Bazele intelegerii disfunctiei erectile

 

 

Ce este disfunctia erectila?

Disfunctia erectila, sau impotenta, este incapacitatea de a atinge sau a mentine o erectie a penisului adecvata pentru satisfacerea sexuala a ambilor parteneri. Acest lucru poate fi devastator pentru increderea de sine a barbatului si a celeilalte persoane. Episoadele tranzitorii afecteaza aproape toti barbatii adulti, dar exista tratamente pentru aceasta.

 

 

Care este cauza disfunctiei erectile?

In urma cu doua decenii, medicii au avut tendinta de a da vina pe problemele psihologice, sau la barbatii mai in varsta, pe procesul normal de imbatranire. In zilele de astazi, lucrurile s-au schimbat. In timp ce la persoanele mai in varsta dureaza mai mult pentru a obtine o erectie, disfunctia erectila cronica justifica o atentie medicala. Mai mult decat atat, de cele mai multe ori dificultatea nu este de natura psihologica. Astazi urologii cred ca factorii fizici stau la baza majoritatii cazurilor de disfunctie erectia persistenta la barbatii de peste 50 de ani.

 

 

Disfunctia erectila la barbatii in varsta

Pentru ca o erectie implica in primul rand vasele de sange, nu este surprinzator faptul ca cele mai comune cauze la barbatii mai in varsta sunt conditiile care blocheaza fluxul sanguin la nivelul penisului, cum ar fi ateroscleroza sau diabetul. O alta cauza vasculara poate fi o vena defectuasa, ce permite o scurgere prea rapida de sange din penis. Alte tulburari fizice, precum dezechilibrele hormonale si anumite operatii, pot duce de asemenea la disfunctia erectila.

 

Procesele vasculare care produc o erectie sunt controlate de sistemul nervos si anumite medicamente pe baza de prescriptie ar putea avea ca efect secundar interferenta cu semnalele nervoase necesare.Printre posibilii vinovati se numara o varietate de stimulente, sedative, diuretice, antihistaminice, si medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale, cancer sau depresie. Dar nu intrerupeti niciodata tratamentul fara acordul medicului dumneavoastra. In plus alcoolul, tutunul si drogurile ilegale de mare risc pot contribui la disfunctia erectila.

 

 

Disfunctia erectila la barbatii mai tineri

La barbatii tineri, problemele de ordin psihologic sunt cel mai probabil motivul pentru disfunctia erectila. Anxietatea sau stresul pot aparea din slaba comunicare cu partenerul sexual.

Dificultatile sexuale pot de asemenea sa fie legate de acesti factori:

*depresie

*oboseala

*stres

*sentimente de nepotrivire

*temerile sexuale personale

*respingerea de catre parinti sau colegi

*abuzul sexual in copilarie

 

Tratament Naturist Impotenta Masculina:

Vital Man – (1-1-0 dupa masa ajuta la mentinerea unui nivel optim al secretiei de testosteron – hormon masculin)

Rhodiolin – (1-0-1 dupa masa, ajuta la cresterea nivelului de serotonina responsabil de buna dispozitie si de-stresare a sistemului nervos central, de asemenea contribuie la combaterea efectelor nocive ale stresului asupra organismului, actioneaza benefic asupra nivelului productiei de sperma si calitatii ejacularii).

Arginine Plus (1-1-1 dupa masa, ajuta la cresterea apetitului sexual si sprijina erectia, de asemenea stimuleaza productia de sperma)