Diabet zaharat tip 2

 

Diabetul zaharat de tip 2 este o tulburare metabolica de lunga durata care este caracterizata de un nivel crescut al zaharului in sange, rezistenta la insulina, si lipsa relativa de insulina. Simptome comune includ sete crescuta, urinare frecventa, si pierdere in greutate. De asemenea foamea crescuta, oboseala si rani care se vindeca greu sunt simptome pentru diabet zaharat tip 2. De obicei simptomele apar incet, progresiv.

 

Complicatiile pe termen lung de la nivelul crescut al zaharului in sange includ in boli de inima, retionpatie diabetica care poate duce la orbire, insuficienta renala, si circulatie periferica slaba in membre care poate duce la amputare.
Debutul brusc al hiperglicemiei hiperosmolare, sau coma hiperosmolara poate aparea, dar cetoacidoza diabetica este rara.

 

Diabet zaharat de tip 2 poate sa apara ca rezultat al obezitatii si al sedentarismului. Unele persoane sunt mai predispuse genetic decat altele la diabet zaharat de tip 2. Diabet zaharat de tip 2 este in proportie de 90% din toate cazurile de diabet, la restul de 10% din cazuri in principal fiind diabet zaharat tip 1 si diabet gestational.

In diabet zaharat tip 1 este o lipsa absoluta de insulina cauzata de descompunerea insulitelor de celule din pancreas. Diagnoza diabetului este data de analize ale sangelui care includ nivelul de glucoza si testul de toleranta la glucoza.
Diabet zaharat tip 2 poate fi prevenit prin mentinerea unei greutati normale, exercitiu fizic regulat si alimentatie adecvata. Tratamentul include exercitiu si schimbari in alimentatie.

Daca nivelul de zahar din sange nu este coborat, se recomanda de obicei metformina. Multe persoane necesita de asemenea injectii cu insulina. Cei cu injectii de insulina trebuie sa verifice nivelul zaharului din sange regulat, dar nu este absolut necesar pentru cei care iau pastile. Chirurigia bariartrica ajuta in cazul persoanelor obeze cu diabet.

 

Cazurile de diabet zaharat tip 2 au crescut simtitor din 1960 in paralel cu cazurile de obezitate. In 2013 aproximativ 368 de milioane de persoane au fost diagnosticate cu diabet zaharat tip 2 comparativ cu aproximativ 30 de milioane in 1985. De obicei incepe la o varsta inaintata, desi cazurile de diabet zaharat tip 2 au crescut si la persoanele tinere. Diabetul zaharat tip 2 este asociat cu o speranta de viata mai scurta cu 10 ani. Importanta insulinei a fost determinata in anii 1920.

 

Diabet Tratament Naturist:

Nopalin (1-1-1 in timpul mesele cu un pahar mare de apa – ajuta la reglarea cantitatii de insulina si la normalizarea glicemiei) sau Chromium Max (1-1-0 dupa masa, ajuta la reglarea greutatii corporale si echilibreaza functiile pancreascului astfel normalizand valorile glicemiei)

Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, datorita continutului sau de ulei concentrat de peste ajuta la scaderea colesterolul rau si reducerea nivelului de lipide din sange; omega 3 ajuta la previne formarea cheagurilor de sange)

Rhodiolin (1-1-0 dupa masa, regleaza ritmul cardiac si asigura o buna irigare a muschiului inimii prin destresarea sistemului nervos)