Ginseng Siberian Proprietati

 

 

Panax Ginseng – 100 Capsule

Ginsengul siberian (Eleutherococcus senticosus), cunoscut şi sub numele de arbustul diavolului şi ci wu ju, este nativ din Siberia. El crește şi în China, Japonia sau Coreea, unde a fost folosit ca medicament timp de mii de ani. Ginsengul siberian nu face parte din aceeași familie ca și ginsengul panax (ginsengul asiatic), deși a fost folosit mult timp ca un substitut mai ieftin pentru ginseng. La fel ca ginsengul panax, ginsengul siberian este considerat a fi un adaptogen, adică o substanță care se adaptează pentru a corecta orice dezechilibru din organism.

 

La fel ca ginsengul panax, ginsengul siberian este folosit în Asia pentru a promova vitalitatea fizică și mentală. Cercetările moderne au arătat că ginsengul siberian poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, mai ales în timpul antrenamentelor intense, atunci când sistemul imunitar poate fi compromis de stresul fizic sau emoţional sever. Sportivii din întreaga lume folosesc ginsengul siberian pentru a-şi crește rezistența și pentru că îi ajută să se recupereze mult mai repede după antrenamente.

 

 

Unii cercetători cred că ginsengul siberian poate crește capacitatea organismului de a procesa interferonul, o substanţă chimică care stimulează activitatea sistemului imunitar. De asemenea, se crede că ginsengul siberian poate ajuta la reglarea nivelului de cortizol din organism. Cortizolul este un hormon care este produs în organism pentru a face față stresului. Din păcate, el distruge şi proteinele necesare ​​pentru a construi și a menține musculara, în timp ce determină organismul să stocheze cantităţi excesive de grăsime. Ginsengul siberian poate ajuta la stimularea organismului să lupte împotriva altor boli asociate cu un sistem imunitar deprimat, cum ar fi: sindromul oboselii cronice, lupusul și boala Lyme. Ginseng siberian poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

 

 

Proprietățile de reducere a stresului ale ginsengului siberian îl face un posibil tratament pentru o varietate de tulburări mentale, inclusiv pentru ADHD și depresie. Unele studii au arătat că ginsengul siberian îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea, în timp ce ajută la echilibrarea nivelurilor de chimicale din creier, care afectează starea de spirit, printre care se enumeră şi: serotonina, dopamina, epinefrina şi norepinefrina. Ginseng siberian ajută şi la prevenirea epuizării suprarenale, prin reducerea răspunsului organismului la stres, ceea ce reglează producția de corticosteroizi și de adrenalină în organism.

 

 

Studiile recente indică faptul că ginsengul siberian ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și a colesterolului. El poate avea şi efecte estrogenice uşoare, deși a fost folosit pentru a trata nivelul scăzut de libidoul la bărbaţi. Aceste efecte aparent contradictorii pot fi rezultatul capacității ginsengului siberian de a se adapta, pentru a corecta dezechilibrele din organism. Ginsengul siberian este disponibil sub formă de capsule.

 

 

Ginseng Siberian Contraindicatii:

Persoanele cu diabet zaharat sau hipoglicemie nu ar trebui să ia această plantă fără a-şi consulta medicul lor.