Ginseng American Pret

 

 

 

 

 

Panax Ginseng – 100 Capsule  – ajută la îmbunătăţirea performanţelor fizice şi mentale, dar poate fi recomandat şi pentru reducerea nervozităţii şi anxietăţii.

 

Numele “ginseng” este folosit pentru a desemna atât ginsengul american (Panax quinquefolius), cat si cel asiatic sau coreean (Panax ginseng), care aparțin genului Panax si au o compoziție chimica oarecum similară. Ginsengul Siberian sau Eleuthero (Eleutherococcus senticosus), pe de altă parte, este o planta complet diferită, cu efecte diferite. Este o rudă îndepărtată a ginsengului, dar acesta nu conține aceleași ingrediente active. Atât ginsengul asiatic, cat si cel americane conțin ginsenoside, substante despre care se crede ca ofera ginsengului proprietatile sale medicinale.

 
Ginsengul american este o radacina de culoare bronz deschis, noduroasa, care de multe ori arată ca un corp uman, cu muguri fibrosi in loc de brate si picioare. Acesta a fost folosit în mod tradițional de către nativii americani ca un stimulent și pentru a trata durerile de cap, febra, indigestia și infertilitatea.

 
Ginsengul este uneori numit un “adaptogen”, o planta care ajuta organismul sa gestioneze diferite tipuri de stres. Ginsengul rămâne una dintre cele mai populare plante din Statele Unite ale Americii.

 

 

Cele mai multe studii au folosit Panax ginseng (ginseng asiatic). Există unele dovezi că Panax ginseng ajuta la stimularea sistemului imunitar, reduce riscul de cancer și îmbunătățeste performanța mentala și bunăstarea organismului. Atat ginsengul american, cat si ginsengul asiatic conține ginsenoside, deși tipul și raportul dintre aceste substanțe este diferit în plantele asiatice și cele americane.

 

 

Studiile de laborator efectuate pe animale au constatat ca ginsengul american este eficace în stimularea sistemului imunitar si are efecte antioxidante. Alte studii arată că ginsengul american ar putea avea un potențial terapeutic pentru bolile inflamatorii. Cercetările privind ginsengul american s-au concentrat pe o serie de condiții, dintre care unele sunt descrise mai jos.

 

 

 

 

 

Diabet

Mai multe studii umane au descoperit ca ginsengul american a redus nivelul de zahar din sange la persoanele cu diabet de tip 2. Efectul a fost observat atât asupra glicemiei, cat si asupra nivelurilor de glucoza. Un studiu a constatat ca persoanele cu diabet de tip 2 care au luat ginseng american înainte de sau împreună cu o băutură cu zahăr au prezentat o creștere mai mica a nivelului de glucoză din sânge.

 

 

 

 

Cancer

S-a demonstrat ca ginsengul american inhiba cresterea tumorii. În studiul de laborator pe celulele de cancer colorectal, cercetatorii au descoperit ca ginsengul american are proprietati puternice anti-cancer.

 

 

 

 

Raceli si gripa

În două studii, persoane care au luat un anumit produs cu ginseng timp de 4 luni au suferit mai putine răceli, iar cei care totusi au racit au avut simptome mai usoare de raceala, comparativ cu persoanele care au luat placebo.

 

 

 

Deficit de atentie si tulburare de hiperactivitate (ADHD)

Un studiu preliminar sugereaza ca ginsengul american, in combinatie cu ginkgo (Ginkgo biloba), ajuta la tratarea ADHD (deficit de atentie si tulburare de hiperactivitate).

 

 

 

Sistemul imunitar

Unii oameni de știință cred că ginsengul american îmbunătățește sistemul imunitar.În mai multe studii clinice, ginseng american a imbunatatit functia celulelor care joaca un rol important in imunitate.

 

 

 

 Descrierea plantei ginseng american:

Planta ginseng american are frunze care cresc într-un cerc în jurul unei tulpini drepte. Florile de culoarea galben-verzui cresc în centru și produc fructe rosii. Ridurile din jurul gâtului rădăcinii spun cât de batrana este planta. Acest lucru este important, deoarece ginsengul american nu trebuie folosit decat dupa ce a implinit aproximativ 6 ani. Ginsengul american este foarte scump și este pus în pericol în sălbăticie. Acesta este acum cultivat în ferme pentru a proteja ginsengul sălbatic american de la recoltari excesive.