Echinaceea Capsule

Produse Naturiste Calivita care contin echinaceea:

Virago Echinaceea – 90 Tablete

 

Echinaceea (E. angustifolia DC, E. pallida, E. purpurea) este o floare perenă nativă din America de Nord. Nativii americani prețuiau echinaceea pentru valoarea sa medicală și, datorită unor studii europene recente care confirmă capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, echinaceea este, astăzi, din nou, una dintre cele mai folosite suplimente naturale din Statele Unite ale Americii. De fapt, se estimează că echinaceea reprezintă aproximativ 10% din vânzările totale de plante din Statele Unite ale Americii.

 

Echinaceea nu vă va împiedica să prindeţi o răceală, dar dacă aţi prins o răceală și luaţi echinaceea când apar primele simptome, ele pot fi mai puțin severe și vă puteţi recupera mai repede decât dacă nu luați nimic.

 

Mai multe studii susțin folosirea plantei echinaceea pentru tratarea infecțiilor căilor respiratorii superioare. Preparatele comerciale are conțin E. purpurea (soiul care se crede că poate oferi cel mai puternic tratament pentru răceli) sunt populare în Europa și în Statele Unite ale Americii.

 

Echinaceea a fost studiat în monoterapie şi în combinaţie cu preparate folosite pentru stimularea sistemului imunitar (inclusiv pe pacienții cu cancer care primesc tratamente cu radiaţii sau chimioterapie). Studiile au arătat că echinaceea sporeşte capacitatea celulelor albe din sânge (macrofage) de a digera microorganismele invadatoare și crește vitalitatea limfocitelor T, care sunt cruciale pentru un sistem imunitar puternic. Dozele orale de echinaceea au fost folosite pentru a trata numeroase bacterii, virusuri și fungi, inclusiv infecţiile vaginale cu candida și herpesul genital.

 

Şi studiile științifice au susținut folosirea tradițională a acestei plante pentru a accelera vindecarea rănilor. Echinaceea conține echinacein, o substanţă chimică care împiedică germenii să penetreze şi să distrugă celulele sănătoase, în timp ce încurajează formarea de fibroblaste necesare pentru a forma ţesut nou.

 

În plus, s-a demonstrat că echinaceea poate ucide microbii şi poate reduce durerea și inflamația atunci când se aplică pe leziuni externe. Preparatele topice care conțin echinaceea pot fi folosite pentru a accelera vindecarea tăieturilor, arsurilor, eczemelor, herpesului, rănilor și a răcelilor.

 

Echinaceea arată ca o floare susan purpurie și este ușor de crescut chiar și în sol sărac şi pietros. Cu toate acestea, este nevoie de 3, 4 ani pentru ca aceste rădăcini să crească suficient de mari pentru a putea fi recoltate, așa că poate ar fi mai bine să le cumpăraţi de la un magazin de specialitate. Majoritatea farmaciilor oferă produse care conțin echinaceea. Echinaceea este disponibilă sub formă de capsule.  Echinaceea este inclusă în mai multe produse comerciale, folosite pentru a trata simptomele de răceală sau gripă. Pentru tratarea răcelii sau gripei, începeţi să luaţi echinaceea imediat după debutul simptomelor. Doza uzuală este de 500 – 1000 de miligrame de capsule sau 0.75 – 1.5 ml de tinctură, luate pe cale orală, timp de 5 până la 7 zile. Dacă doriți să încercați echinaceea pe o raclă, se aplică tinctura sau extractul de glicerină direct la rană.

 

Produse Naturiste Calivita care contin echinaceea:

Echinaceea Capsule Pret– 113,74 lei