Hepatita Autoimuna Tratament Naturist

 

 

 

Hepatita autoimuna este inflamația ficatului care apare atunci când sistemul imunitar al organismului se întoarce împotriva celulelor hepatice. Cauza exacta a hepatitei autoimune este neclara, dar factorii genetici și de mediu par să interacționeze în timp la declanșarea bolii.

 
Hepatita autoimună netratată poate duce la cicatrizarea ficatului (ciroza) si in cele din urma la insuficienta hepatica. Cand este diagnosticata si tratata precoce, cu toate acestea, hepatita autoimună de multe ori poate fi controlată cu medicamente care suprima sistemul imunitar.

 
Un transplant de ficat poate fi o opțiune atunci când hepatita autoimună nu răspunde la tratamentele cu medicamente sau atunci cand boala hepatica este avansata.

 

 
Hepatita autoimuna simptome:

Semnele și simptomele de hepatită autoimună poate varia de la minore la severe si pot aparea brusc. Unii oameni au puține, dacă este cazul, probleme în stadiile incipiente ale bolii recunoscute, în timp ce altele experiență semne și simptome care pot include:
Oboseală
Disconfort abdominal
Îngălbenirea pielii și a albului ochilor (icter)
Un ficat mărit
Vsele de sange anormale pe piele (angioama paianjen)
Iritatii ale pielii
Dureri articulare
La femei, pierderea menstruatiei
Atunci când pentru a vedea un medic
Asigurați-vă o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă aveți orice Semne sau simptome de care vă faceți griji.

 

 

Hepatita autoimuna cauze:

Hepatita autoimuna apare atunci cand sistemul imunitar al organismului, care atacă în mod obișnuit virusi, bacterii și alți agenți patogeni, tinteste ficatul in schimb. Acest atac asupra ficatului poate duce la inflamație cronică și deteriorarea gravă a celulelor hepatice. Doar ce organismul se întoarce împotriva ei însăși este neclar, dar cercetatorii cred ca hepatita autoimună ar putea fi cauzata de interacțiunea dintre gene care controleaza functia sistemului imunitar si expunerea la anumite virusuri sau medicamente.

 
Tipuri de hepatită autoimună

Medicii au identificat două forme principale de hepatită autoimună:
Tip 1 hepatită autoimună. Acesta este cel mai frecvent tip de boala. Ea poate apărea la orice vârstă. Aproximativ jumatate din persoanele cu tipul 1 hepatită autoimună au alte boli autoimune, cum ar fi boala celiaca, artrita reumatoida sau colita ulceroasa.
Tip 2 hepatită autoimună. Deși adulții pot dezvolta tipul 2 de hepatita autoimună, este cel mai frecvent la copii și tineri. Alte boli autoimune pot însoți acest tip de hepatită autoimună.

 
Hepatita autoimuna factori de risc:

Factorii care pot creste riscul de hepatită autoimună includ:        

Deși atât bărbații , cât și femeile pot dezvolta hepatita autoimună, boala este mai frecventă la femei.
O istorie a anumitor infecții. Hepatita autoimuna poate dezvolta dupa ce esti infectat cu rujeola, herpes simplex sau virusul Epstein-Barr. Boala este de asemenea legata de hepatita A, B sau C.
Ereditate. Dovezile sugerează că o predispoziție pentru hepatită autoimună poate fi din familii.
Avand o boală autoimună. Persoanele care au deja o boală autoimună, cum ar fi boala celiaca, artrita reumatoida sau hipertiroidia (boala Graves sau tiroidita Hashimoto), pot fi mai susceptibile pentru a dezvolta hepatita autoimună.

 
Hepatita autoimuna complicaţii:

Hepatita autoimuna netratata poate provoca cicatrici permanente a tesutului hepatic (ciroza).

 

Complicațiile cirozei includ:

Venele largite in esofag (varicele esofagiene). Cand circulatia prin vena porta este blocata, sângele poate lua o copie de rezervă din alte vase de sange – in principal cele din stomac si esofag. Vasele de sânge sunt cu pereți subțiri, și pentru că acestea sunt umplute cu mai mult sânge decât celelalte, sunt menite să efectueze probabil sângerarea. Sângerarea masivă în esofag sau stomac de la aceste vase de sange este o urgență care pune în pericol viața , ea necesită îngrijire medicală imediată.
Lichid în abdomen (ascită). Bolile hepatice pot provoca cantitati mari de lichid care se acumuleaza în abdomen. Ascită poate fi incomoda și poate interfera cu respiratia care este de obicei un semn de ciroză avansată.
Cand ficatul cedeaza. Acest lucru se întâmplă atunci când pagubele celulelor hepatice fac imposibil ficatul să funcționeze în mod adecvat. În acest moment, este nevoie de un transplant de ficat.
Cancerul de ficat. Persoanele cu ciroza au un risc crescut de cancer la ficat.