Ginseng Capsule

 

 

Panax Ginseng – 100 Capsule  – ajută la îmbunătăţirea performanţelor fizice şi mentale, dar poate fi recomandat şi pentru reducerea nervozităţii şi anxietăţii.

Ginsengul o mare varietate de acţiuni farmaceutice, care dovedesc competenţele sale nu numai in tratamentele curative, dar şi în nutriţie, ginseng-ul reprezinta cu adevarat un elixir al vieţii, datorita efectelor sale stimulante, tonice si energizante. Ginsengul incetineste procesul de imbatranire a corpului, oferind un sentiment de optimism proaspat.

 

 

Descriere ginseng:

Ginsengul (Panax Ginseng) – originar din Asia de Est, Siberia si America de Nord este o specie perena cunoscuta si apreciata pentru proprietatile sale farmaceutice, de aproape 5000 de ani. Ginsengul coreean şi chinezesc este un tonic pentru intregul organism. A fost foarte preţios în antichitate iar preţul său a fost acelaşi cu preţul aurului. Începând cu secolul al noualea, planta a fost introdusă în Europa de către un medic arab, iar după nouă secole a devenit unul dintre cele mai populare remedii naturale. Ginsengul a fost folosit initial pentru efectul său tonic asupra sistemului imunitar şi pentru puterea sa de a vindeca viroze şi stari febrile, insa domeniul său de utilizare a crescut treptat; în zilele noastre este folosit pentru a trata oboseala, afectiuni ale sistemului nervos şi lipsa de concentrare . Protejat prin lege, ginsengul este intens cultivat în China, Japonia, Coreea şi Rusia. Etimologic, numele vine de la cuvântul “gin”, care inseamna “om” şi cuvântul “Seng”, care înseamnă “esenţa”.

 

 

 

Ginseng proprietati si beneficii:

Ginseng-ul conţine 12 tipuri de substanţe chimice, bio-active, cunoscut si sub numele de ginsenoide. Ginseng conţine, de asemenea, panaxan (Panax Ginseng), care diminuează nivelul glicemiei si creste efectul insulinei. Ginsengul are efect tonic (in special asupra sistemului nervos), antioxidant, anti-inflamator, anti-depresiv, hipotensiv, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant şi afrodisiac. Ginseng creşte concentraţia şi ajuta memoria. Ginseng are un efect pozitiv asupra circulaţiei sângelui şi îmbunătăţeşte funcţia plămânilor. Chiar mai mult, ginseng poate revitaliza organismele slabe, reduce oboseala şi creşte capacitatea de efort şi muncă, precum şi stimularea secretiei de adrenalina. Datorită acestor proprietăţi, consumul de ginseng este recomandat celor care sustin eforturi fizice. Se recomandă, de asemenea ginseng, în perioadele de convalescenta, deoarece stimuleaza procesul de vindecare.

 

 

Este important să fiti conştienţi de faptul că, datorită calităţilor sale nutritive, ginsengul poate fi utilizat de către toţi oamenii, indiferent de vârstă. Deoarece stimuleaza glandele endocrine, ginsengul creste absorbtia de minerale şi vitamine. Pentru ca este o planta adaptogena, ginsengul contribuie la capacitatea organismului de a se adapta la stres sau malnutriţie.

 

 

Cantitatea de compusi activi este semnificativ mai mare în cazul în care rădăcina plantei ginseng este mai veche. Credinţa generală este că planta ajunge la maturitate după 6 ani de viaţă.

 

 

Ginseng tratamente:

Potrivit tradiţiei chineze, ginsengul tratează hipertensiunea arterială, precum şi hipotensiunea arterială, anemia, astenia, artrita, tulburarile digestive, insomnia si oboseala si creste rezistenta organismului in timpul perioadelor de stres. Credinţa generală este că ginsengul previne îmbătrânirea ţesuturilor şi tratează impotenta. Ginseng-ul este inclus în tratamentul stărilor depresive şi debilitative, tulburărilor de memorie şi diabetului zaharat.

Pentru că este, de asemenea, un stimulent pentru sistemul imunitar, aceasta planta ginseng este recomandata în tratamentul rezistenţei scăzute la perioadele de frig. Ginsengul este eficienta in tratarea oboselii fizice si intelectuale, care este generată de stres. Ginsengul îi ajută pe oameni în vârstă, precum şi pe cei tineri.

Ginsengul este recomandat în tratamentul răului de mare, răului de inaltime şi senilitatii.