GHEARA MÂTEI – Uncaria Tomentosa

Gheara mâtei este o planta agatatoare de obicei cunoscuta sub numele de Una de Gato si este folosita in mod traditional in medicina peruviana pentru tratamentul unei game largi de probleme de sănătate , în special dureri digestive , artrita dar si in tratarea ranilor , probleme de stomac , cancer si chiar mai mult de atat.

Ea a intrat recent in atenția botanistilor de vest și a cercetătorilor . Astăzi , în principal, prin viu grai , a devenit una dintre cele mai bune plante de vânzare din Statele Unite ale Americii .

Începând cu anii ’70 , au fost efectuate studii si cercetari de catre oamenii de stiinta din Peru , Germania , Austria , Anglia și din alte țări , pentru a afla mai multe despre puternicele proprietăți de vindecare de Ghearei matei .

Astăzi , în principal, prin viu grai , a devenit una dintre cele mai bune plante de vânzare în Statele Unite ale Americii .

De când chinina a fost descoperita în scoarța unui copac din Peru în timpul secolului al XVII-lea ,nici o altă plantă tropicala nu a atras vreodată atenția la nivel mondial .

Cea mai mare atenție a fost acordată alcaloizilor oxindol găsiti în scoarța și rădăcinile ghearei pisicii , care stimuleaza sistemul imunitar , asa cum reiese din documentari.

Acesti șapte alcaloizi diferiti, sunt creditati ca au o varietate de diferite intrebuintari medicamentoase și proprietăți de vindecare.

Cel mai activ imunologic alcaloid este considerat a fi (Izomer A) Isopteropus, care conduce la cresterea raspunsului imunitar din organism si actioneaza ca antioxidant pentru a elibera organismul de radicalii liberi.

Compușii găsiti în Gheara matei pot , de asemenea ,ucide virusuri, bacterii și alte microorganisme care cauzeaza boli și care inhiba celulele sanatoase sa devina canceroase .

S-a sugerat că extractele ghearei pisicii exercită o activitate directa anti – proliferativă asupra MCF7 ( o linie de celule de cancer la sân ) . Aceasta a dus la utilizarea sa ca tratament adjuvant pentru cancer și SIDA , precum și a altor boli care au un impact negativ asupra sistemului imunologic.

În plus ,prezența de glicozide , proantocianidine și beta sitosterol ofera ajutor in bolile anti -virale si anti – inflamatorii ale organismului . Acesti alcaloizi exercită de asemenea un efect benefic asupra memoriei . Gheara pisicii este considerata un inhibitor potent remarcabil al producției de TNF – alfa (factor de necroza tumorala).

Proprietatile anti -inflamatorii ale acestei plante pot ajuta in calmarea artritei, gutei si altor probleme inflamatorii. Mecanismul primar al actiunilor anti-inflamatorii ale Ghearei pisicii par sa fie imuno -modulare prin suprimarea sintezei alfa -TNF (factorului de necroza tumorala).

 

Gheara pisicii poate contribui la crearea de sprijin pentru sistemul intestinal si imunitar al organismului si poate de asemenea creea un sprijin intestinal prin capacitatea sa de a curata intregul tract intestinal.

Aceasta curățare ajută la oferirea de sprijin pentru persoanele care se confruntă cu diferite afectiuni ale stomacului si intestinelor , printre care: colita , boala Crohn , sindromul intestinului iritabil si sindromul intestinului permeabil .

In plus , într-un studiu , voluntarii umani care au luat gheara pisicii timp de 8 saptamani au aratat ca si-au imbunatatit repararea ADN-ului .

Gheara pisicii poate fi adesea găsita în combinație cu alte plante medicinale ” imune ” cu proprietăți de vindecare similare, cum ar fi Echinacea și poate :

* reduce durerile și inflamațiile provocate de reumatism , artrită și de alte tipuri de probleme inflamatorii .

* avea proprietăți anti-tumorale si anti – cancer care inhibă formarea celulelor canceroase .

* promova vindecarea ranilor

* fi utila in tratamentul ulcerelor gastrice si durerilor intestinale, fiind de un real un ajutor in calmarea durerilor cronice.

* spori imunitatea prin stimularea sistemului imunitar

* ajuta persoanele care se confrunta cu afectiuni ale stomacului si intestinelor inclusiv colita, boala Crohn, sindromul intestinului iritabil , sindromul colonului permeabil , gastrita si ulcerul duodenal , inflamatii ale intestinelor.

* ajuta in lupta impotriva infectiilor atat virale cat si fungice cum ar fi Herpesul si Candida.