Semne si simptome ale diabetului zaharat tip 2

 

Diabetul zaharat tip 2 este de obicei, asimptomatic la diagnostic. Diabetul zaharat tip 2 este cel mai comun tip de diabet si este cauzat de niveluri crescute ale glicemiei, scaderea productiei de insulina si/sau rezistenta la insulina. Cei mai multi diabetici care au diabet zaharat tip 2 nu prezinta semne ale bolii, ci mai degraba este descoperit prin rezultatele de laborator de rutina. De exemplu, o persoana ar avea un efect ridicat de glucoza, iar acest lucru va determina o evaluare suplimentara pentru a determina daca diabetul zaharat de tip 2 este prezent.

 

Simptomele clasice ale  diabetului zaharat tip 2

 

Chiar daca cele mai multe persoane sunt asimptomatice, la diagnostic, exista unele simptome clasice de care trebuie sa fim constienti, si trebuie consultat un doctor în cazul în care oricare dintre aceste simptome apar:

 

1) Urinarea frecventa (poliurie) apare atunci cand nivelul de glucoza din urina este mai mare de 180 mg / dl, care este limita glucozei din rinichi. Acest exces de zahar în urina (o afectiune cunoscuta sub numele de glicozurie) poate fi evaluata prin o analiza de urina.

 

2) Nivelul crescut de glucoza din urina cauzeaza un volum de urinare crescut prin diureza osmotica. Diureza osmotica este cantitatea de urina crescuta din cauza anumitor substante prezente în rinichi. Atunci când o substanta, cum ar fi glucoza, nu pot fi reabsorbita in rinichi, o cantitate mai mare de lichid este trasa în rinichi care duce la cresterea urinarii.

 

3) Cresterea urinarii poate duce la o stare numita hipovolemie, care este un volum mic de lichid in interiorul corpului, altfel cunoscut sub numele de deshidratare.

 

4) Atunci când o persoana este deshidratata are o senzatie crescuta de sete. În cazul în care o persoana incearca refacerea nivelului de fluid pierdut prin ingestia de lichide care au o concentratie mare de zahar (cum ar fi bauturile carbogazoase) sau anumite sucuri naturale din comert, situatia se agraveaza în mod dramatic, crescand urinarea si pierderea de lichid in continuare.

 

5) Nicturia sau urinarea crescuta pe timp de noapte, poate fi de asemenea prezenta.

 

6) Vederea incetosata poate aparea datorita concentratiei crescute de glucoza în sânge, care afecteaza vasele de sange din ochi in timp.

 

7) Ocazional, pierderea in greutate va avea loc la unele persoane, mai ales în cazul în care acestea nu pot produce insulina destula. În cazul în care organismul nu are suficienta insulina pentru a conduce glucoza in celule pentru energie, acestea vor incepe sa consume grasimi si proteine. Acest lucru duce la o pierdere rapida in greutate, grasime si masa musculara, dar este de obicei temporara. Cresterea în greutate va avea loc dupa ce diabetul este tratat în mod corespunzator.

 

Diabetul Zaharat Tip 2 Tratament Naturist:

Nopalin (1-1-1 in timpul mesele cu un pahar mare de apa – ajuta la reglarea cantitatii de insulina si la normalizarea glicemiei) sau Chromium Max (1-1-0 dupa masa, ajuta la reglarea greutatii corporale si echilibreaza functiile pancreascului astfel normalizand valorile glicemiei)

Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, datorita continutului sau de ulei concentrat de peste ajuta la scaderea colesterolul rau si la reducerea nivelului de lipide din sange; omega 3 ajuta la previne formarea cheagurilor de sange)

Rhodiolin (1-1-0 dupa masa, regleaza ritmul cardiac si asigura o buna irigare a muschiului inimii prin destresarea sistemului nervos)