Diabet Cauze

 

 

Ce este diabetul?

Diabetul este un grup complex de boli cu o varietate de cauze. Persoanele cu diabet au nivelul glucozei ridicat in sange, de asemenea fiind denumit concentratie mare de zahar in sange sau hiperglicemie.

 

Diabetul este o dereglare a metabolismului-felul in care corpul foloseste mancarea pentru energie. Tractul digestiv descompune carbohidratii-zaharuri si amidon, care se gasesc in multe alimente, in glucoza, o forma a zaharului care patrunde in sange. Cu ajutorul hormonului denumit insulina, celulele din corp absorb glucoza si o transforma in energie.Diabetul se dezvolta cand corpul nu realizeaza destula insulina sau nu o poate folosi eficient, sau amandoua cazuri.
Insulina este creata de pancreas, un organ pozitionat in spatele stomacului. Pancreasul contine grupuri de celule denumite insulite. Celulele beta din insulite creeaza insulina si o elibereaza in sange.
Daca celulele beta nu produc destula insulina, sau corpul nu raspunde la insulina prezenta, glucoza se acumuleaza in sange in loc sa fie absorbita de celulele din corp, ducand la diabet sau prediabet.

 

Prediabetul este o conditie in care nivelul glucozei din sange sau nivelele de A1C-care reflecta nivelul de glucoza mediu din sange-sunt mai mari decat normal, dar nu destul de mari pentru a fi diagnosticate ca diabet. In diabet, celulele din corp sunt deprivate de energie chiar daca nivelul glucozei din sange este ridicat.

 

In timp, nivelul ridicat de glucoza din sange afecteaza nervii si vasele de sange, conducand la complicatii ca boli de inima, boli de rinichi, orbire, boli dentare si chiar amputari. Alte complicatii ale diabetului pot include riscuri crescute pentru alte boli, reducerea mobilitatii la varste inaintate, depresie si probleme la sarcina. Nimeni nu e sigur ce anume declanseaza procesele care cauzeaza diabetul, dar cercetatorii cred ca genele si factorii de mediu duc la diabet in cele mai multe cazuri.

 

Cele doua mari tipuri de diabet sunt diabetul de tip 1 si diabetul de tip 2. Al treilea tip, diabetul gestational, se dezvolta numai in timpul sarcinii. Alte tipuri de diabet sunt cauzate de defecte in gene specifice, boli ale pancreasului, anumite droguri sau chimicale, infectii si alte conditii. Unele persoane prezinta simptome si ale diabetului de tip 1 si ale diabetului de tip 2.
Diabet Cauze:

Pentru a intelege diabetul, trebuie sa intelegem cu este procesata glucoza in mod normal in corp.
Cum lucreaza insulina?

Insulina este un hormon care provine din o glanda situata in spatele si dedesuptul stomacului, denumita pancreas.
-pancreasul secreta insulina in sange
-insulina circula, permitand zaharului sa patrunda in celule
-insulina coboara nivelul de zahar din sange
-pe masura ce nivelul zaharului din sange scade, scade si productia de insulina a pancreasului.
Rolul glucozei?

Glucoza-un zahar care este o sursa de energie pentru celulele care compun muschii si alte tesuturi.
-glucoza provine din doua surse majore: din hrana si din ficatul nostru.
-zaharul este absorbit in sange, unde patrunde in celule cu ajutorul insulinei
-ficatul nostru stocheaza si produce glucoza.
-Cand nivelul de glucoza este redus, ca de exemplu cand nu am mancat o vreme, ficatul descompune glicogenul stocat in glucoza pentru a mentine un nivel constant de glucoza.

 

Diabetului de tip 1 cauze:

Cauzele exacte ale diabetului de tip 1 sunt necunoscute. Ceea ce este cunoscut este ca sistemul nostru imun-care in mod normal lupta impotriva bacteriilor si virusilor daunatori-ataca si distruge celulele producatoare de insulina din pancreas, ceea ce duce la un nivel mic sau foarte mic de insulina. In loc sa fie transportat spre celule, zaharul se acumuleaza in sange.
Se crede ca tipul 1 este cauzat de o combinatie dintre predispozitia genetica si a factorilor de mediu, desi acesti factori inca sunt necunoscuti.

 

Cauzele prediabetului si ale diabetului de tip 2

In prediabet-care poate duce la diabetul de tip 2-si in diabetul de tip 2, celulele devin rezistente la actiunea insulinei, si pancreasul este incapabil de a produce destula insulina pentru a depasi rezistenta celulelor. In loc sa patrunda in celulele unde este necesara energia, nivelul de zahar in sange creste.
Cauza exacta a acestuia este necunoscuta, desi se crede ca factorii genetici si ai mediului in care traim joaca un rol in dezvoltarea diabetului de tip 2. Obezitatea este un factor foarte puternic in aparitia diabetului de tip 2, dar nu toata lumea cu diabet de tip 2 este supraponderala.

 

Diabet gestational cauze:

 

In timpul sarcinii, placenta produce hormoni pentru a mentine sarcina. Acesti hormoni cresc rezistenta celulelor la insulina.
In mod normal, pancreasul raspunde producand suficienta insulina pentru a depasi aceasta rezistenta. Dar cateodata pancreasul nu poate face fata. Cand acest lucru se intampla, prea putina glucoza ajunge in celule si prea multa ramane in sange, ducand la diabet gestational.

 

Diabet Tratament Naturist:

Nopalin (1-1-1 in timpul mesele cu un pahar mare de apa – ajuta la reglarea cantitatii de insulina si la normalizarea glicemiei) sau Chromium Max (1-1-0 dupa masa, ajuta la reglarea greutatii corporale si echilibreaza functiile pancreascului astfel normalizand valorile glicemiei)

Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, datorita continutului sau de ulei concentrat de peste ajuta la scaderea colesterolul rau si reducerea nivelului de lipide din sange; omega 3 ajuta la previne formarea cheagurilor de sange)

Rhodiolin (1-1-0 dupa masa, regleaza ritmul cardiac si asigura o buna irigare a muschiului inimii prin destresarea sistemului nervos)