Hipoglicemia

 

 

Diabet Tratament Naturist:

Nopalin (1-1-1 in timpul mesele cu un pahar mare de apa – ajuta la reglarea cantitatii de insulina si la normalizarea glicemiei) sau Chromium Max (1-1-0 dupa masa, ajuta la reglarea greutatii corporale si echilibreaza functiile pancreascului astfel normalizand valorile glicemiei)

Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, datorita continutului sau de ulei concentrat de peste ajuta la scaderea colesterolul rau si la reducerea nivelului de lipide din sange; omega 3 ajuta la previne formarea cheagurilor de sange)

Rhodiolin (1-1-0 dupa masa, regleaza ritmul cardiac si asigura o buna irigare a muschiului inimii prin destresarea sistemului nervos)

 

Definiție Hipoglicemie

Hipoglicemia este o afectiune caracterizata printr-un nivel anormal de scăzut al zahărului din sânge (glucoza) care este principala sursa de energie a corpului.

Hipoglicemia este frecvent asociată cu tratamentul diabetului. Cu toate acestea, o varietate de afectiuni, multe dintre ele rare, pot provoca hipoglicemie la persoanele fara diabet zaharat. Ca si febra, hipoglicemia nu este o boala in sine – ea este un indicator al unei probleme de sanatate.

Tratamentul imediat al hipoglicemiei implică pași rapizi pentru a restabili nivelul zahărului din sânge într-un interval normal – aproximativ 70 pana la 110 miligrame pe decilitru, sau mg / dL ( 3,9 pana la 6,1 milimoli pe litru, sau mmol / L ) – fie cu alimente bogate in zahar sau cu medicamente. Tratamentul pe termen lung necesită identificarea si tratarea cauzei principale de hipoglicemie.

 

Simptomele hipoglicemiei

La fel cum o mașină are nevoie de benzina pentru a putea merge, tot asa si corpul și creierul dvs are nevoie de o aprovizionare constantă cu zahăr ( glucoză ), pentru a funcționa corect . Dacă nivelul de glucoza devine prea mic , așa cum se întâmplă cu hipoglicemia , aceasta poate provoca aceste semne și simptome :

* palpitatii ale inimii

* oboseală

* Piele palida

* tremor

* anxietate

* transpirație

* foame

* iritabilitate

* Senzație de furnicături în jurul gurii

* tipete în timpul somnului

 

Pe masura ce hipoglicemia se agraveaza , semnele si simptomele pot include:

* Confuzie , comportament anormal sau ambele , cum ar fi incapacitatea de a finaliza sarcinile de rutină

* Tulburări vizuale , cum ar fi vedere încețoșată

* convulsii

* Pierderea cunoștinței

 

Persoanele cu hipoglicemie severa pot părea ca și cum sunt în stare de ebrietate. Acestea pot articula greu cuvintele și se misca stangaci.

Multe alte afectiuni in afara de hipoglicemie pot cauza aceste semne și simptome. O proba de sange pentru a testa nivelul zahărului din sânge în timpul acestor semne și simptome ne-ar putea asigura că hipoglicemia este cauza.

 

Când este necesar sa consultati un medic

Chemati un medic in ajutor imediat în cazul în care:

* Aveti simptome de hipoglicemie și nu aveți diabet zaharat.

* Aveți diabet zaharat și hipoglicemia nu răspunde la tratament. Tratamentul inițial de hipoglicemie este consumul de sucuri sau bauturi racoritoare regulate, consumul de bomboane sau comprimate de glucoză. Dacă acest tratament nu creste nivelul de zahăr din sânge și nu îmbunătățeste simptomele, adresați-vă medicului dumneavoastră imediat.

Cereti ajutor de urgență în cazul în care:

* Dacă cineva cu diabet zaharat sau cu antecedente de hipoglicemie recurenta are simptome de hipoglicemie severa sau își pierde cunoștința.

 

Cauzele hipoglicemiei

Hipoglicemia apare atunci cand nivelul zaharului din sange ( glucoza) scade prea mult in corpul dvs. Există mai multe motive pentru ca acest lucru sa se poate întâmpla, cele mai frecvente fiind un efect secundar al medicamentelor utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat. Dar pentru a putea intelege cum se produce hipoglicemia, va fi util să știti cum corpul dvs regleaza in mod normal producția de zahăr din sânge, absorbția și depozitarea.

