Digestia si Absorbtia Lipidelor

 

 

 

Cat dureaza ca grasimile sa fie absorbite din alimente?

Este posibil ca ati observat faptul ca o masa bogata in grasimi persista mai mult timp in stomac decat o masa cu un continut mai scazut in grasimi. Timpul necesar pentru ca grasimea sa fie absorbita din alimente depinde de alimentele ingerate si poate varia semnificativ de la o persoana la alta. Cu cat continutul de grasimi este mai mare, cu atat mai mult dureaza completarea digestiei si absorbtia. Daca sunteti sanatos si nu aveti probleme digestive, absorbtia completa a grasimilor din alimentele consumate intr-o masa obisnuita dureaza de obicei 8 ore.

 

 

Golirea stomacului

Inainte ca grasimile sa fie descompuse si absorbite, alimentele pe care le-am consumat trebuie supuse unei transformari in stomac, trecand in intestinul subtire. Multi factori ai mesei pot afecta rata de golire a stomacului, inclusiv consistenta produsului alimentar, volumul de alimente consumate, si procentele relative de proteine, carbohidrati si grasimi din alimentele consumate. Hormonii, sistemul nervos si factorii fizici afecteaza de asemenea rata de golire a stomacului, sau golirea gastrica. Grasimile pleaca mai incet din stomac decat proteinele si carbohidratii. Stomacul goleste in mod obisnuit o masa solida care contine un amestec de grasimi, proteine si carbohidrati in aproximativ patru pana la cinci ore.

 

 

Digestia

Pe masura ce alimentele procesate intra in intestinul subtire, se amesteca cu enzimele digestive din pancreas si bila din vezica biliara. Fierea solubilizeaza grasimile din dieta, ceea ce permite repartizarea acestora de catre enzima lipaza pancreatica. Celulele mucoasei din portiunile mediane si distale ale intestinului subtire absorb grasimile digerate si le transfera in sange.

 

 

Momentul absorbtiei de grasimi

Grasimile sunt un nutrient bogat in energie pe care sistemul digestiv lucreaza pentru  a o capta cat mai repede posibil. Atunci cand consumam alimente cu un continut mic de grasime, digestia si absorbtia apar relativ repede odata ce ajung alimentele in intestinul subtire. Sistemul gastrointestinal necesita mai mult timp pentru a descompune o masa bogata in grasimi. Cu toate ca exista o mare variabilitate, grasimile din o masa obisnuita trec prin procesele digestive si de absorbtie in aproximativ trei ore de la intrarea acestora in intestinul subtire. Ramasitele nedigerate din masa continua prin intestinul gros, sau colon, unde vor fi eliminate sub forma de scaun.

 

Mai multe afectiuni medicale si boli de digestie incetinesc digestia si absorbtia grasimilor. Leziunile nervilor din cauza diabetului zaharat sau a unei boli neurologice pot incetini in mod semnificativ golirea gastrica si circulatia alimentelor prin intestine. Anxietatea poate incetini de asemenea digestia alimentelor si absorbtia nutrientilor. Obstructia mecanica cauzata de ulcer in intestinul subtire poate interfera cu trecerea alimentelor din stomac, ducand la intarzierea digestiei grasimilor si a absorbtiei.

 

Tratament Naturist pentru Absorbirea si Arderea Grasimilor:

 

Produse Administrare Efecte
1 capsula pe zi
3 stelute Amestec de plante care au ca efect reducerea apetitului si arderea grasimilor.Detalii
1 capsula pe zi
3 stelute Amestec de aminoacizi esentiali, vitamine si picolinat de crom care va ajuta in curele de slabire. Detalii
2-3 capsule pe zi
3 stelute Amestec de plante, aminoacizi si minerale care au ca efect scaderea in greutate. Detalii
Chromium Max
3 capsule pe zi
2 SteluteContine picolinat de crom care este benefic intr-o cura de slabire. Detalii
Citrimax and Chromium
3 capsule pe zi
Contine extract din Garcinia Cambogia si picolinat de crom actionand impreuna in curele de slabire. Detalii
Nopalin
3 capsule pe zi
Contine extract de nopal care scade apetitul oferind o senzatie de satietate. Detalii