Gheara Matei Prospect

 

 

Produse Naturiste Calivita care contin gheara matei:

Virago – 90 Tablete

Immunaid – 180 Capsule

 

Gheara matei (Uncaria tomentosa sau U. Guianensis) este o viță căţărătoare nativă din Peru și Brazilia. Gheara matei a fost folosită în medicina tradiţională din America de Sud timp de mulţi ani pentru tratarea infecţiilor, artritei şi a tulburărilor gastrointestinale.

 

 

Gheara matei a început abia recent să fie obiectul unui studiu științific serios, dar rezultatele inițiale ale studiilor efectuate în Asia, în Europa și în America de Nord sunt promiţătoare, pentru că indică faptul că gheara matei reduce inflamația, stimulează sistemul imunitar, ucide virusurile și ne protejează împotriva bolilor de inimă. Gheara matei s-ar putea dovedi într-o zi a fi eficace în tratarea HIV/SIDA și a anumitor tipuri de cancer.

 

 

Gheara matei este un antiinflamator dovedit. Numeroase studii au arătat ca gheara matei stimulează celulele albe din sânge să lupte împotriva infecţiilor, iar un studiu italian a arătat că gheara matei a redus capacitatea a doi virusuri de a provoca infecții. Gheara matei ar putea avea capacitatea de a lupta împotriva infecţiilor şi a inflamaţiilor datorită numeroaselor sale fitochimicale, care acționează ca un medicament în organism. Glicozidele de acid quinovic calmează inflamația, iar alcaloizi oxyindoli și proantocianidinele întăresc sistemul imunitar.

 

 

Gheara matei conține şi steroli; compuși chimici care se comportă ca steroizii din organism şi care par să susțină ideea de folosire a ghearei pisicii pentru a trata artrită. Studiile pe animale care au primit gheara matei au descoperit că această plantă reduce inflamaţia cu aproximativ 50%.

 

 

Gheara matei ajuta la detoxifierea tractul intestinal şi poate restabili echilibrul de bacterii prietenoase din intestine, care, împreună cu efectele sale antiinflamatorii şi imunostimulatoare, poate fi de ajutor pentru cei care suferă de anumite afecțiuni gastrointestinale, în special de cele cauzate de o inflamație. Un studiu efectuat la Shanghai Shanghai College of Traditional Chinese a constatat că gheara matei a redus colesterolul şi tensiunea arterială și a inhibat formarea de plăci arteriale și de cheaguri de sânge, care declanşează cele mai multe atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale.

 

 

Unul dintre cele mai încurajatoare cercetări asupra ghearei matei se preocupă de posibila sa folosire ca un tratament pentru tumorile canceroase. Studiile inițiale de la Institutul Naţional de Cancer au descoperit dovezi ca gheara matei are efecte antitumorale. Gheara matei ar putea ajut şi pacienţii cu cancer să-şi îmbunătăţească rezultatele chimioterapiei. S-a emis teoria conform căreia gheara matei are proprietăți imunostimulatoare și antioxidante, care  ajuta organismul să elimine toxinele cauzate de chimioterapie şi radiaţii.

 

 

Gheara matei este disponibilă sub formă de capsule.

 

Gheara Matei Contraindicatii:

Oamenii care iau insulină pentru diabet zaharat, femeile gravide şi mamele care alăptează ar trebui să-şi consulte medicul de familie înainte de folosi gheara matei.