Ginseng Siberian Beneficii

 

 

 

Panax Ginseng – 100 Capsule

Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus), de asemenea, cunoscut sub numele de Eleuthero, a fost folosit de secole în țările din Est, inclusiv China și Rusia. Ingredientele active din ginsengul siberian, numite eleutheroside, au proprietatea de a stimula sistemul imunitar.

 

Utilizat în mod tradițional pentru a preveni racelile si gripa si pentru a creste energia, precum si pentru longevitate și vitalitate, ginsengul siberian este folosit pe scară largă în Rusia ca un “adaptogen”. Un adaptogen este o substanță care se presupune a ajuta organismul să facă față mai bine stresului, fie mental sau fizic. Până de curând, cercetarile științifice referitoare de ginsengul siberian au fost realizate în Rusia. Cercetările privind ginsengul siberian au inclus studii cu privire la următoarele afectiuni:

 

 

Raceli si gripa

Unele studii dublu-orb, au descoperit ca un anumit produs care conține Ginseng Siberian și Andrographis a redus severitatea si durata racelii, atunci când suplimentul este luat cu 72 de ore inainte de aparitia simptomelor. Cercetatorii nu stiu daca ginsengul siberian sau Andrographisul a fost responsabil.

 

Un studiu a constatat ca persoanele cu gripă care au luat același produs au observat ca simptomele lor dispar mai repede decat in cazul celor care au luat amantadină, un medicament utilizat pentru a trata anumite tipuri de gripă.
Un alt studiu a constatat ca persoanele sanatoase care au luat ginseng siberian timp de 4 săptămâni au avut mai multe celule T, care ar putea indica consolidarea sistemelor lor imunitar.

 

 

 

Herpes si infecții virale

Un studiu dublu-orb cu 93 de persoane cu virusul herpes simplex tip 2, care poate provoca herpes genital, a constatat că administrarea de ginseng siberian a redus numărul de focare.

 

 

Performanță intelectuala

Ginsengul siberian este adesea utilizat pentru a menține sau restabili vigilența mentală. Un studiu preliminar a constatat ca voluntari de varsta mijlocie care au luat ginseng siberian au observat o îmbunătățire a memoriei, comparativ cu cei care au luat placebo.

 

 

Performanța fizică

Ginsengul siberian este frecvent sugerat pentru a ajuta la îmbunătățirea rezistenței fizice și creșterea forței musculare.

 

 

Calitatea vieții

Un studiu a constatat că persoanele în vârstă care au luat ginseng siberian au observat îmbunătățirea sănătatii mintale și funcționarii socială, după 4 săptămâni de tratament, in comparatie cu cei care au luat placebo.

 

 

Descrierea plantei ginseng siberian:

Ginsengul siberian este un arbust nativ pentru Orientul Îndepărtat, care crește de la 1 pana la 3 metri inaltime. Frunzele sale sunt atașate de tulpina principala pe ramuri lungi. Atât tulpina, cat și ramurile sunt acoperite cu spini. Florile, galbene sau violet, cresc în formă de clustere, și se transforma în fructe mici, rotunde, de culoare neagra, la sfârșitul verii. Rădăcină în sine este lemnoasă și este maronie, încrețită și răsucita.