Diaree Acuta Tratament Naturist

 

 

 

 

Diaree Acuta Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

Diareea exploziva sau diareea severa este o forma mai grava a diareei. Contractiile din tesutul intestinal care ajuta la tranzitul intestinal devin mai puternice. Adesea cantitati mari de gaze insotesc diareea exploziva, crescand intensitatea eliminarii scaunului.

 
Diareea este definita ca scaune cu o consistenta mai lichida, sau o crestere a numarului de scaune. Organizatia mondiala a sanatatii defineste diareea ca trei sau mai multe scaune moi sau lichide pe zi.

 
Aproximativ 75% din scaun este alcatuit din apa. Celelalte 25% reprezinta o combinatie de:

*carbohidrati nedigerati
*fibra
*proteina
*grasimi
*mucus
*secretii intestinale;

 
Pe masura ce fecalele se deplaseaza prin sistemul digestiv, fluidele si electrolitii sunt adaugati la continutul lor. In mod normal, intestinul gros absoarbe excesul de lichid. Cand aveti diaree, totusi, digestia se accelereaza. Ori intestinul gros nu este capabil sa absoarba fluidele si electrolitii sau acestia sunt produsi in cantitate mai mare decat in mod obisnuit in timpul digestiei.

Desi variaza foarte mult de la persoana la persoana, majoritatea adultilor au un scaun de la trei ori pe zi pana la de trei ori pe saptamana.

 

Ce cauzeaza diareea acuta?

Diareea este un simptom in sine care apare cu o serie de conditii. Cele mai frecvente cauze ale diareei acute includ:

*Infectii bacteriene si virale – Bacteriile care produc infectii producatoare de diaree includ salmonela si E. coli. Alimentele contaminate si fluidele sunt surse comune de infectii bacteriene. Rotavirusul, norovirusul si alte tipuri de gastroenterita virale, denumite in mod obisnuit „gripa de stomac”, sunt printre virusii care pot provoca diaree exploziva. Oricine poate contacta acesti virusi, dar sunt mai frecventi printre copii de varsta scolara si sunt comune in spitale, case de ingrijire medicala si pe nave de croaziera.

*Infectii parazitare – Paraziti precum Giardia Lamblia si Cryptosporidium pot provoca diaree severa, in special la persoanele cu sisteme imunitare slabite. Ca si in cazul cauzelor virale si bacteriene, acesti paraziti sunt raspanditi atunci cand exista contact direct sau indirect intre fecale si gura. Acesti paraziti se regasesc in apa potabila contaminata, in ape de agrement si in alimente. Centrele de zi, unde ingrijitorii nu isi pot spala mainile suficient de bine dupa schimbarea scutecelor, sunt deosebit de vulnerabile la focare.

*Boli ale intestinului – Diareea este o problema obisnuita pentru persoanele care au o boala intestinala inflamatorie, boala Crohn, colita ulcerativa sau boala celiaca.

*Medicamente – Multe medicamente pot provoca diaree. Antibioticele, anumite medicamente utilizate pentru tratamentul arsurilor la stomac si refluxul de acid, medicamentele pentru chimioterapie sunt adesea cauze ale diareei.

*Alergii sau intoleranta alimentara – Diareea apare adesea cand sunteti alergic la anumite alimente sau aveti intoleranta la acestea, cum ar fi lactoza gasita in produse lactate.

 

Complicatii ale diareei acute

Diareea exploziva este adesea de scurta durata. Dar exista complicatii care necesita ingrijiri medicale, iar acestea includ:

*Deshidratare – Pierderea fluidelor prin diaree poate cauza deshidratarea. Aceasta este o preocupare deosebita la sugari si copii, la adultii in varsta si la persoanele cu sisteme imunitare compromise. Un sugar poate deveni grav deshidratat in 24 de ore.

*Diaree cronica – Daca aveti diaree mai mult de patru saptamani, este considerata cronica. Doctorul va recomanda testarea pentru a determina cauza afectiunii astfel incat sa poata fi tratata.

*Sindromul uremic hemolitic – Acesta este o complicatie rara a infectiilor cu E.coli. Acesta apare cel mai frecvent la copii, desi adultii, in special cei in varsta, pot sa-l contacteze. Sindromul uremic hemolitic poate provoca insuficienta renala care poate pune viata in pericol daca nu este tratata prompt. Cu tratament, majoritatea oamenilor se recupereaza pe deplin de la afectiune. Simptomele includ: diaree severa, scaune care pot contine sange, febra, durere abdominala, varsaturi, scaderea urinarii, echimoze.

Cine este expus riscului de a avea diaree acuta?

Diareea este comuna. Unii oameni sunt insa expusi unui risc mai ridicat de contactare a acesteia si includ:

*Copii si adulti care sunt expusi la fecale, in special cei care sunt implicati in schimbarea scutecelor.
*Persoanele care calatoresc in tarile in curs de dezvoltare, in special in regiunile tropicale.
*Persoanele care iau anumite medicamente, inclusiv antibiotice si medicamente utilizate pentru tratarea arsurilor de stomac.
*Persoanele care sufera de o boala intestinala

Diareea trece in mod normal dupa cateva zile, dar in cazul in care dureaza mai mult de doua zile sau 24 de ore la copii, si apar semne de deshidratare, inclusiv sete excesiva, gura uscata, urinare redusa, ameteli, sange sau puroi in scaun, sau scaun de culoare neagra, o febra mai mare de 38,6 la adulti sau de 38 la copii, dureri abdominale sau rectale severe, trebuie consultat de urgenta un doctor.