 

Reglarea zahărului din sânge

În timpul digestiei, corpul dvs descompune carbohidratii din alimente – cum ar fi produsele de panificație, orez, paste, legume, fructe si lactate – în diverse molecule de zahar. Una dintre aceste molecule de zahar este glucoza, principala sursă de energie pentru corpul dvs. Glucoza este absorbita in sange dupa ce mancati, dar nu poate intra în celulele celor mai multor tesuturi fara ajutorul insulinei – un hormon secretat de pancreas.

 

Atunci când nivelul de glucoză din sânge crește, semnalează anumite celule (celulele beta ) în pancreasul, situat în spatele stomacului, pentru a elibera insulina. Insulina, la rândul său , deschide celulele dvs, astfel încât glucoza sa poata intra și furnizează combustibil celulelor care au nevoie pentru a funcționa corect. Orice suplimentare a glucozei este stocata în ficat și in mușchi sub formă de glicogen.

Acest proces reduce nivelul de glucoză din sânge și previne să atingă niveluri periculos de mari. Asa cum nivelul zahărului din sânge revine la normal, tot la fel si secretia de insulina din pancreas.

Dacă nu ați mâncat timp de mai multe ore și nivelul zahărului din sânge scade, un alt hormon al pancreasului numit glucagon semnaleza ficatul dvs pentru a desprinde glicogenul stocat si a elibera glucoza înapoi în sânge. Acest lucru ține de nivelul zahărului din sânge într-un interval normal până ce mâncați din nou.

În afară de faptul ca ficatul transforma glicogenul în glucoză, corpul dvs are , de asemenea, capacitatea de a produce glucoza intr-un proces numit gluconeogeneză. Acest proces are loc în primul rând în ficat, dar și în rinichi , și face uz de diverse substanțe, care sunt precursori ai glucozei.

 

Cauze posibile asociate cu diabetul zaharat

Dacă aveți diabet zaharat, efectele insulinei asupra organismului dvs sunt drastic diminuate, fie pentru că pancreasul dvs nu produce suficienta insulina( diabet zaharat de tip 1 ) fie, deoarece celulele dvs sunt mai putin receptive la aceasta ( diabet zaharat de tip 2 ). Ca rezultat, glucoza tinde să se construiască în sânge și poate ajunge la un nivel periculos de mare. Pentru a corecta această problemă, luați probabil insulină sau alte medicamente concepute pentru a micșora nivelul de zahar din sange.

Dacă luați prea multa insulină în raport cu cantitatea de glucoză din sânge, aceasta poate provoca scaderea valorii glicemiei la niveluri prea mici, rezultând hipoglicemie. Hipoglicemia poate, de asemenea, rezulta dacă, după ce ați luat medicamentele de diabet, nu mâncați la fel de mult ca de obicei ( ingerati mai putina glucoză ) sau faceti un efort fizic mai mare ( folosind mai multa glucoză ) decât de obicei. Pentru a preveni ca acest lucru sa se intample, este posibil ca medicul dumneavoastră sa colaboreze cu dvs pentru a găsi doza optima care se potrivește obiceiurilor dvs alimentare și activitatii dvs regulate.

 

Cauze posibile care nu sunt asociate diabetului

Hipoglicemia la oamenii fara diabet zaharat este mult mai putin frecventa.

Cauzele pot include următoarele :

* Medicamente. Administrarea accidentala de medicamente orale pentru diabet este o posibila cauza de hipoglicemie. Alte medicamente pot provoca hipoglicemie, în special la copii sau la persoanele cu insuficienta renala. Un exemplu este chinina Qualaquin), care este utilizata pentru tratarea malariei.

* Consumul excesiv de alcool. Daca beti foarte mult alcool fără să mancati, puteti bloca ficatul sa elibereze glucoza stocata în sânge, provocând hipoglicemie.

* Unele boli critice. Bolile grave ale ficatului, cum ar fi hepatita severa, poate provoca hipoglicemie. Tulburari ale rinichilor, care pot impiedica excretia de medicamente în mod corespunzător, pot afecta nivelurile de glucoza din cauza acumularii acestor medicamente. Foamea pe termen lung, așa cum poate apărea tulburarea numita anorexia nervosa , poate duce la epuizarea de substanțe din organismul dvs care are nevoie de gluconeogeneza, provocând hipoglicemie.

