Gheara Matei Capsule Prospect

 

 

 

 

Produse Naturiste Calivita care contin gheara matei:

Virago – 90 Tablete

Immunaid – 180 Capsule

 

Gheara matei (Uncaria tomentosa) este o viță lemnoasa originara din jungla amazoniană și în alte locuri din America de Sud și America Centrală. Coaja si radacina acestei plante numite gheara matei au fost folosite de către sud-americani de acum cateva secole pentru a trata diferite probleme de sănătate, inclusiv artrita, ulcere gastrice, inflamație, dizenterie și febra. Gheara matei a fost, de asemenea, utilizata ca o formă de contraceptie.

 
Studiile in eprubete indica ca gheara matei ar putea stimula sistemul imunitar, ajuta la relaxarea musculaturii netede (cum ar fi intestinele), dilata vasele de sange (ajuta la scăderea tensiunii arteriale), și acționează ca un diuretic (ajuta corpul sa scape de excesul de apă) .

 

Gheara matei are de asemenea proprietati antioxidante, ajutand organismul sa scape de particulele cunoscute sub numele de radicali liberi care distrug celulele. Radicalii liberi contribuie la aparitia problemelor de sanatate, inclusiv a bolilor de inima si a cancerului.

 

Antioxidantii pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele pe care acestia le provoacă.

 

Unele studii in eprubete sugereaza ca gheara matei poate distruge tumori si celule canceroase.

 

 

Osteoartrita

Studii stiintifice au analizat siguranța și eficacitatea ghearei matei, dar aceasta a fost utilizata în mod tradițional pentru a trata osteoartrita (OA). Un studiu a constatat că aceasta planta gheara matei ajuta la ameliorarea durerii provocata de osteoartrita la genunchi fara efecte secundare semnificative.

 

 

Artrită reumatoidă

Gheara matei a fost sugerata ca un tratament pentru artrita reumatoida (AR), deoarece aceasta ajuta la reducerea inflamatiei. Un studiu pe oameni care luau deja sulfasalazină sau hidroxiclorochina pentru a trata artrita reumatoida a constatat ca cei care au luat, de asemenea, gheara matei nu au suferit de  dureri articulare si articulatii umflate la fel ca cei care au luat placebo. Gheara matei ajuta la reducerea inflamatiei.

 

 

Mai multe cercetari gheara matei:

Gheara matei este studiate pentru alte utilizări posibile, inclusiv HIV, boala Crohn, scleroza multiplă, lupus eritematos sistemic (LES sau lupus) si a bolii Alzheimer. Mai multe cercetari sunt necesare inainte ca oamenii de stiinta sa se pronunte referitor la eficacitatea plantei gheara matei.

 

 

Descrierea plantei gheara matei:

Gheara matei este o viță spinoasă, care poate ajunge la o inaltime de peste 30 de metri. Gheara matei crește în principal in jungla amazoniană, precum și in zonele tropicale din America de Sud și America Centrală. O mare parte din gheara matei vânduta în Statele Unite a fost crescuta în Peru. Rădăcina și scoarță plantei gheara matei sunt partile utilizate in scopuri medicinale.