Hemoroizi Tratament

 

 

 

Hemoroizi Tratament Naturist Recomandat de Doctor Cojocaru Valentina:

 

Hemoroizi: cauze, tratamente si prevenire:

Hemoroizii sunt vene umflate in partea inferioara a anusului si rectului. Cand peretii acestor vase sunt intinsi, devin iritati.

Desi hemoroizii pot fi neplacuti si durerosi, ei sunt usor de tratat si sunt usor de prevenit. Pe masura ce hemorizii se dezvolta de-a lungul timpului, medicii sugereaza tratamentul imediat.

Femeile sunt mai predispuse la hemoroizi in timpul sarcinii. Probabilitatea aparitiei hemoroizilor creste odata cu imbatranirea unei persoane. Hemoroizii apar atunci cand venele din jurul anusului sunt  dilatate, uneori fiind necesare medicamente si interventii chirurgicale in tratamentul hemoroizilor.

 

Cauzele aparitiei hemoroizilor

Hemoroizii pot aparea din urmatoarele motive:

Sarcina – acestia apar mai frecvent la femeile gravide, pe masura ce uterul se largeste, presand venele din colon, si provocand umflarea acestora.

Imbatranirea – hemoroizii sunt mai frecventi la persoanele cu varsta cuprinsa intre 45-65 de ani. Acest lucru nu inseamna ca nu pot aparea si la tineri si copii.
Diareea– mai ales cea cronica.

Constipatia cronica – efortul de a evacua fecalele pune o presiune suplimentara asupra peretilor vaselor de sange.

Statul pentru perioade lungi – in special pe toaleta.

Ridicarea de obiecte grele in mod repetat.

Sexul anal – poate provoca hemoroizi sau agravarea celor existenti.

Obezitatea – adesea legata de alimentatie, cum ar fi nerespectarea unei diete bogate in fibre.

Genetica – unii oameni mostenesc genetic tendinta de a dezvolta hemoroizi.

Hemoroizi simptome comune:

Simptomele hemoroizilor includ adesea:

*Sangerare fara durere- pacientul poate observa sange pe hartia igienica sau in vasul toaletei;
*Mancarime- sau iritatie in regiunea anala;
*Umflaturi- proeminente in regiunea anala;
*Fecale care se pot scurge neintentionat;

Simptomele pot fi neplacute sau alarmante, dar de obicei nu sunt un motiv de ingrijorare.

Tipuri de hemoroizi

Hemoroizii pot fi interni, sau externi. Hemoroizii interni sunt situati adanc in interiorul rectului si nu sunt vizibili in exterior. In mod normal, acestia sunt nedurerosi. Adesea primul semn al hemoroizilor interni este sangerarea rectala. Fortarea in timpul scaunului poate impinge un hemoroid intern, astfel incat acesta sa iasa din anus, acest lucru numindu-se hemoroid proeminent, sau prolaps, si poate fi dureros.
Hemoroizii externi sunt sub piele in jurul anusului si prin urmare, sunt vizibili. Deoarece exista nervi mai sensibili in aceasta parte a corpului, ei sunt in mod normal, mai durerosi. Fortarea in timpul unui scaun poate provoca sangerarea acestora.

Hemoroizi diagnostic:

Orice persoana care sufera de simptomele prezentate mai sus trebuie sa contacteze un medic. Retineti ca alte lucruri, inclusiv cancerul colorectal si anal pot provoca sangerari rectale. Ar putea fi o greseala sa presupunem ca sangerarea anala este pur si simplu rezultatul hemoroizilor, si din acest motiv sa nu consultam un doctor.

 

Un medic poate efectua un examen fizic si poate efectua teste pentru a determina daca hemoroizii sunt sau nu prezenti. Aceste teste pot include un examen digital rectal- o inspectie manuala efectuata de medic folosind un deget lubrifiat si manusi.
Daca simptomele includ cantitati semnificative de sangerare, ameteli si o senzatie de lesin, persoana trebuie sa solicite imediat asistenta.