Gheara Matei Capsule

 

Produse Naturiste Calivita care contin gheara matei:

Virago – 90 Tablete

Immunaid – 180 Capsule

 

Prezentare generală gheara matei:

Numită după ţepii ei ca nişte cârlige, gheara matei (Uncaria tomentosa) este plantă nativă în jungla amazoniană și în alte locuri din America de Sud și America Centrală. Scoarţa şi rădăcina au fost folosite de către sud-americani de secole pentru a trata problemele de sănătate, inclusiv artrita, ulcerele gastrice, inflamația, dizenteria și febra. Aceasta a fost, de asemenea, utilizată ca o formă de anticoncepţionale.

Studiile au arătat ca gheara matei ar putea stimula sistemul imunitar, ar putea ajuta la relaxarea musculaturii netede, la dilatarea vaselor de sânge (ajută la scăderea tensiunii arteriale) și acționează ca un diuretic (ajuta corpul să scape de excesul de apă) .

Gheara matei are şi proprietăţi antioxidante, ajutând organismul să scape de particulele cunoscute sub numele de radicali liberi, care distrug celulele. Se crede că radicalii liberi provoacă probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă şi cancer. Antioxidanţii pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi şi pot reduce sau chiar preveni daunele pe care radicalii le provoacă.

Unele studii timpurii au sugerat că gheara matei poate ucide tumorile şi celulele canceroase din tuburi de testare.

 

Osteoartrita

Nu sunt multe studii care să fi cercetat siguranța și eficacitatea ghearei matei, dar aceasta a fost utilizată în mod tradițional pentru a trata osteoartrita. Un studiu a constatat că gheara matei poate ajuta la ameliorarea durerilor de genunchi fără efecte secundare semnificative.

 

Artrita reumatoidă

Gheara matei a fost sugerată ca un tratament pentru artrita reumatoidă, deoarece aceasta poate ajuta la reducerea inflamaţiei. Un studiu de mici dimensiuni pe oameni care luau deja sulfasalazină sau hidroxiclorochină pentru a trata artrita reumatoida a constatat că cei care au luat şi gheara matei au avut mai puţine dureri articulare şi inflamaţii decât cei care au luat placebo. Dar, deși gheara matei poate ajuta la reducerea inflamaţiei.

 

Alte cercetări

Gheara matei este studiată şi pentru tratarea altor boli, inclusiv HIV, boala Crohn, scleroza multiplă, lupus eritematos sistemic (LES sau lupus) şi boala Alzheimer.

 

Gheara matei – descrierea plantei:

Gheara matei este o viță spinoasă, care poate ajunge la o înălţime de 30 de metri. Aceasta crește în jungla amazoniană, precum și zonele tropicale din America de Sud și America Centrală. Cea mai mare parte din gheara matei vândută în Statele Unite a fost cultivata în Peru. Rădăcina și scoarța ghearei matei sunt părţile folosite pentru tratamente.

 

Produse Naturiste Calivita care contin gheara matei:

Virago – 90 Tablete

Immunaid – 180 Capsule