5 Beneficii ale ginkgo biloba

 

 

 

Ginkgo biloba este cea mai veche specie de copac in viata- copacul poate avea o viata de pana la 1000 de ani. Mai mult de 40 de componente ale arborelui ginkgo biloba au fost izolate si identificate, dar numai doua dintre ele- flavonoidele si terpenoidele- cred cercetatorii ca au efectele benefice asupra sanatatii. Flavonoidele sunt antioxidanti proveniti din plante, iar studiile au aratat ca flavonoidele protejeaza nervii, muschii inimii, vasele de sange si retina de daune. Terpenoidele ajuta fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sange si reducerea lipiciozitatii trombocitelor.

 

1. Dementa si boala Alzheimer

Ginkgo biloba a fost initial folosit pentru a regla fluxul de sange la nivelul creierului. Studiile suplimentare au aratat ca poate proteja celulele nervoase afectate de boala Alzheimer. Multe studii arata ca ginkgo biloba poate imbunatati memoria si gandirea la persoanele afectate de dementa vasculara sau Alzheimer.

 

2. Claudicatia intermitenta

Pentru persoanele cu claudicatie intermitenta, este foarte dureros sa mearga pe jos. Studiile publicate arata ca persoanele care iau ginkgo biloba pot merge pe jos aproximativ 33 de metri mai mult decat oamenii care au luat un placebo.

 

3. Glaucom

Potrivit unui studiu, persoanele cu glaucom care au luat 120mg pe zi de ginkgo biloba timp de opt saptamani au observat ca vederea lor s-a imbunatatit.

 

4. Imbunatatirea memoriei

Ginkgo biloba este populara ca „planta creierului”. Studiile au demonstrat ca poate imbunatati memoria la persoanele cu dementa. Ginkgo biloba este frecvent adaugat la batoane nutritive, bauturi racoritoare, si piureuri de fructe pentru a stimula memoria si a spori performantele cognitive.

 

5. Degenerarea maculara

Este o boala de ochi progresiva, degenerativa care afecteaza retina. Este una dintre cele mai frecvente cauze de orbire in Statele Unite. Flavonoidele gasite in ginkgo biloba pot ajuta la vindecarea sau ameliorarea unor probleme ale retinei.

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Ginkgo Biloba:

qProtect – 90 Tablete – Ginkgo Biloba

Mega qProtect – 90 Tablete – Ginkgo Biloba

Ginkgo XC – 100 Tablete – Ginkgo Biloba