Insuficienta Hepatica Acuta Tratament Naturist

 

 

 

Insuficienta hepatica acuta este pierderea functiei hepatice care apare rapid- in zile sau saptamani, la o persoana care de obicei nu are nici o boala hepatica. Insuficienta hepatica acuta este mai putin frecventa decat insuficienta hepatica cronica, care se dezvolta mai lent.

 

Insuficienta hepatica acuta, de asemenea, este cunoscuta sub numele de insuficienta hepatica fulminanta, si poate provoca complicatii grave, inclusiv sangerare excesiva si o presiune tot mai mare pe creier. Este o urgenta medicala care necesita spitalizare.

 

In functie de cauza, insuficienta hepatica acuta poate fi uneori vindecata cu tratament. Dar in multe situatii, un transplant de ficat poate fi singura solutie.

 

Insuficienta hepatica acuta simptome:

Semnele si simptomele insuficientei hepatice acute pot include:

*Ingalbenirea pielii si a globilor oculari(icter)

*Durere in abdomen dreapta sus

*Umflarea abdomenului

*Greata

*Varsaturi

*Un sentiment general de discomfort

*Dezorientare sau confuzie

*Somnolenta

 

 

Insuficienta hepatica acuta cauze:

Insuficienta hepatica acuta apare atunci cand celulele hepatice sunt deteriorate in mod semnificativ si nu mai sunt capabile sa functioneze.

 

Cauzele potentiale includ:

1. Supradozaj de acetaminofen. Supradozajul cu acetaminofen este una din cele mai frecvente cauza de insuficienta hepatica acuta. Insuficienta hepatica acuta poate aparea dupa o doza foarte mare de acetaminofen sau dupa doze mai mari decat cele recomandate in fiecare zi, timp de cateva zile. In cazul in care banuiti ca ati luat o supradoza de acetaminofen, sau cineva cunoscut a luat o supradoza, solicitati asistenta medicala cat mai repede posibil. Nu asteptati pentru semne de insuficienta hepatica.

2. Medicamente pe baza de reteta. Unele medicamente prescrise, inclusiv antibiotice, medicamente si  antiinflamatoare nesteroidiene si anticonvulsivante pot provoca insuficienta hepatica acuta.

3. Suplimente pe baza de plante. Medicamentele si suplimentele pe baza de plante cum ar fi kava, efedra, busuiocul cerbilor au fost legate de insuficienta hepatica acuta.

4. Hepatita si alti virusi. Hepatita A, hepatita B si hepatita E pot cauza insuficienta hepatica acuta. Alte virusuri care pot provoca insuficienta hepatica acuta sunt virusul Epstein-Barr, virusul citomegalic si virusul herpex simplex.

5. Toxinele. Toxinele care pot provoca insuficienta renala acuta includ ciuperca otravitoare Amanita phalloides (Buretele viperei), care este uneori confundata cu speciile comestibile.

6. Boala autoimuna. Insuficienta hepatica poate fi cauzata de hepatita autoimuna- o boala in care sistemul imunitar ataca celulele hepatice, cauzand inflamatie si leziuni.

7. Boli ale venelor din ficat. Bolile vasculare, cum ar fi sindromul Budd-Chiari, poate provoca blocaje in venele din ficat, ceea ce duce la insuficienta hepatica acuta.

8. Boli metabolice. Boli metabolice rare, cum ar fi boala Wilson si ficatul gras dupa sarcina, provoaca rareori insuficienta hepatica acuta.

9. Cancer. Cancerul care incepe sau se extinde la ficat poate determina ficatul sa cedeze.