Dementa Tratament

 

 

Dementa nu este o boala specifica. Este un termen care descrie in general o gama larga de simptome asociate cu un declin in memorie sau alte abilitati de gandire destul de severe, care reduc capacitatea unei persoane de a efectua activitatile zilnice. Boala Alzheimer reprezinta 60 pana la 80 la suta din cazuri. Dementa vasculara, care are loc dupa un accident vascular cerebral, este pe locul doi ca frecventa de cazuri de dementa. Dar sunt multe alte conditii care pot cauza simptome de dementa, inclusiv unele care sunt reversibile, cum ar fi problemele cu glanda tiroida si deficiente de vitamine.

 

Dementa este adesea denumita incorect „senilitate” sau „dementa senila”, care reflecta convingerea larg raspandita, dar eronata, conform careia declinul mental grav este o parte normala a procesului de imbatranire.

 

Dementa Cauze

 

Dementa este cauzata de deteriorarea celulelor creierului. Aceasta deteriorare interfereaza cu capacitatea celulelor creierului de a comunica intre ele. Atunci cand celulele creierului nu pot comunica in mod normal, gandirea,comportamentul si sentimentele pot fi afectate.

 

Creierul are mai multe regiuni distincte, fiecare dintre ele fiind responsabile pentru diferite functii(de exemplu, memoria, judecata si miscarea). Atunci cand celulele din o anumita regiune sunt afectate, aceasta nu poate indeplini functiile in mod normal.

 

Diferite tipuri de dementa sunt asociate cu anumite tipuri de leziuni la nivelul celulelor creierului in anumite regiuni ale acestuia. De exemplu, in boala Alzheimer, niveluri ridicate de anumite proteine in interiorul si in afara celulelor creierului fac dificila mentinerea celulelor intr-o stare buna si sa comunice intre ele. Regiunea creierului numita hipocampus este centrul de invatare si memorie din creier, iar celulele creierului din aceasta regiune sunt adesea primele care urmeaza sa fie deteriorate. De aceea pierderile de memorie sunt de multe ori unul dintre primele simptome ale bolii Alzheimer.

 

In timp ce cele mai multe schimbari in creier care cauzeaza dementa sunt permanente si se agraveaza in timp, problemele de gandire si memorie cauzate de urmatoarele conditii se pot ameliora atunci cand conditia este tratata sau abordata:

*Depresie

*Efecte secundare ale medicamentelor

*Consumul alcoolului in exces

*Probleme cu glanda tiroida

*Deficiente de vitamine

 

Dementa Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru: