Hiperplazia atipică a sânului

 

 

 

Hiperplazia atipică este o afecțiune precanceroasă care afectează celulele din sân. Hiperplazia atipică descrie o acumulare de celule anormale în sân.
Hiperplazia atipică nu este cancer, dar poate fi un precursor al dezvoltării cancerului de sân. De-a lungul vieții, în cazul în care celulele hiperplaziei atipice se împart și devin mai anormale, aceasta se poate transforma în cancer de sân neinvaziv (carcinom in situ) sau cancer de sân invaziv.
Dacă ați fost diagnosticata cu hiperplazie atipică, aveți un risc crescut de a dezvolta cancer de sân în viitor. Din acest motiv, medicii recomandă deseori screening intensiv pentru cancerul de sân și medicamente pentru reducerea riscului de cancer mamar.

 

 

 

Hiperplazia atipică a sânului simptome:

Hiperplazia atipică nu produce, de obicei, simptome specifice.

 

 

Hiperplazia atipică a sânului cauze:

Nu este clar ce cauzează hiperplazia atipică.
Formele hiperplaziei atipice atunci când celulele mamare devin anormale în număr, dimensiune, formă, model de creștere și aspect.

 

Apariția celulelor anormale determină tipul de hiperplazie atipică:

Hiperplazie ductală atipica face ca celulele anormale care par similare cu celulele din conductele de san.
Hiperplazia lobulară atipica face ca celulele anormale care par similare cu celulele lobuli de san.
Hiperplazia atipică se consideră a fi o parte a tranziției complexe a celulelor care pot evolua în cancerul de sân.

 

Progresia la cancerul mamar implică în mod obișnuit:

Hiperplazie. Procesul începe atunci când dezvoltarea și dezvoltarea normală a celulelor devin perturbate, determinând o supraproducție a celulelor cu aspect normal (hiperplazie).
Hiperplazie atipică. Celulele în exces se ingramadesc una peste alta și încep să aibă un aspect anormal. În acest moment, celulele au unele, dar nu toate, schimbările necesare pentru a forma cancer.
Noninvaziv (in situ) cancer. Celulele anormale continuă să progreseze în aparență și să se multiplice, evoluând în cancer un situ, în care celulele canceroase rămân limitate la zona în începutului cresterii lui.
Cancer invaziv. Lăsate netratate, celulele canceroase pot deveni în cele din urmă cancer invazive, invadând țesuturile înconjurătoare, vasele de sânge sau canalele limfatice.