Embolia cu Lichid Amniotic

 

 

 

Embolia cu lichid amniotic sau embolia amniotica, este o afectiune rara, dar grava, care apare atunci cand lichidul amniotic-lichidul care inconjoara un copil in uter in timpul sarcinii- sau a unui material fetal, cum ar fi celulele fetale, intra in fluxul sanguin al mamei. Embolia amniotica este cel mai probabil sa apara in jurul nasterii sau imediat dupa aceea.

 

Lichidul amniotic este dificil de diagnosticat. In cazul in care medicul suspecteaza ca s-ar putea sa aveti embolie amniotica, veti avea nevoie de tratament imediat pentru a preveni complicatiile care va pot pune viata in pericol.

 

 

Embolia cu lichid amniotic simptome:

Embolia cu lichid amniotic se dezvolta brusc si rapid. Semnele si simptomele de embolie cu lichid amniotic ar putea include:

*Dispnee (respiratie grea)

*Exces de lichid in plamani (edem pulmonar)

*Tensiune arteriala mica, care apare brusc

*Insuficienta inimii de a pompa sange eficient (colaps cardiovascular)

*Probleme care va pot pune viata in pericol cu coagularea sangelui (coagulopatie, coagulare intravasculara diseminata)

*Alterarea starii mintale, cum ar fi anxietatea

*Frisoane

*Ritm cardiac rapid sau alte tulburari ale ritmului cardiac

*Ritm cardiac lent

*Convulsii

*Coma

*Anomalii bruste ale frecventei cardiace fetale

*Sangerare din uter

 

 

Embolia cu lichid amniotic cauze:

Embolia amniotica, sau embolia cu lichid amniotic se produce atunci cand lichidul amniotic sau materiale fetale patrund in fluxul sanguin al mamei. Nu este cunoscuta inca bine cauza producerii emboliei amniotice. O cauza probabila este o rupere a barierei placentare, cum ar fi o trauma fizica.

 

Cand aceasta rupere apare, sistemul imunitar raspunde prin eliberarea unor produsi care pot provoca o reactie inflamatorie, activand coagulare anormala in plamanii mamei si in vasele de sange, care pot duce la o afectiune serioasa de coagulare a sangelui, cunoscuta sub numele de coagulopatie, sau coagulare intravasculara diseminata.

 

Cu toate acestea, embolia amniotic este rar- si este posibil ca putin fluid amniotic sa patrunda in mod normal in fluxul sanguin fara a provoca probleme. Nu e clar de ce in unele cazuri acest lucru duce la embolia cu lichid amniotic, studii fiind facute in prezent pentru acest lucru.