Diabet zaharat tip 1 si tip 2 definite si simptome

 

 

Diabet Definitie

Diabetul este o conditie cronica asociata cu nivele foarte mari de zahar (glucoza) in sange. Insulina produsa de pancreas scade nivelul glucozei din sange. Absenta sau productia insuficienta de insulina, sau incapacitatea corpului de a folosi insulina eficient cauzeaza diabetul.

Cele doua tipuri de diabet sunt denumite tip 1 si tip 2. Denumirile anterioare au fost insulino-dependent si diabet non-insulino-dependent, sau diabet cu debut in copilarie si diabet cu debut la varsta adulta.

 

Simptomele Diabetului tip 1 si tip 2 includ:

-urinari frecvente

-sete excesiva

-pierdere in greutate

-foame

-oboseala

-boli de piele

-rani care se vindeca incet

-infectii ale vezicii, infectii vaginale

-furnicaturi sau amorteala picioarelor sau degetelor.

 

Factori de Risc Diabet:

Unii dintre factorii de risc in aparitia diabetului includ obezitatea, o viata sedentara, istoric in familie de persoane cu diabet, hipertensiune(presiune mare a sangelui), si nivele mici ale colesterolului „bun”(HDL) si nivele ridicate de trigliceride in sange.

Daca credeti ca ati putea avea prediabet sau diabet contactati un doctor.

Diabetul este diagnosticat prin testarea nivelului de zahar din sange(glucoza).

 

Complicatiile majore ale diabetului sunt si acute si cronice:

-complicatii acute: nivel periculos de mare al zaharului in sange (hiperglicemie) sau nivel foarte mic al zaharului din sange(hipoglicemie) datorat medicatiilor diabetului.

-complicatii cronice: boli ale vaselor de sange(si vase mari si vase mici) care pot afecta picioarele, ochii, rinichii, nervii si inima.

 

Tratamentul diabetului depinde de tipul si severitatea diabetului. Diabetul zaharat tip 1 este tratat cu insulina, exercitii, si o dieta diabetica. Diabetul zaharat tip 2 este tratat la inceput prin slabire, , o dieta adecvata tipului 2 de diaber, si exercitiu fizic. Cand aceste masuri esueaza in a controla nivelul ridicat de zahar din sange, sunt folosite medicamente orale. Daca medicamentele orale sunt insuficiente, se apeleaza la insulina si alte medicamente injectabile.

Diabetul zaharat tip 1 nu poate fi prevenit; insa diabetul zaharat tip 2 poate fi prevenit in unele cazuri mentinand o greutate normala si facand exercitii fizice regulate.

 

Diabet Tratament Naturist:

Nopalin (1-1-1 in timpul mesele cu un pahar mare de apa – ajuta la reglarea cantitatii de insulina si la normalizarea glicemiei) sau Chromium Max (1-1-0 dupa masa, ajuta la reglarea greutatii corporale si echilibreaza functiile pancreascului astfel normalizand valorile glicemiei)

Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, datorita continutului sau de ulei concentrat de peste ajuta la scaderea colesterolul rau si la reducerea nivelului de lipide din sange; omega 3 ajuta la previne formarea cheagurilor de sange)

Rhodiolin (1-1-0 dupa masa, regleaza ritmul cardiac si asigura o buna irigare a muschiului inimii prin destresarea sistemului nervos)