* O supraproductie de insulina. O tumoră rară a pancreasului (insulinomul) poate provoca supraproducție de insulină, rezultând hipoglicemie. Alte tumori pot duce la producerea excesiva de substante asemanatoare insulinei.

Extinderea celulelor beta ale pancreasului care produc insulina (nesidioblastoza) pot duce la eliberarea excesiva de insulină, provocând hipoglicemie.

* Deficiențe hormonale. Anumite tulburări ale glandelor suprarenale și glanda pituitară pot duce la un deficit de hormoni cheie care regleaza productia de glucoza. Copiii cu aceste tulburari sunt mai predispusi la hipoglicemie decât adulți.

 

Hipoglicemia dupa mese

Hipoglicemia apare de obicei atunci când nu mancati (atunci când sunteți într-o stare de repaus alimentar), dar asta nu e întotdeauna cazul. Uneori, hipoglicemia apare după mese, deoarece organismul produce mai multă insulină decât este necesar.

Acest tip de hipoglicemie, numite hipoglicemie reactivă sau dupa masa (postprandiala), poate să apară la persoanele care au avut interventii chirurgicale la nivelul stomacului. Se poate, de asemenea, sa apara la persoanele care nu au avut aceasta operatie.

 

Complicațiile hipoglicemiei

Dacă ignorați simptomele de hipoglicemie prea mult timp, v-ati putea pierde cunoștința. Asta pentru că creierul dvs are nevoie de glucoza pentru a functiona corect.

Veti recunoaste semnele si simptomele de hipoglicemie, deoarece hipoglicemia precoce netratata poate duce la:

* atacuri de apoplexie

* pierderea cunoștinței

* moarte

 

Nerecunoasterea hipoglicemiei

De-a lungul timpului, episoadele repetate de hipoglicemie pot duce la necunoașterea hipoglicemiei. Corpul și creierul nu mai produc semne și simptome care sa va avertizeze asupra nivelului scazut de zahar din sange, cum ar fi tremor sau batai neregulate de inima. Când se întâmplă acest lucru, riscul de hipoglicemie severa care pune viata in pericol, este crescut.

 

Diabetul netratat

Dacă suferiti de diabet zaharat, episoadele de hipoglicemie sunt incomode si pot fi inspaimantatoare. Episoadele repetate de hipoglicemie va pot determina să mai luati puțina insulină pentru a va asigura că nivelul zahărului din sânge nu este prea mic. Dar un nivel ridicat al zahărului in sânge pe termen lung poate fi de asemenea periculos, provocând leziuni la nivelul nervilor, vaselor de sange si diferitelor organe.

 

Ce puteti sa faceti

* Notați simptomele, inclusiv atunci când au început și cât de des apar acestea.

* Listati-va informațiile medicale cheie, inclusiv orice alte afectiuni pentru care sunteți tratat și numele tuturor medicamentelor, vitaminelor sau suplimentelor pe care le luati.

* Scrieti detalii despre reglarea diabetului zaharat recent dacă aveți diabet zaharat. Includeti calendarul și rezultatele testelor recente ale zaharului din sange precum si programul dupa care luati medicamente dvs. , dacă este cazul.

*Listati-va obiceiurile dvs zilnice tipice, inclusiv consumul de alcool , mesele și rutina de antrenament . De asemenea , rețineți orice modificări recente la aceste obiceiuri , cum ar fi un nou exercițiu de rutină , sau un nou loc de muncă , care sa schimbe orele la care manancati .

* Luati cu dvs un membru al familiei sau un prieten, dacă este posibil . Cineva care însoțește s-ar putea aminti ceva cenu ati retinut sau ati uitat .

* Scrieți întrebările pe care să le adresati medicului dumneavoastră. Creati-va o lista de intrebari mai intai care sa vă poata ajuta să profitați din plin de timpul petrecut cu medicul dumneavoastră.

 

Întrebările pe care sa le adresati medicului dumneavoastră dacă aveți diabet zaharat includ :

Semnele și simptomele mele se datoreaza hipoglicemiei ?

Ce credeti că declanșează hipoglicemie mea ?

Este nevoie sa imi ajustez planul meu de tratament ?

Este nevoie sa aduc modificari dietei mele ?

Este nevoie sa aduc modificări exercițiilor mele de rutină ?

Am alte afectiuni de sănătate. Cum pot gestiona cel mai bine ambele afectiuni ?

