imagine de sine slabă;
Tentative de sinucidere;
Condiții coexistente;
Deși ADHD nu cauzează alte probleme psihologice sau de dezvoltare, alte tulburări apar adesea împreună cu ADHD și fac tratamentul mai dificil.

Acestea includ:
Tulburări de dispoziție. Mulți adulți cu ADHD au, de asemenea, depresie, tulburare bipolară sau altă tulburare de dispoziție. În timp ce problemele de dispoziție nu sunt neapărat cauzate direct de ADHD, un model repetat de eșecuri și frustrări datorate ADHD poate agrava depresia.
Tulburări de anxietate. Tulburările de anxietate apar destul de des la adulții cu ADHD. Tulburările de anxietate pot provoca îngrijorare, nervozitate și alte simptome copleșitoare. Anxietatea poate fi agravată de provocările și de întârzierile cauzate de ADHD.
Alte tulburări psihiatrice. Adulții cu ADHD prezintă un risc crescut de alte tulburări psihice, cum ar fi tulburările de personalitate, tulburările explozive intermitente și abuzul de substanțe.
Dificultăți de învățare. Adulții cu ADHD pot înregistra scoruri mai mici la testele academice decât ar fi de așteptat pentru vârsta, inteligența și educația lor. Deficiențele de învățare pot include probleme cu înțelegerea și comunicarea.