Intoleranta la alcool

 

 

 

 

Intoleranta la alcool poate provoca reactii imediate, neplacute dupa consumul de alcool. Cele mai frecvente semne si simptome ale intolerantei la alcool sunt nasul infundat si inrosirea pielii. Intoleranta la alcool este cauzata de o afectiune genetica in care organismul este incapabil de a descompune alcoolul in mod eficient. Singura modalitate de a preveni reactia de intoleranta la alcool este de a evita alcoolul.

 

Intoleranta la alcool nu este o alergie. Cu toate acestea, in unele cazuri, ceea ce pare a fi intoleranta la alcool, poate fi reactia dumneavoastra la o substanta dintr-o bautura alcoolica, cum ar fi substante chimice, grane sau conservanti. Prin combinarea acloolului cu anumite medicamente, de asemenea putem avea reactii adverse.

 

In cazuri rare, o reactie neplacuta la alcool poate fi semnul unei probleme grave de sanatate care necesita diagnostic si tratament.

 

Intoleranta la alcool simptome:

Semnele si simptomele de intoleranta la alcool, sau a unei reactii la ingredientele dintr-o bautura alcoolica, pot include:

*Roseata faciala (inrosirea fetei)

*Umflaturi calde, rosii pe piele insotite de mancarimi (urticarie)

*Agravarea astmului bronsic preexistent

*Nas infundat

*Tensiune arteriala scazuta

*Greata si varsaturi

*Diaree

 

Intoleranta la alcool cauze:

Intoleranta la alcool apare atunci cand organismul nostru nu mai are enzimele adecvate pentru a descompune (metaboliza) toxinele din alcool. Acest lucru este cauzat de trasaturi genetice(mostenite), de obicei intalnite la asiatici.

Alte ingrediente frecvent intalnite in bauturile alcoolice, in special bere sau vin, pot provoca reactii de intoleranta. Acestea includ:

*Sulfiti sau alti conservanti

*Produse chimice, cereale sau alte ingrediente

*Histamina, un produs secundar al fermentatiei berii

 

In unele cazuri reactiile pot fi declansate de o alergie la cereale, cum ar fi porumbul, graul sau secara, sau o alta substanta continuta in bauturile alcoolice.

 

Rareori, durerea severa dupa consumul de alcool este un semn al unei tulburari mai grave, cum ar fi limfomul Hodgkin.