Ce altceva imi mai recomandati care să mă ajute să gestionez mai bine afectiunea mea ?

 

Întrebările pe care sa le adresati, dacă nu au fost diagnosticati cu diabet zaharat includ :

Este hipoglicemia cauza cea mai probabilă a semnelor și simptomelor mele?

Ce altceva ar putea fi cauza acestor semne și simptome ?

Ce teste trebuie sa fac ?

Care sunt posibilele complicatii ale acestei afectiuni ?

Cum este tratată această afectiune ?

Ce etape de ingrijire, inclusiv modificarea stilului de viata, pot avea in vedere pentru a ajuta la imbunatatirea semnelor si simptomelor mele?

Trebuie sa consult un specialist ?

 

La ce trebuie sa va asteptati de la medicul dumneavoastră

Un doctor care va vede pentru semnele și simptomele de hipoglicemie este in masura să vă puna o serie de întrebări.

Medicul va poate intreba :

Care sunt semnele si simptomele si cand le-ati observat mai întâi ?

Când apar de obicei semnele si simptomele ?

Nu face nimic pare a provoca semne și simptome ?

Ați fost diagnosticat si cu alte afecțiuni medicale ?

Ce medicamente luati în prezent , inclusiv baza de prescriptie medicala si alte medicamente, vitamine și suplimente ?

Care este dieta dvs tipica de zi cu zi ?

Consumati alcool ? Dacă da, cât de mult ?

Care sunt exercitiile de rutina tipice pe care le faceti?

 

Teste si diagnostice

Medicul dumneavoastră va utiliza trei criterii – adesea menționate ca triada – pentru a diagnostica hipoglicemia.

 

Triada Whipple include următorii factori :

* Semne si simptome de hipoglicemie. Se poate sa nu prezenati semne si simptome de hipoglicemie în timpul vizitei dumneavoastră medicale. În acest caz, medicul dumneavoastră va poate recomanda sa nu mancati noaptea (sau pentru o perioadă mai lungă). Acest lucru va permite ca simptomele de hipoglicemie sa apara, astfel incat sa va poata pune un diagnostic.

Este, de asemenea, posibil sa fie necesară spitalizarea dvs.Iar daca simptomele dvs apar dupa masa, medicul dvs va dori sa va testeze nivelurile de glucoza din sange dupa o masa.

* Inregistrarea nivelului de glucoză din sânge atunci când apar semnele si simptomele. Medicul dumneavoastră va lua o probă de sânge pentru a fi analizata în laborator.

* Dispariția semnelor și simptomelor. A treia parte a triadei de diagnosticare implică dacă semnele si simptomele dispar atunci când nivelul de glucoza din sange creste.

În plus , medicul dumneavoastră va efectua probabil un examen fiziologic și va revizui istoricul dvs medical.

 

Prevenirea hipoglicemiei

* Dacă aveți diabet zaharat, urmați cu atenție planul de gestionare a diabetului zaharat pe care dvs impreuna cu medicul dumneavoastră l-ati dezvoltat. Daca luati medicamente noi, v-ati schimbat orarul dvs alimentar sau medicamentele, ori ati inclus noi exerciții fizice, discutați cu medicul dumneavoastră despre modul în care aceste schimbări ar putea afecta reglarea diabetului zaharat si riscul de hipoglicemie.

O monitorizare continua a glucozei (CGM) este o opțiune pentru unele persoane, în special cei ccare nu stiu ca au hipoglicemie. Aceste dispozitive introduc un fir mic sub piele care trimite citirea nivelului de glucoza din sange catre un receptor la fiecare cinci minute sau cam asa ceva. Dacă nivelul zaharului din sange este in scadere sau prea scăzut, CGM vă avertizează cu o alarmă.

Asigurați-vă că aveti întotdeauna un carbohidrat cu actiune rapida cu dvs, cum ar fi un suc sau glucoza sub forma de tablete, astfel încât să puteți regla nivelul zaharului din sange inainte de a se incadra goluri periculos de scăzute.

* Dacă nu aveți diabet zaharat, dar aveti episoade recurente de hipoglicemie, consumul de mese mici și dese pe tot parcursul zilei este o măsură provizorie de a ajuta la prevenirea scaderii nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, această abordare nu este o strategie recomandabilă pe termen lung. Colaborati cu medicul dumneavoastră pentru a identitifica și trata cauza principala a hipoglicemiei.