Fluorul si efectele lui

 

Surse alimentare de fluor: morcovi, nap, frunze de sfecla, papadie, semintede floarea- soarelui, usturoi, spanac, legume cu frunze verzi, nuci, migdale, frunze de nap.

Surse de toxicitate: fluorul intra in component apei si a produselor alimentare preparatein regiuni in care apa este bogata in fluor. Este inclus in formula majoritatii marcilor de pasta de dinti. Fluorul poate spori continutul mineral al solului prin intermediul anumitor ingraseminte. Fluorul se regaseste in fructele de mare si in ovaz.

Utilizarea fluorului de catre organism: smalt dentar si oase mai rezistente, mai putine carii, mai putine fracturi ale oaselor, mai putine cazuri de osteoporoza la femeile varstice, greutate mai mare a copilului la nastere si ritm mai accentuat de crestere a copiilor, reduce pericolul de pierdere a auzului daca boala este provocata  de otospongioza urechii interne. Otoscleroza sau otospongioza este o boala cu transmitere genetica, ce consta in aparitia unor modificari ale structurii osoase la nivelul lantului osicular din urechea medie, antrenand blocarea articulatiei dintre scarita si urechea interna. Se produce astfel o anchiloza a lantului de osisoare din urechea medie, care impiedica transmiterea eficienta a sunetelor de la timpan la urechea interna. Osciorul afectat este scarita. Modificarile histopatologice se pot regasi, in stadiile mai avansate ale bolii, si la nivelul cohleei (urechea interna), fenomen numit ” labirintizare „.
Din punct de vedere histopatologic, este o osteopatie (boala a osului) care apare in focare la nivelul capsulei labirintice. In aceste zone afectate de boala osul normal compact labirintic este resorbit si inlocuit cu os nou format, cu o structura spongioasa, neregulata. Focarele de otospongioza evolueaza progresiv, extinzandu-se spre diverse structuri ale urechii interne.

Pasta de Dinti Organica cu Argila , Lamaie si Salvie – 75 ml

Pasta de Dinti Organica Cu Aloe Vera-75ml
Statistic, boala afecteaza 10% din populatie, insa doar 1 din 10 persoane cu modificari histologice prezinta si semne clinice (deci prevalenta clinica a bolii este in jur de 1%).

De asemenea, fluorul este necesar pentru sange, piele, par si unghii.

Maladii carantiale: degradarea danturii, devierea coloanei vertebrale, slabirea vederii.

Toxicitate: Fluorul se mentine in organism o perioada indelungata deoarece el este incorporat in oase. Chiar si depasirea sensibila a limitei recomandate poate provoca dureri osoase, intepenire, slabiciune, aparitia de zone depigmentate albe, de consistenta cretei, pe dinti, dantura patata sau perforate, formarea ciocurilor osoase, process accelerat de imbatranire, incidenta crescuta in instalarea cancerului, rata crescuta de mortalitate( de trei ori mai mare in regiunilecu concentratii mari de fluor in apa potabila), piele ridata si lasata, sclerozarea dermei ( portiuni intarite de piele). Indienii sufera uneori de o deformare a scheletului( cocoasa), chiar si atunci cand concentratia de fluor din apa este numai 11/2ori mai mare decat norma recomandata . Canicula, consumul de apa in cantitati masive si dietele sarace in proteine maresc aportul de fluor si efectele secundare. Cantitatile mari de fluor sunt toxice.( Robert Morse- sa traim sanatos fara toxine)

Andreas  Moritz in cartea sa “Scapa de pietre la ficat si la fiere” afirma ca fluorul duce la blocarea canalului biliar. Deoarece ficatul este incapabil sa descompuna fluorul, incearca sa treaca acest element chimic in canalele biliare. Acuza ca fluorul ar fi adaugat in produsele din soia, ceai, vaccinuri, produse de ingrijire a casei, sare sau lapte cu fluor, anestezice, saltele care emit gaze cu fluor, Teflon si antibiotic, pe langa pasta de dinti, tablete cu fluor, drajeuri cu fluor. Se gaseste in aerul poluat si in apa subterana poluata.

“Florurarea…este cea mai mare frauda care a fost savarsita vreodata” a spus profesorul doctor in microbiologie, Albert Schatz, descoperitorul streptomicinei si castigator al Premiului Nobel. 98% din Europa de Vest a respins fluorurarea apei. Studii pe animale au aratat ca florul se acumuleaza in glanda pineala si se amesteca cu productia sa de melatonina, un hormone care ajuta la reglarea declansarii pubertatii, a functilor tiroidei si a altor numeroase procese fiziologice de baza. Pana inanii 1950, medicii europeni foloseau fluorul pentru a trata hipertiroidia ( tiroida hiperactiva). Doza zilnica de fluor pe care oamenii o primesc acum in comunitatile florurate depaseste cu mult doza de fluor care s-a descoperit ca depreciaza glanda tiroida. Dincauza fluorurarii, milioane de oameni sufera acum de hipotiroidie ( tiroida hipoactiva). Andreas Moritz afirma ca aceasta situatie a reprezentat una din cele mai frecvente probleme medicale in SUA. Pste 150 de simtome pot fi identificate in hiotiroidie. Aproape toate se coreleaza cu simtomel cunoscute in intoxicarea cu fluor. Simtomele hipotiroidiei includ: depresie, ameteala, oboseala, crestere in greutate, dureri musculare si ale articulatiilor, caderea parului, durere de cap, dificultate de respiratie, problem gastrointestinale, problem menstruale, presiune neechilibrata a sangelui, niveluri crescute de cholesterol, alergii, insomnia, atacuri de panica si schimbari de stare, batai neregulate ale inimii si insuficienta cardiaca congestiva.  Un numar mare de copii si adulti din India sunt schilozi si au dintii distrusi din cauza intoxicatiei cu fluor de la poluarea industriala. ( Andreas Moritz- Scapa de pietre la ficat si la fiere).

 

Si pentru ca flourarea a reprezentat o controversa de foarte mult timp, haideti sa continuam.  Mai jos este atasat un link unde veti gasi un articol vis a vis de aceste controverse.

Pentru a ajuta corpul sa faca fata bolilor provocate de fluor in exces, inclusiv hipotiroidia, este important sa curatati canalele biliare hepatice, detoxifiere,  sa folositi un sistem de filtrare a apei  care indeparteaza fluorul si sa evitati sa folositi in exces produsele care contin fluor. Dupa cum vedem fluorul este necesar organismului, dar in exces poate dauna.

 

Nu uitati: Sa ne hranim cu iubire!

 

Dr Cojocaru Valentina,

Medic specialist Medicina de Familie,

Competenta homeopatie, nutritie, fitoterapie

 

Produse Calivita pe Baza de Vitamine si Minerale Recomandate de Dr Valentina Cojocaru:

Pasta de Dinti Organica cu Argila , Lamaie si Salvie – 75 ml

Pasta de Dinti Organica Cu Aloe Vera-75ml

Vitamina C 100 Plus – 100 Tablete

Full Spectrum – 90 Tablete

Power Mins – 100 Tablete

Mega B Complex – 100 Tablete

 

 

 

Cu multumiri:

Sa traim sanatos fara toxine- Robert Morse

Scapa de pietre la ficat si fiere- Andreas Moritz

http://astafac.eu/sanatate/fluorul-si-fluorura-de-sodiu-otrava-zilnica/

http://www.scientia.ro/biologie/alimentatie-sanatate/4880-apa-fluorizata-benefica-ori-nociva.htm