Esofagul Barrett

 

 

Esofagul Barrett este țesutul din tubul care leagă gura și stomacul (esofagul) este înlocuit cu țesut similar cu căptușeala intestinală.
Esofagul Barrett este cel mai adesea diagnosticat la persoanele care au o boală de reflux gastroesofagian pe termen lung (GERD) – o regurgitare cronică a acidului din stomac în esofagul inferior. Doar un procent mic de persoane cu GERD vor dezvolta esofagul lui Barrett.

 
Esofagul Barrett este asociat cu riscul crescut de apariție a cancerului esofagian. Deși riscul este mic, este important să aveți consultatii periodice pentru celulele precanceroase. Dacă sunt descoperite celule precanceroase, ele pot fi tratate pentru a preveni cancerul esofagian.

 
Esofagul Barrett Simptome:

Schimbările de țesut care caracterizează esofagul lui Barrett nu produc simptome.

Semnele și simptomele pe care le întâlniți se datorează, în general, GERD și pot fi:

– Arsuri la stomac frecvente
– Dificultate la înghițirea alimentelor
– Frecventa
– Mulți oameni cu esofag Barrett nu prezinta semne sau simptome.

 

 
Esofagul Barrett Cauze:

Cauza exactă a esofagului lui Barrett nu este cunoscută. Majoritatea oamenilor cu esofag Barrett au o lungă perioadă de timp în GERD. În GERD, conținutul de stomac se spală în esofag, dăunând țesutul esofagian. Pe măsură ce esofagul încearcă să se vindece, celulele se pot schimba la tipul de celule găsite în esofagul Barrett. Cu toate acestea, unii oameni diagnosticați cu esofagul lui Barrett nu au prezentat niciodată arsuri la stomac sau acid refluxic. Este necunoscuta cauza bolii esofagului Barrett la acești oameni.

 

 
Esofagul Barrett Factori de Risc:

Factorii care cresc riscul de aparitie a esofagului Barrett sunt:
1. Arsuri la stomac cronice și reflux de acid. Daca manifesta GERD de mai mult de cinci ani sau GERD necesită medicamente regulate iar persoanelor trecute de varsta de 50 de ani le poate crește riscul de esofag Barrett. Riscul dumneavoastră poate fi crescut în continuare dacă sunteți în vârstă de 30 de ani sau mai tânăr când se dezvoltă GERD cronic.
2. Vârsta. Ezofagul Barrett poate apărea la orice vârstă, dar este mai frecvent la adulții vârstnici.
Barbatii au mai multe sanse de a dezvolta esofagul lui Barrett.
3. Tenul alb. Persoanele albe au un risc mai mare de a suferi boala decât oamenii din alte rase.
4. Supraponderabilitatea. Grasimea din jurul abdomenului mărește riscul.
5. Fumatul.
6. Complicaţiile
7. Persoanele cu esofag Barrett au un risc crescut de cancer esofagian. Riscul este mic, în special la persoanele ale căror teste de laborator nu prezintă modificări precanceroase (displazia) în celulele lor esofagiene.