Durerile de Spate Tratament Naturist

 

 

 

Durerile de Spate Tratament Naturist Recomandat de Dr. Valentina Cojocaru:

Durerile de spate sunt motivele cele mai frecvente pentru care oamenii merg la medic sau lipsesc de la locul de muncă și cauza principală a dizabilității la nivel mondial. Majoritatea oamenilor au dureri de spate cel puțin o dată.
Din fericire, puteți lua măsuri pentru prevenirea sau ameliorarea majorității episoadelor de dureri de spate. Dacă prevenirea nu reușește, tratamentul simplu la domiciliu și mecanica corespunzătoare a corpului vă vor vindeca în câteva săptămâni și îl veți menține funcțional. Chirurgia este rareori necesară pentru a trata durerile de spate.

 
Durerile de Spate Simptome:

Semnele și simptomele durerii de spate pot include:
Dureri musculare
Pușcă sau înjunghie durerea
Durerea care radiază piciorul
Flexibilitate limitată sau domeniu de mișcare al spatelui

 

 

 

Durerile de Spate Cauze:

Durerile de spate pot să apară brusc și să dureze mai puțin de șase săptămâni (acute), care pot fi cauzate de o cădere sau de ridicare. Durerile de spate care durează mai mult de trei luni (cronice) sunt mai puțin frecvente decât durerile acute.
Durerile de spate se dezvoltă adesea fără o cauză specifică pe care medicul dumneavoastră ar putea sa o identifice cu un studiu de testare sau imagistică.

 

 

Condițiile legate de durerea de spate sunt:

Tulpină musculară sau ligamentală. Repetarile grele de ridicari sau o mișcari bruste ciudate pot întinde muschii la spate și la ligamentele spinării. Dacă sunteți în stare fizică precară, tulpina constantă pe spate poate provoca spasme musculare dureroase.
Umflarea sau ruptura discurilor. Discurile acționează ca perne între oasele (vertebrele) din coloana vertebrală. Materialul moale din interiorul unui disc se poate îndoi sau rupe și apasă un nerv. Cu toate acestea, puteți avea un disc înfipt sau rupt fără dureri de spate. Boala de disc se găsește adesea întâmplător atunci când suferiți de raze X la nivelul coloanei vertebrale dintr-un alt motiv.
Artrită. Osteoartrita poate afecta partea inferioară a spatelui. În unele cazuri, artrita  poate duce la o îngustare a spațiului din jurul măduvei spinării la nivelul coloanei vertebrale, o afecțiune numită stenoză spinală.
Neregularități scheletice. Dureri de spate ce pot apărea dacă coloana vertebrală se curbează anormal. Scolioza, o afecțiune în care coloana vertebrală se curbează lateral, poate duce și la dureri de spate, dar, în general, numai dacă scolioza este severă.
Osteoporoza. Vertebrele coloanei vertebrale pot dezvolta fracturi de compresie dacă oasele devin poroase și fragile.

 

 

Durerile de Spate Factori de Risc:

Oricine poate dezvolta dureri de spate, chiar și copii și adolescenții. Cercetările trebuie să demonstreze deocamdata la ce contribuie durerile de spate.

Cu toate acestea, acești factori vă pot pune un risc mai mare de dezvoltare a durerilor de spate:

Vârsta. Durerile de spate sunt mai frecvente pe măsură ce îmbătrâniți, începând cu vârsta de 30 sau 40 de ani.
Lipsa de exercitiu. Mușchii slabi, neutilizați în spate pot duce la dureri de spate.
Greutate excesiva. Purtând prea multă greutate, se pune un plus de stres pe spate.
Boli. Unele tipuri de artrită și cancer pot contribui la dureri de spate.
Îndepărtarea necorespunzătoare. Utilizarea spatelui în loc de picioare poate duce la dureri de spate.
Condiții psihologice. Persoanele predispuse la depresie și anxietate par să aibă un risc mai mare de dureri de spate.
Fumat. Acest lucru vă poate împiedica organismul să livreze suficiente elemente nutritive pe discurile din spate.