Enurezis nocturn la copii

 

 

Cearșafurile și pijamalele  sunt o scenă familiară în multe case. Dar fiti fara grija. Umiditatea patului nu este doar o parte normală a dezvoltării unui copil.

 

Ea este de asemenea cunoscută sub numele de incontinență nocturnă sau enurezis nocturn. În general, umectarea patului înainte de vârsta de 7 ani nu reprezintă o preocupare. La această vârstă, copilul dvs. poate dezvolta controlul vezicii nocturne.

Umiditatea la pat este urinarea involuntară în timp ce adormiți după vârsta la care se poate șterge noaptea în mod rezonabil.

 

Majoritatea copiilor sunt complet instruiți la vârsta de 5 ani, dar nu există într-adevăr o dată țintă pentru dezvoltarea controlului complet al vezicii urinare. Între vârste cuprinse între 5 și 7 ani, umezirea patului rămâne o problemă pentru unii copii. După 7 ani, un număr mic de copii umezesc încă patul.

 

Când se consulta un doctor?

Majoritatea copiilor se rătăcesc singuri, dar unii au nevoie de puțin ajutor. În alte cazuri, umectarea patului poate fi un semn al unei afecțiuni care necesită îngrijiri medicale.

 

 

Enurezis nocturn simptome:

Adresați-vă medicului copilului dacă:

 

 • Copilul dvs. mai umezeste patul după vârsta de 7 ani;
 • Copilul face in pat dupa varsta de 7 ani;
 • Copilul dvs. începe să umezeasca patul după câteva luni sau mai mult, in timp de a fi uscat pe timp de noapte;
 • Umezeala umedă este însoțită de urinare dureroasă, sete neobișnuită, urină roșie sau roșiatica, scaune tari sau sforăit.      

 

 

 

Enurezis nocturn cauze:

Nimeni nu știe cu siguranță ce cauzează enurezis nocturn, dar diferiți factori pot juca un rol:

 • O vezică mică. Vezica urinară a copilului dumneavoastră nu poate fi suficient de dezvoltată pentru a menține urina produsă în timpul nopții.
 • Incapacitatea de a recunoaște o vezică completă. Dacă nervii care controlează vezica urinară devin lenți, o vezică plină nu poate să vă trezească copilul – mai ales dacă copilul dumneavoastră doarme adânc.
 • Un dezechilibru hormonal. În timpul copilariei, unii copii nu produc suficient hormon anti-diuretic (ADH) pentru a încetini producerea de urină pe timp de noapte.
 • Stres. Evenimentele stresante – cum ar fi să fii un frate sau o soră mai mare, să începi o nouă școală sau să dormi departe de casă – ar putea declanșa umectarea paturilor.
 • Infecții ale tractului urinar. Această infecție poate face dificil pentru copilul dumneavoastră să controleze urinarea. Semnele și simptomele pot include umezeală în pat, accidente de zi, urinare frecventă, urină roșie sau roz și durere în timpul urinării.
 • Apnee de somn. Uneori umezirea patului este un semn al apneei de somn obstructiva, o condiție în care respirația copilului este întreruptă în timpul somnului – adesea datorită amigdelor sau adenoidelor inflamate sau mărite. Alte semne și simptome pot include sforăitul, infecții frecvente ale urechii și sinusurilor, dureri în gât sau somnolență în timpul zilei.
 • Diabet. Pentru un copil care se usucă de obicei noaptea, umiditatea patului poate fi primul semn al diabetului zaharat.Alte semne și simptome pot include trecerea rapidă a unor cantități mari de urină, creșterea setei, oboseală și scăderea în greutate, în pofida unui apetit bun.
 • Constipatie cronică. Aceleași mușchi sunt utilizați pentru a controla eliminarea urinei și a scaunelor. Atunci când constipația este pe termen lung, acești mușchi pot deveni disfuncționali și pot contribui la umectarea patului pe timp de noapte.
 • O problemă structurală în tractul urinar sau în sistemul nervos. Rareori, umectarea patului este legată de un defect al sistemului neurologic sau al sistemului urinar al copilului.

 

 

Enurezis Nocturn Copii Tratament Naturist: