Excesul de acid gastric cauze, simptome, dieta

 

 

 

Excesul de acid gastric sau hiperaciditate este atunci când volumul de acid gastric este mai mare decât în mod normal sau pH-ul este mai mic decât de obicei, rezultând într-o secretie gastrica mai acida. De asemenea, este cunoscut sub numele de hiperclorhidrie. În cazul în care stomacul si structurile din jur, esofagul si duodenul, sunt capabile sa faca fata schimbarilor în secretia acida, poate trece neobservat. Cu toate acestea, de multe ori duce la simptome care sunt descrise pe larg ca acid la stomac. Acesta poate include arsuri in piept sau dureri abdominale, greata, regurgitare sau varsaturi si/sau balonarea stomacului. Aceste simptome sunt observate in conditii cum ar fi gastrita, ulcer gastric sau de reflux de acid.

 

Cauzele de exces de acid gastric

Cauzele principale ale excesului de acid gastric includ infectia cu H.pylori si utilizarea AINS. În cazul în care este izolat la nivelul stomacului si duodenului, este probabil sa conduca la gastrita si ulcer peptic. Atunci când exista o disfunctie a sfincterului esofagian inferior (LES), acidul gastric poate curge înapoi în esofag (reflux acid).

Cele mai frecvente semne si simptome ale excesului de acid gastric mentionat mai sus pot sa difere, în gastrita, ulcer peptic si reflux de acid.

 

 

Dieta si remedii pentru excesul de acid gastric

Un regim alimentar pentru reglementarea productiei de acid gastric poate avea doar un efect moderat. Cu toate acestea, dieta poate ajuta la reducerea simptomelor si prevenirea instalarii conditiilor atribuite excesului de acid gastric. Modificarile stilului de viata ajuta in prevenirea complicatiilor, cum ar fi gastrita, ulcer peptic si reflux de acid.

 

*Evitati alimentele de declansare si de substante iritante – alcool, bauturi cofeinizate, bauturi carbogazoase, conservate si alimente picante-care sunt cunoscute ca substante iritante, în cele mai multe cazuri.

*Alimentele grase sunt cunoscute pentru cresterea secretiei de acid gastric si, prin urmare, ar trebui sa fie limitate.

*Alimentele care provoaca eructatie pot provoca regurgitarea continutului gastric acid în timpul eructatiei.

*Guma, tutunul ar trebui sa fie evitate total.

*Mancati mese mici pe tot parcursul zilei, decât o singura masa mare.

*A se evita statul in pozitie intins pe pat sau somnul dupa o masa.

*Activitatea moderata dupa masa poate ajuta la reducerea simptomelor asociate cu excesul de acid gastric, dar si exercitarea activitatii intense ar trebui evitata imediat dupa o masa.

*Ar trebui sa va abtineti de la fumat, deoarece creste secretia de acid gastric.

 

Aciditate Gastrica Tratament Naturist:

Liquid Chlorophyll (1-1-1 inainte de masa, protector gastric cu efect cicatrizant si alcalinizant, ajuta la regenerarea mucoasei gastrice si la curatarea stomacului si a intestinelor de toxine)

Rhodiolin (1-0-1 inainte de masa, ajuta la combaterea stresului si impiedica dezechilibrele aciditate gastrica pe fond nervos)