Ginkgo Biloba Forte

 

 

 

 

Produse Naturiste Calivita pe Baza de Ginkgo Biloba Forte:

Mega qProtect – 90 Tablete – Ginkgo Biloba

qProtect – 90 Tablete – Ginkgo Biloba

Ginkgo XC – 100 Tablete – Ginkgo Biloba

 

 

Ginkgo (Ginkgo biloba) este una dintre cele mai vechi specii de arbori vii și frunzele sale sunt printre cele mai intens studiate plante în prezent. În Europa și Statele Unite ale Americii, suplimentele de ginkgo sunt printre cele mai bune medicamente pe bază de plante. Acesta este constant printre primele alegeri de medicamentele prescrise în Franța și Germania.

 
Ginkgo a fost utilizat in medicina traditionala pentru a trata afecțiuni sanguine și pentru a spori memoria. Studiile științifice de-a lungul anilor au gasit dovezi care sprijină aceste afirmații. Deși nu toate studiile sunt de acord, ginkgo poate fi de ajutor in tratamentul dementei (inclusiv boala Alzheimer) si claudicatiei intermitenta, sau circulatiei proaste la nivelul picioarelor. Studiile de laborator au aratat ca ginkgo imbunatateste circulatia sanguina prin dilatarea vaselor de sange si reducerea viscozitatii trombocitelor.

 
Frunzele de ginkgo conțin două tipuri de substanțe chimice (flavonoide si terpenoide) despre care se crede ca au proprietati antioxidante puternice. Antioxidantii sunt substante care elimina radicalii liberi – compusi din organism, care dauneaza membranele celulare, manipuleaza ADN-ul și pot provoca chiar moartea celulelor. Radicalii liberi se crede ca pot contribui la aparitia problemelor de sanatate, inclusiv boli de inima si cancer, precum si boala Alzheimer și alte forme de demență. Antioxidantii, cum ar fi cei găsiti în ginkgo pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele pe care acestia le provoacă.

 

 

Descriere ginkgo biloba:

Ginkgo biloba este cea mai veche specie de arbori. Un singur copac poate trăi pana la 1000 de ani și poate creste până la o înălțime de 40 de metri. Ginkgo biloba este un copac dur, rezistent și este uneori plantat de-a lungul străzilor urbane din Statele Unite.
Deși medicina chineza pe baza de plante a utilizat atât frunzele de ginko, cat și semințele, de mii de ani, cercetarile moderne s-au concentrat pe extractul standardizat de Ginkgo biloba (GBE), care este facut din frunzele uscate verzi. Acest extract standardizat este foarte concentrat și pare a fi mult mai eficient in tratarea problemelor de sănătate (în special bolilor circulatorii).

 

Utilizari medicamentoase și indicații:

Pe baza studiilor efectuate în laboratoare, pe animale și oameni, ginkgo este folosit pentru următoarele:

 

Dementa si boala Alzheimer

Ginkgo este utilizat pe scară largă în Europa pentru tratarea demenței. Ginkgo biloba a fost folosit prima dată pentru că îmbunătățește fluxul de sânge la creier. Studiile actuale sugerează, de asemenea, ca gingko poate proteja în mod direct celulele nervoase care sunt deteriorate in boala Alzheimer. O serie de studii au descoperit ca Ginkgo are un efect pozitiv asupra memoriei și a gândirii la persoanele cu Alzheimer sau dementa vasculara.

 

Studiile clinice sugerează că Ginkgo poate avea următoarele beneficii pentru persoanele cu boala Alzheimer:

– Îmbunătățirea gândirii, învățarii și memoriei (funcții cognitive)
– Îmbunătățirea în activitățile de zi cu zi
– Îmbunătățirea comportamentului social
– Mai puține sentimente de depresie

Mai multe studii au constatat ca ginkgo poate funcționa la fel de bine ca și de medicamentele pe baza de prescriptie medicala in intarzierea simptomelor de demență.

 

 

Claudicatie Intermitenta

Pentru că ginkgo îmbunătățește fluxul de sânge, acesta a fost studiat la persoanele cu claudicație intermitentă, sau durere cauzata de scaderea fluxului de sange la nivelul membrelor inferioare. Persoanele cu claudicatie intermitenta au probleme la mersul pe jos, fără a simți o durere extremă. O analiză a opt studii a aratat ca persoanele care iau Ginkgo au tendința de a merge mai departe cu aproximativ 34 de metri decât cei care au luat placebo. De fapt, Ginkgo a fost dovedit a fi la fel de eficient ca un medicament baza de prescriptie medicala in imbunatatirea simptomelor claudicatiei intermitente.

 

 

Glaucom

Un mic studiu a constatat ca persoanele cu glaucom care au luat 120 mg de ginkgo pe zi, timp de 8 saptamani au avut imbunatatiri in vederea lor.

 

 

Imbunatatirea Memoriei

Ginkgo este considerata ca o “planta pentru creier.” Acesta a fost studiat pentru a vedea dacă poate imbunatati memoria la persoanele cu dementa, iar unele studii au constatat că gingko chiar a ajutat.

 

 

Degenerarea maculei

Flavonoidele găsite în Ginkgo pot ajuta la stoparea sau diminuarea unor probleme retiniene – probleme cu partea din spate a ochiului. Degenerescenta maculara, adesea legată de vârstă, este o boala de ochi care afecteaza retina. Aceasta este o boala progresiva, degenerativa a ochiului, care tinde să afecteze adultii mai in varsta si este cauza de orbire numarul unu in Statele Unite ale Americii. Unele studii sugereaza ca ginkgo poate ajuta la mentinerea sanatatii vederii la cei cu degenerescenta maculara.

 

 

Tinitus

Leziuni ale nervilor și anumite afectiuni ale vaselor de sange pot duce la tinitus – tiuit, un șuierat sau un alt sunet în urechi sau in cap. Pentru că ginkgo îmbunătățește circulația, acesta a fost studiat pentru a vedea dacă poate trata tinitusul. Câteva studii concepute deficitar au considerat ca acesta ar putea reduce intensitate a sunetului.