Diaree Adulti Tratament Naturist

 

 

 

 

 

 

 

Diaree Adulti Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

 

 

Diaree cauze si simptome:

Diareea este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii apeleaza la ajutorul medicului. Diareea poate varia de la o stare usoara, temporara, la una care poate pune viata persoanei respective in pericol.
La nivel global exista aproximativ 2 miliarde de cazuri de boli diareice in fiecare an, iar 1,9 milioane de copii sub varsta de 5 ani, in majoritatea tarilor in curs de dezvoltare, mor de diaree.
Diareea nu trebuie confundata cu scaunele frecvente de consistenta normala. Diareea se caracterizeaza prin scaune anormal de vascoase sau apoase.
In mod similar, bebelusii alaptati frecvent au adesea scaune mai moi, cu consistenta unei paste, ceea ce este normal si nu este diaree.
Cele mai multe cazuri de diaree sunt cauzate de bacterii, virusi sau paraziti. Afectiunile intestinale inflamatorii, inclusiv boala Crohn si colita ulcerativa pot provoca diaree cronica. Medicamentele antidiareice pot reduce productia de diaree si suplimentul de zinc este eficient la copii. Unele interventii nutritionale si probiotice pot fi eficiente impotriva diareei.

 

Diaree simptome:
Diareea- scaune moi si apoase- este in sine un simptom al altor afectiuni. Cu toate acestea, pot aparea si alte simptome, printre care:
*Dureri de stomac
*Crampe abdominale
*Balonare
*Sete
*Slabire
*Febra
Unele simptome sunt considerate indicatori ai unei afectiuni mai grave- sange sau puroi, febra, semne de deshidratare, varsaturi persistente, diaree cronica sau scadere in greutate.

 

Diaree cauze:

Majoritatea cazurilor de diaree sunt cauzate de o infectie in tractul gastrointestinal. Microbii responabili pentru aceasta infectie includ:
*Bacterii
*Virusi
*Organisme parazitare
Cele mai frecvente cauze identificate ale diareei acute sunt bacteriile salmonella, campylobacter, shigella si escherichia coli.

 
Unele cazuri de diaree cronica se numes „functionale” deoarece nu se poate gasi o cauza clara. In lumea dezvoltata, sindromul intestinului iritabil este cea mai frecventa cauza de diaree functionala. Acesta este un complex de simptome, crampe abdominale si poate sa fie caracterizat si prin constipare sau diaree, sau ambele.
Boala inflamatorie intestinala este o alta cauza a diareei cronice. Este un termen folosit pentru a descrie fie colita ulceroasa, fie boala Crohn. In ambele conditii scaunul contine adesea sange.

 
Alte cauze majore ale diareei cronice includ:

*Colita microscopica – de obicei la adultii mai in varsta.
*Diareea malabsorptiva si maldigestiva – prima este cauzata de o absorbtie deficitara a nutrientilor, a doua datorita afectarii functiei digestive. Boala celiaca este un exemplu.
*Infectiile cronice – istoricul calatoriilor sau utilizarea antibioticelor pot fii indicii pentru diaree cronica, diverse bacterii pot fi cauza.
*Diareea provocata de medicamente, cauza fiind laxativele, dar si alte medicamente pot duce la diaree, cum ar fi antibioticele.
*Cauze endocrine – uneori hormonii sunt cauza, in conditii care includ boala Addison si tumorile carcinoide.
*Cancerul – diareea neoplazica este asociata cu un numar de cancere intestinale.