Epilepsia de tip petit mal

 

 

Epilepsia de tip petit mal implica crize de absenta prin pierderea brusca a constientei pe o perioada scurta. Aceasta este mai frecventa la copii decat la adulti. O persoana care are o astfel de criza poate avea o privire in gol timp de cateva secunde. A nu se confunda cu atentia distribuita asupra unui obiect sau activitate insotita de un raspuns intarziat. Acest tip de crize, de obicei, nu duc la leziuni fizice.

 

Crizele de absenta pot fi controlate de obicei cu medicamente  anticonvulsivante. Unii copii care au astfel de crize dezvolta si alte tipuri ale acestora, dar multi depasesc aceste crize in adolescenta.

 

Epilepsia Simptome:

O indicatie a epilepsiei de tip petit mal este o privire in gol, care poate fi confundata cu o lipsa de atentie, si dureaza de la 10 pana la 15 secunde, fara nici o confuzie ulterioara, dureri de cap, sau somnolenta. Semnele si simptomele includ:

*Oprire brusca din miscare, fara a cadea;

*Miscari repetate ale pleoapelor;

*Mestecatul in gol;

*Mici miscari ale ambelor maini;

*Frecari ale degetelor;

 

Aceste absente dureaza de la 10 la 15 secunde, urmate imediat de o recuperare completa. Dupa aceea, nu exista nici o amintire legata de incident. Unele persoane au zeci de astfel de episoade in fiecare zi, acestea interferand cu scoala sau activitatile zilnice.

 

Un copil poate avea crize de absenta o anumita perioada, inainte ca un adult sa observe acest lucru, deoarece acestea pot fi atat de scurte. O scadere a capacitatii de invatare a unui copil poate fi primul semn al acestei tulburari. Cadrele didactice pot comenta cu privire la incapacitatea copilului de a fi atent.