Diabet

 

Diabet Definitie:

 

Diabetul zaharat tip 1, cunoscut in trecut ca diabet cu debut juvenil sau diabet insulino dependent, este o conditie cronica in care pancreasul produce prea putin sau deloc insulina, un hormon necesar pentru a conduce zaharul din sange la celule pentru a fi transformat in energie. Diabetul zaharat tip 2 este o forma de diabet mult mai comuna care debuteaza cand corpul devine rezistent la insulina sau nu produce destula insulina.

Diversi factori pot contribui la diabetul zaharat tip 1, incluzand cei genetici si expunerea la anumiti virusi. Desi diabetul zaharat tip 1 apare de obicei in copilarie sau adolescenta, poate debuta in cazuri mai rare si la adulti.

In ciuda cercetarilor active, diabetul zaharat tip 1 nu se poate vindeca, dar se poate tine sub control. Cu tratament adecvat, persoanele cu diabet zaharat tip 1 in prezent pot avea o viata mai lunga si mai sanatoasa decat persoanele cu aceeasi afectiune din trecut.

 

Diabet Simptome:

 

Diabetul zaharat tip 1 are urmatoarele semne si simptome care pot aparea rapid si pot include:

-sete crescuta

-urinare frecventa

-udarea asternutului la copii care nu aveau aceasta problema inainte in timpul noptii

-foame exagerata

-pierdere in greutate la acelasi regim alimentar si in ciuda apetitului crescut

-iritabilitate si modificari ale dispozitiei

-oboseala si slabiciune

-vedere incetosata

-la femei, infectii vaginala

Consultati doctorul daca observati oricare din semnele si simptomele de mai sus la copil sau la propia persoana.

 

Diabet Cauze

 

Cauza exacta a diabetului zaharat tip 1 este necunoscuta. La majoritatea persoanelor cu diabet zaharat tip 1, sistemul imun al corpului-care in mod normal lupta impotriva virusilor si bacteriilor daunatoare-distruge accidental celulele-insulare producatoare de insulina din pancreas. Genetica poate juca un rol important in acest proces, si expunerea la anumiti factori de mediu, cum ar fi virusii, pot declansa boala.

 

Rolul insulinei

 

Odata ce un numar semnificativ de celule-insulare producatoare de insulina sunt distruse, pancreasul va produce foarte putina insulina sau deloc. Insulina este un hormon care provine din pancreas, o glanda situata in spatele si dedesuptul stomacului.

-pancreasul secreta insulina in fluxul de sange

-insulina circula, permitand zaharului sa ajunga la celule

-insulina scade nivelul zaharului din sange

-pe masura ce nivelul zaharului din sange scade, scade si secretia de insulina din pancreas

 

Rolul glucozei

 

Glucoza-un tip de zahar-este sursa principala de energie pentru celulele care compun muschii si alte tesuturi.

-glucoza provine din doua surse principale:mancare si ficat

-zaharul este absorbit in fluxul de sange, de unde ajunge la celule cu ajutorul insulinei

-ficatul stocheaza glucoza sub forma de glicogen

-cand nivelul de glucoza este prea mic, de exemplu cand nu am mancat o vreme, ficatul converteste glicogenul in glucoza pentru a mentine nivelul in anumite limite.

 

In diabetul zaharat tip 1, nu este insulina pentru a permite glucozei sa ajunga la celule, nivelul de zahar crescand in fluxul de sange, unde cauzeaza complicatii care pot pune viata in pericol.

Cauza diabetului zaharat tip 1 este diferita de cauzele formei mai intalnite de diabet zaharat tip 2. In diabetul zaharat tip 2, celulele-inslare din panreas inca functioneaza, dar corpul devine rezistent la insulina sau pancreasul nu produce destula, sau amandoua cazuri.

 

Diabet Tratament Naturist:

Nopalin (1-1-1 in timpul mesele cu un pahar mare de apa – ajuta la reglarea cantitatii de insulina si la normalizarea glicemiei) sau Chromium Max (1-1-0 dupa masa, ajuta la reglarea greutatii corporale si echilibreaza functiile pancreascului astfel normalizand valorile glicemiei)

Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, datorita continutului sau de ulei concentrat de peste ajuta la scaderea colesterolul rau si la reducerea nivelului de lipide din sange; omega 3 ajuta la previne formarea cheagurilor de sange)

Rhodiolin (1-1-0 dupa masa, regleaza ritmul cardiac si asigura o buna irigare a muschiului inimii prin destresarea sistemului nervos)